Οι Ρώσοι παίρνουν το «αίμα» τους πίσω: Η μαζική αντεπίθεση αναγκάζει τους Ουκρανούς σε οπισθοχώρηση

Στην ζώνη του πολέμου της Ουκρανίας, πληροφορηθήκαμε πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσαν αντεπίθεση κοντά στο χωριό Ραμπότινο, σκοπός της οποίας ήταν η εκδίωξη των ουκρανικών στρατευμάτων από τις τωρινές θέσεις τους κοντά στον οικισμό, όπου οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να λάβουν αμυντικές θέσεις.

Μετά την επιτυχημένη άμυνα, τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν αντεπίθεση σε έναν αριθμό διαφορετικών περιοχών, κατακτώντας νέες θέσεις και πιέζοντας τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας από τις αρχικές τους θέσεις. Η όλη επιχείρηση καλύπτονταν ενεργά από ρωσικό πυροβολικό, το οποίο δεν έπαψε να πλήττει ουκρανικές θέσεις.

Αναφέρθηκε πως αν και δεν έχουν σταματήσει οι ουκρανικοί βομβαρδισμοί στην περιοχή του Σολεντάρ, η ισχύς των επιθέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων φαίνεται πως μειώνεται, ενώ οι προσπάθειές τους να διασπάσουν την ρωσική άμυνα γίνονται όλο και πιο σύντομες. Σύμφωνα με τον Ρώσο διοικητή, κατά τους δύο τελευταίους μήνες, οι εθελοντές έχουν με επιτυχία απωθήσει περισσότερες από 40 ουκρανικές επιθέσεις σε αυτήν την περιοχή.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News