Society

Γραφείο παρακολούθησης Ισλαμοφοβίας σε όλον τον κόσμο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε συνεργασία με ΕΕ θα λύσει τα χέρια του Ερντογάν

Περίεργα μηνύματα έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την θρησκευτική μισαλλοδοξία και τον ακραίο εξτρεμισμό, τα οποία είναι φυσικά κατακριτέα για όλες τις θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο και για ορισμένες.

Τώρα γιατί ακριβώς θα πρέπει να έχουμε ξεχωριστό γραφείο για την Ισλαμοφοβία, ενώ έχουμε εδώ και χρόνια τρομερές διώξεις κατά των Χριστιανών για παράδειγμα στην Μέση Ανατολή, δεν  είναι ακόμη απολύτως κατανοητό.

Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά καψίματος του Κορανίου σε Σκανδιναβικές χώρες, αλλά μερικά από αυτά υλοποιούνται από Ιρακινούς και άλλους πολίτες, ενώ θεωρούνται ελάχιστα, σε σχέση για παράδειγμα, της πολιτικής της Τουρκίας στους Χριστιανούς Ορθόδοξους ( μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί και πολλών ελληνικών εκκλησιών, αλλά και των τρομερών διώξεων των Χριστιανών σε Αφρική, Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές του κόσμου.     

Σύμφωνα με μεγάλο Αραβικό πρακτορείο ειδήσεων “στον απόηχο της κρατικής επίσκεψης του Ινδού προέδρου Μόντι στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει τον νόμο για την καταπολέμηση της διεθνούς ισλαμοφοβίας που εισήχθη εκ νέου νωρίτερα αυτόν τον μήνα από τον Αμερικανό Γερουσιαστή Κόρι Μπούκερ και την Γερουσιαστή Ιλχάν Ομάρ.

Ακόμη και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τον πρώην αντιπρόεδρό του (Μπάιντεν) να θέσει το θέμα της μεταχείρισης των μουσουλμανικών μειονοτήτων από την Ινδία στον Μόντι".

Με το νομοσχέδιο αυτό θα δημιουργηθεί ένα ειδικό Γραφείο του Ειδικού Απεσταλμένου για την Παρακολούθηση και την Καταπολέμηση της Ισλαμοφοβίας εντός του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Θα εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την παρακολούθηση των αντιμουσουλμανικών περιστατικών σε ολόκληρο τον κόσμο, και θα ενσωματώσει αυτά τα ευρήματα σε δύο ετήσιες εκθέσεις για τις πρακτικές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διεθνή θρησκευτική ελευθερία.

Η παρακολούθηση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας δεν είναι κάτι νέο για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο ειδικός απεσταλμένος για την παρακολούθηση και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, για παράδειγμα, συμβάλλει σε αυτές τις ετήσιες εκθέσεις.

Μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, αυτός ο ειδικός απεσταλμένος θα διαβουλεύεται με εγχώριους και διεθνείς εταίρους για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της παγκόσμιας ισλαμοφοβίας.

Ο Καναδάς και η Ευρωπαϊκή Ένωση διόρισαν δικούς τους ειδικούς εκπροσώπους για την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας, παρέχοντας την ευκαιρία στις ΗΠΑ να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στις ΗΠΑ και αλλού, ότι η ισλαμοφοβία είναι ζωντανή και βρίσκεται στις κοινωνίες μας.

Για αυτόν τον λόγο, περίπου 500 Αμερικανοί μουσουλμάνοι που εκπροσωπούν περισσότερες από 20 πολιτείες ήρθαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από δύο εβδομάδες και συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους τους για να υποστηρίξουν μια σειρά ζητημάτων”, καταλήγει το ίδιο.

Η Τουρκία θα κάνει σημαία την Ισλαμοφοβία κατά της Ελλάδος στην Δυτική Θράκη

Το μόνο σίγουρο όταν περάσει αυτός ο νόμος στις ΗΠΑ θα είναι ότι ο Ερντογάν  θα το κάνει σημαία κατά της Ελλάδος στην Δυτική Θράκη, πιέζοντας για περισσότερα διακαιώματα, ενσωματώνοντας και το ζήτημα της “τουρκικής μειονότητας”.

Μιλώντας στο έβδομο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην επαρχία της Αττάλειας το 2021, ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι "μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες δημοσιεύουν εκθέσεις για την Τουρκία και άλλες χώρες, αλλά από τώρα και στο εξής, η Τουρκία θα εκδίδει επίσης τις δικές της αναφορές "για το καλό της ανθρωπότητας".

"Η διπλωματία είναι πάντα η προτεραιότητά μας, αλλά διδάσκουμε επίσης σε όσους δεν πιστεύουν στη διπλωματία να επιστρέψουν στο τραπέζι", είχε δηλώσει ο ίδιος.

Επίκεντρο της τουρκικής προπαγάνδας θα είναι φυσικά η Ελλάδα, και ειδικά η περιοχή της Δυτικής Θράκης, για την οποία  οι τουρκικές αρχές εκφράζουν συνεχώς παράπονα περί  δήθεν “ελληνικού ρατσισμού”, περιθωριοποίησης και μεθόδους διακρίσεων, με διάφορες αστείες κάθε φορά δικαιολογίες.

Σκοπός είναι η δημιουργία κλίματος εντάσεων μεταξύ των Ελλήνων μουσουλμάνων και της ελληνικής κυβερνήσεως, καθώς και η συσπείρωση των κατοίκων των μειονοτικών περιοχών στα κελεύσματα της Άγκυρας.

Σχέδιο επίσης της Τουρκίας θα ήταν και ο έλεγχος όλων των τουρκικών κοινοτήτων στην ΕΕ, με “αρχηγεία” τις κατά τόπου τουρκικές πρεσβείες.
   
Οι Τούρκοι εμπλέκοντας θρησκεία με τον τουρκικό εθνικισμό και τα επεκτατικά τους σχέδια, θα επιδιώξουν να υφαρπάξουν και να “κατακτήσουν”, όπως προσπαθούσαν πάντα να το κάνουν στην ιστορία τους, με μία νέα μέθοδο που θα αφορά τον στρατιωτικό εκβιασμό σε σικέ "συνομιλίες".   

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR