Πούτιν
Russia

Πρέπει η Ρωσία να ξαναπάρει το Κίεβο; Πούτιν: «Μόνο εγώ ξέρω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι μια μελλοντική κινητοποίηση νέων νεοσύλλεκτων του στρατού θα εξαρτηθεί από το τι σκοπεύει να πετύχει η Ρωσία στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν είπε ότι μόνο αυτός γνωρίζει την απάντηση στην ερώτηση «Πρέπει η Ρωσία να προσπαθήσει να ανακαταλάβει το Κίεβο;», όπως αναφέρει το Reuters .  «Να επιστρέψουμε εκεί ή όχι; Γιατί κάνω αυτή τη ρητορική ερώτηση;» είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με 18 Ρώσους πολεμικούς ανταποκριτές και μπλόγκερ.

CONTINUE READING

«Μόνο εγώ μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση», πρόσθεσε ο Πούτιν. Αυτή η εκπληκτική δήλωση ήρθε καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν -και απέτυχαν- να καταλάβουν την ουκρανική πρωτεύουσα τις πρώτες ημέρες της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Τώρα, περισσότερο από 15 μήνες μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ρωσικές και οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να πολεμούν με μονομαχίες πυροβολικού, αρμάτων μάχης και drone στην πρώτη γραμμή 1.000 χιλιομέτρων, αλλά σε μεγάλη απόσταση από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κρεμλίνο, ο Πούτιν χρησιμοποίησε τη λέξη «πόλεμος» πολλές φορές και εξαπέλυσε αρκετές προειδοποιήσεις προς τις δυτικές χώρες. Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιβάλει μια « ζώνη» στην Ουκρανία προκειμένου να αποτρέψει τη χώρα από το να επιτεθεί στη Ρωσία.
 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR