Armed Conflicts
Updated at:

Εκατοντάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι καθώς το αμερικανικό Πεντάγωνο στέλνει συλλυπητήρια για τις απώλειες του Κιέβου (Βίντεο)

Πλήρης αποτυχία συνεχίζει να είναι η ουκρανική επίθεση στις ρωσικές θέσεις προκαλώντας μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών, ενώ εκατοντάδες είναι και οι αιχμάλωτοι σύμφωνα με βίντεο.      

 

Το αμερικανικό πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι “ οι ΗΠΑ αρχικά κατάλαβαν ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας θα ήταν δύσκολη, αλλά πιστεύουν ότι το Κίεβο έχει τα απαραίτητα όπλα.

Οι ΗΠΑ θεωρούν τους θανάτους των Ουκρανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης χαρακτηριστικό μέρος της σύγκρουσης που η Ουάσιγκτον γνώριζε και έλαβε υπόψη της”, αποδεχόμενο τις μεγάλες απώλειες του Κιέβου.

 

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν στρατηγική θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

Κατά τη διάρκεια των ενεργών εχθροπραξιών, τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν μια στρατηγική θέση με την κωδική ονομασία "Σβερίνετς", η οποία βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Μαρίινκα και Νοβομιχαήλοβα.

Στην μάχη χρησιμοποιήθηκε μαζικά συστήματα πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων.

Την προηγούμενη μέρα, εμφανίστηκε βίντεο που τραβήχτηκε από Ρώσους στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Το υλικό που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο δείχνει πώς, μετά από μια ισχυρή προετοιμασία πυροβολικού, ρωσικά μαχητικά με τεθωρακισμένα οχήματα εξαπέλυσαν επίθεση.

Οι ενέργειές τους υποστηρίχθηκαν από πυρά πυροβολικού. Χάρη στις καλά συντονισμένες ενέργειες του ρωσικού στρατού, κατέστη δυνατή η υποχώρηση των Ουκρανών από την οχυρή θέση Μενατζέριε.

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να διαρρήξουν τις ρωσικές άμυνες στην περιοχή του Σολεντάρ για 12 ώρες

Ένας από τους Ρώσους μαχητές του αποσπάσματος Νιέβσκυ μίλησε για σφοδρές μάχες κοντά στο Σολεντάρ, όπου η ουκρανική πλευρά ενίσχυσε τις επιθέσεις της, χρησιμοποιώντας τακτικές μικρών ομάδων παρόμοιες με αυτές που παρατηρήθηκαν στο Ζαπορίζιε.

"Η μάχη κράτησε 12 ώρες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν μικρές ομάδες σε ορισμένους τομείς του μετώπου. Πρώτα, ένα άρμα μάχης έρχεται, πυροβολεί μια οχύρωση, ή μια τάφρο. Ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ή ένα τεθωρακισμένο όχημα (από τις τελευταίες δυτικές παραδόσεις) με πεζικό κινείται πίσω του.

Το ουκρανικό πεζικό κατεβαίνει σε απόσταση από την κατεστραμμένη θέση και την καταλαμβάνει.

Μετά από αυτό, τα άρματα μάχης αποχωρούν και αρχίζουν να εργάζονται στην επόμενη γραμμή", δήλωσε η ίδια πηγή.

Η ίδια μίλησε επίσης για τη συγκεκριμένη προσέγγιση των πληρωμάτων αρμάτων μάχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στη διεξαγωγή της μάχης.

Το ουκρανικό άρμα  μάχης εκτοξεύει ένα βλήμα κατακερματισμού σχεδόν ακριβώς μπροστά του, δημιουργώντας ένα πλέγμα σκόνης και εξουδετερώνει τυχόν αντιαρματικά συστήματα.

"Το άρμα μάχης κινείται πίσω, ρίχνει βλήμα και προχωρά. Όταν ρίχνει βλήμα το άρμα μάχης δεν στέκεται, κινείται συνεχώς μπρος-πίσω για να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να δεχθεί αντιαρματικό βλήμα", πρόσθεσε ο Ρώσος μαχητής, τονίζοντας την πολυπλοκότητα και την ένταση της μάχης.

Παρά τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, τα ρωσικά μαχητικά κατάφεραν να κρατήσουν με επιτυχία αυτή την κατεύθυνση.

Κατά μήκος της κατεύθυνσης Ζαπορίζιε οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν ισχυρές δυνάμεις

1. Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν τις δυνάμεις της 25ης και 65ης ταξιαρχίας στην περιοχή του Όρενκοφ για την επανέναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων. Ετοιμάζονται επιθέσεις προς την κατεύθυνση του Ραμποτίνο.

2. Η 102η και η 128η ουκρανικές Ταξιαρχίες με εφέδρους προσπαθούν, παρά τις σημαντικές απώλειες, να προετοιμαστούν για ενεργές επιχειρήσεις στην περιοχή Gulyaipole, Maly Shcherbakov, Malaya Tokmachka και Mezhrechye.

Τα ρωσικά στρατεύματά χτύπησαν με επιτυχία την θέση τους, γεγονός που δυσκόλεψε τον εχθρό να εκτελέσει το σχέδιό του.

3. Ορισμένες ουκρανικές ταξιαρχίες αντιμετωπίζουν προβλήματα με έλλειψη προσωπικού μετά τις απώλειες που υπέστησαν, ενώ η αναπλήρωση τους δεν υλοποιείται γρήγορα.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο προσπαθεί να ενισχύσει τις ταξιαρχίες πρώτης γραμμής μεταφέροντας μεμονωμένα τάγματα από τις ταξιαρχίες Εφέδρων.

4. Ουκρανικά μαχητικά από το αεροδρόμιο στο Ντιεπρπετρόφκοφ και το αεροδρόμιο στο Ντολγκίντσεβο πετούν συνεχώς.

5. Γενικά, η τρέχουσα διακοπή της ενεργού επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι ένα προσωρινό φαινόμενο, μετά την ανασύνταξη, την αναπλήρωση και την άντληση εφεδρειών, οι Ουκρανοί θα επιτεθούν ξανά.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επίγνωση των σχεδίων τους και προετοιμάζονται ενεργά να τις αντιμετωπίσουν, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Το σίγουρο είναι ότι αν αποτύχει η ουκρανική πλευρά, τότε θα αλλάξουν όλα στον πόλεμο της Ουκρανίας και θα οδηγηθούμε σε διαπραγματεύσεις.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR