Environment

Καταγγελία αντιδημάρχου Μεγαρέων για φωτιά: «Δυστυχώς, μας εγκατέλειψαν χθες τα εναέρια μέσα»


Ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, μίλησε στην τηλεόραση του OPEN και σημείωσε πως «δυστυχώς, χθες το βράδυ μας εγκατέλειψαν οι εναέριες δυνάμεις». Άξιο αναοφράς είναι ότι στο σημείο παρατηρούνται συνεχώς αναζωπυρώσεις, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.


Για ελάχιστες ρίψεις από τα εναέρια μέσα το απόγευμα της Τρίτης (18/07) έκανε λόγο σχετικά με τη φωτιά ο αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός. Κατήγγειλε πως επιχείρησαν ελάχιστα για την κατάσβεση του μετώπου.


«Μάχη» με τον χρόνο δίνουν οι Πυροσβέστες, εθελοντές, πολίτες και οι Ένοπλες Δυνάμεις στα τρία ενεργά πύρινα μέτωπα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Σώματος, τα οποία τοποθετούνται στα Δερβενοχώρια, στο Λουτράκι και στη Ρόδο. Τις επόμενες ώρες οι συνθήκες αναμένεται να δυσκολέψουν και άλλο, καθώς θα ανέβει η ένταση των ανέμων και η θερμοκρασία.

 

Τι είπε για τη φωτιά


«Είναι η ίδια φωτιά, η οποία καίει από χθες το βράδυ σε δύσβατο σημείο. Ό,τι μπορεί κάνει ένα Σίνουκ, το οποίο έρχεται κάθε τόσο στην περιοχή και ρίχνει. Δυστυχώς, τα εναέρια μέσα εδώ στη Νέα Πέραμο μας εγκατέλειψαν χθες το βράδυ, παρά μόνο έγιναν δύο - τρεις ρίψεις που έγιναν στις 17:30 το απόγευμα» ανέφερε στην αρχή.

Σημείωσε, παράλληλα, πως οι ρίψεις πραγματοποιήθηκαν όταν το «μέτωπο πέρασε από τον δήμο Μάνδρας στον δήμο Μεγαρέων. Στις 19:30 το απόγευμα, πάλι έκαναν δύο - τρεις ρίψεις και από τότε δεν είδαμε τίποτα άλλο. Στο σημείο υπήρχαν, βέβαια, πολλά επίγεια μέσα και υπάρχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η κύρια φωτιά, η οποία έκανε τη μεγάλη ζημιά, είναι στην περιοχή πάνω από τον Λουτρόπυργο και στις 17:30 το απόγευμα κάναμε και ένα συντονιστικό, όπου αποφασίσαμε την εκκένωση των οικισμών του Άνω Λουτρόπυργου, Ποσειδώνα και Πλάτωνα.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως δεν έχει εικόνα για τυχόν καταστροφές, που έχουν σημειωθεί σε ιδιωτικές περιουσίες, με τις πρώτες πληροφορίες που λαμβάνει να κάνουν λόγο πως έχουν καταστραφεί δύο σπίτια.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR