πολλαπλός εκτοξευτής
Armed Conflicts

Χύνεται αίμα στην Τάβρια: Οι Ρώσοι έχασαν σχεδόν 2 λόχους στρατιωτών-Προέλαυναν οι Ουκρανοί μέχρι πριν λίγο! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση Τάβρια, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις λέγεται πως καταφέρνουν με επιτυχία να εκδιώξουν τους Ρώσους στρατιώτες από τις θέσεις τους. Τουλάχιστον αυτό μετέδιδαν πριν λίγες ώρες μέσα.

Σημαντική Πρόοδος ή Όχι για το Κίεβο;

Λίγο πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με σημερινά δεδομένα ουκρανικών αναφορών, πυροβολικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας πραγματοποίησαν 1.316 αποστολές εκτόξευσης πυρών στην κατεύθυνση της Τάβρια τις τελευταίες 24 ώρες. Ο Ουκρανός διοικητής της επιχειρησιακής και στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων Τάβρια, στρατηγός Ολεξάντερ Ταρνάφσκι ανακοίνωσε το εν λόγω γεγονός στο Telegram.

CONTINUE READING

«Οι στρατιώτες μας συστηματικά πιέζουν τον εχθρό έξω από τις θέσεις του. Υπάρχει πρόοδος» δήλωσε ο διοικητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ταρνάφσκι, κατά τις τελευταίες 24 ώρες, οι απώλειες του ρωσικού στρατού εκτιμάται πως είναι περίπου 2 λόχοι. 

Παράλληλα, ουκρανικό μέσο αναφέρει πως εξουδετερώθηκαν ολοκληρωτικά 24 μονάδες ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Πιο συγκεκριμένα, η Defense Express μίλησε για ένα άρμα μάχης, 16 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 2 πυροβόλα τύπου 2A64 Msta-B, 1 αυτοκινούμενο πυροβόλο τύπου 2A1 Gvozdika, 1 πυροβόλο 2A36 Giatsint-B, ένα ολμοβόλο τύπου 2S4 Tyulpan και οχήματα της Μόσχας.

ρωσικά στρατεύματα υπέστησαν πλήγματα στην κατεύθυνση Τάβρια

Ο Ρωσικός Στρατός τα «Έβαλε» με Ουκρανικές Επιθέσεις στην Ζαπορίζια

Στο άλλο στρατόπεδο τώρα, σήμερα η ρωσική υπηρεσία RIA Novosti μετέδωσε πως ο ρωσικός στρατός απέκρουσε μία νέα επιθετική επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στον τομέα του Ορεχόβσκι στο μέτωπο της περιοχής Ζαπορίζια. Αυτό έγινε γνωστό μέσω του Βλαντιμίρ Ρογκόφ, επικεφαλής του τοπικού κινήματος «Είμαστε Μαζί με την Ρωσία».

«Είναι πολύ ζεστά στην κατεύθυνση Ορεχόβσκι - οι Ουκρανοί ξεκίνησαν να αντεπιτίθενται. Σήμερα, στις 4 το πρωί ακριβώς, μετά από μία μαζική πυροβολική προετοιμασία ανατολικά του Ραμπότινο, ο εχθρός επιτέθηκε με πεζικό και τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και Bradley» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές θέσεις και να καταλάβει χαρακώματα στην πρώτη γραμμή των αμυνών.

«Ρωσικό πυροβολικό και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων (MLRS) αντιμετώπισαν τους στρατιώτες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στα περίχωρα. Συνεχίζουν σφοδρές μάχες» έγραψε.

CONTINUE READING

Την Πέμπτη, δηλαδή μία ημέρα πριν, ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε επίθεση μεγάλης κλίμακας χρησιμοποιώντας άρματα μάχης στην κατεύθυνση του Ορεχόβσκι, ωστόσο η RIA Novosti αναφέρει πως οι Ρώσοι στρατιώτες κατάφεραν να σταματήσουν την ουκρανική επιχείρηση κοντά στο χωριό Ραμπότινο. 

Αργότερα, ο στρατός του Κιέβου αναγκάστηκε να ανασυνταχθεί εξαιτίας των σοβαρών απωλειών που υπέστη, πρόσθεσε ο Ρογκόφ πριν λίγες ώρες.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε πως δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε δημόσια για την «ξεκάθαρη απογοήτευση» της ουκρανικής αντεπίθεσης στην Δύση.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR