Στροφή στην εξωτερική πολιτική της Άγκυρας αλλά στα ελληνοτουρκικά παραμένει λύκος με προβιά

«Υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική αυτή τη στιγμή υφίσταται μια σημαντική αλλαγή. Ιδιαίτερα στον απόηχο των προεδρικών εκλογών του Μαΐου, έχει εκτυλιχθεί μια αξιοσημείωτη διαδικασία κατά την οποία η Τουρκία εργάζεται ενεργά για να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη» αναφέρουν Τούρκοι αναλυτές όπως ο Μουράτ Γιεσίλτας.

Η αβέβαιη κατάσταση στη Συρία διαμορφώνει ομοίως τις στρατηγικές επιταγές της Τουρκίας, επηρεάζοντας άμεσα την εθνική της ασφάλεια και άλλους τομείς και τεχνικά συμφέροντα. Όταν λαμβάνονται υπόψη άλλα περιφερειακά προβλήματα, το γεωπολιτικό περιβάλλον της Τουρκίας διαμορφώνεται κυρίως από προβλήματα ασφάλειας.

Παρά όλα αυτά τα προβλήματα, η Τουρκία βλέπει το περιοριστικό στρατηγικό περιβάλλον που προκαλείται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις ως εφαλτήριο για να εφαρμόσει το μεγάλο όραμα εξωτερικής πολιτικής του Ερντογάν και να εδραιώσει την παγκόσμια δράση της Τουρκίας» τονίζει το SETA το πλέον φιλοκυβερνητικό think tank της Τουρκίας.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News