Armed Conflicts
Updated at:

Αποδοχή αποτυχίας της επίθεσης του Κιέβου από ΜΜΕ στην Ουάσιγκτον- Οι Ουκρανοί ζητούν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από τον Μπάιντεν

Σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζόελ Γκέχρκε ειδικό σε θέματα εξωτερικής πολιτικής στην Ουάσιγκτον, η απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να δώσει στην Ουκρανία πυρομαχικά διασποράς έρχεται τη στιγμή που το Κίεβο αντιμετωπίζει «κίνδυνο αποτυχίας» στην πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή του, σύμφωνα με Ρεπουμπλικανούς Γερουσιαστές  που ζητούν περαιτέρω βοήθεια σε όπλα.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπορεί να σταματήσει εδώ», δήλωσε ο Πρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜακΚόλ ε κοινή δήλωση με τους κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας που επιβλέπουν τη διπλωματική και αμυντική πολιτική των ΗΠΑ.

«Ο άστοχος φόβος αυτής της κυβέρνησης για κλιμάκωση στην παροχή κρίσιμων οπλικών συστημάτων, έχει χρησιμεύσει μόνο στην παράταση του πολέμου, στην τόλμη του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ στοίχισε ζωές Ουκρανών και, πράγματι, έβαλε ολόκληρη την ουκρανική αντεπίθεση σε κίνδυνο αποτυχίας».

Αυτή η κατάσταση οδήγησε αμέσως τον Αμερικανό πρόεδρο  να στείλει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιεί τέτοια πυρομαχικά για να χτυπήσει ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού και αποθήκες όπλων.

«Χωρίς όπλα μεγάλου βεληνεκούς, είναι δύσκολο όχι μόνο να εκπληρώσει κανείς μια επιθετική αποστολή αλλά και να διεξάγει μια αμυντική επιχείρηση», δήλωσε την Παρασκευή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενώ ταξίδευε στην Τσεχία.

«Δηλαδή, ο εχθρός έχει πλεονέκτημα απόστασης. Γι' αυτό είναι σημαντικό, θα έλεγα, όχι μόνο για επιθετικές αλλά και για αμυντικές και επιθετικές ενέργειες του στρατού μας», τόνισε ο ίδιος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εκτιμούν ότι τα πυρομαχικά διασποράς «θα επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να εξαλείψουν πιο αποτελεσματικά, οχυρές θέσεις στο πεδίο της μάχης», αλλά έσπευσαν να επαναλάβουν την υποστήριξή τους στα άλλα αιτήματα του Ζελένσκι.

CONTINUE READING

«Είναι κρίσιμο να σταλούν επίσης και πύραυλοι ATACMS, οι οποίοι έχουν παρόμοιο βεληνεκές με τον πύραυλο κρουζ Storm Shadow που έχει ήδη στείλει το Ηνωμένο Βασίλειο, και πρέπει να επισπεύσουν την παράδοση των F-16», δήλωσε ο Γερουσιαστής Μακ Κόουλ μαζί με το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζέιμς Ρίς, αλλά και ο ομόλογός του στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας, Ρότζερ Γουίκερ.

Η Ρωσία θα αντιδράσει πιθανόν ακόμα πιο δυναμικά με μαζικούς βομβαρδισμούς

Με την παραλαβή των βομβών διασποράς ή των πυραύλων ATACMS, θα επιχειρήσει καθημερινούς βομβαρδισμούς μεγάλης κλίμακας, αποστολή στρατηγικών βομβαρδιστικών και εκτόξευση πυραύλων Κρουζ σε στόχους σε Κίεβο και άλλες πόλεις, και γενικά θα έχουμε μια τρομερή εκτράχυνση της φύσης των πολεμικών επιχειρήσεων.

Η ουσία είναι ότι σοβαρή αμερικανική ιστοσελίδα της Ουάσιγκτον επιβεβαιώνει ότι μέχρι τώρα, οι Ουκρανοί έχουν αποτύχει παταγωδώς στην επίθεση τους, χάνοντας χιλιάδες θύματα, όπως και οι Ρώσοι.

Η μοναδική λύση στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετά την ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου 2022, είναι μια μυστική αρχικά συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η οποία θα είναι το έναυσμα για μια εκεχειρία και μια συνθήκη ειρήνης αργότερα, για να σωθούν όσον περισσότεροι άνθρωποι από την σφαγή της Ανατολικής Ουκρανίας. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR