ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο εκτοξεύει πύραυλο
Armed Conflicts

Τους «Χορεύουν» στον Αέρα! Ρώσοι πιλότοι ελικοπτέρου απέφυγαν εντυπωσιακά δύο εισερχόμενους ουκρανικούς πυραύλους με ελιγμό! (Βίντεο)

Ρώσοι πιλότοι επίδειξαν καταπληκτικές ικανότητες και ευκινησία, αποφεύγοντας δύο αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Κατά την διάρκεια μίας μαχητικής αποστολής στην ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης των Ρώσων στην Ουκρανία, το πλήρωμα ενός ρωσικού επιθετικού ελικοπτέρου Ka-52 βρέθηκε στην ζώνη καταστροφής ουκρανικών φορητών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Stinger, τα οποία παραδόθηκαν στο Κίεβο από τις ΗΠΑ. Παρά το γεγονός πως εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι έναντι του ρωσικού αεροσκάφους, οι οποίοι ήταν σχεδόν σίγουρο πως θα έβρισκαν στόχο, οι πιλότοι του ρωσικού ελικοπτέρου ξεγέλασαν τους πυραύλους και απέφυγαν την εχθρική επίθεση. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η ρωσική ειδησεογραφική Avia-pro, παραθέτοντας και σχετικό βίντεο.

CONTINUE READING

Το υλικό δημοσιεύτηκε από τον ρωσικό στρατό και δείχνει δύο πυραύλους να εκτοξεύονται στο ρωσικό ελικόπτερο Ka-52. Σύμφωνα με ειδικούς, είναι πράγματι πιθανό να αποφευχθεί μία εισερχόμενη πυραυλική επίθεση με τέτοιους ελιγμούς αφού υπάρχει το σύστημα προστασίας Vitebsk σε αυτά τα ελικόπτερα. Ωστόσο, αδιαμφισβήτητα οι ικανότητες των πιλότων συνέδραμαν αρκετά. 

Επιθετικά Su-25 Κατέστρεψαν Κρυμμένους Ουκρανούς

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο άμυνας δημοσίευσε υλικό από την μαχητική επιχείρηση επιθετικών αεροσκαφών τύπου Su-25 της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας στην ζώνη μαχών της Ουκρανίας.

Πληρώματα της ρωσικής αεροπορίας στρατού πραγματοποίησαν επιθέσεις με ρουκέτες σε στρατιωτικές υποδομές και εξοπλισμό των Ουκρανών. Το Κρεμλίνο ανέφερε πως οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν σε ζευγάρια από χαμηλά υψόμετρα.

Έπειτα τα πληρώματα πραγματοποίησαν ελιγμούς και επέστρεψαν στους διαδρόμους προσαπογειώσεών τους. Ως αποτέλεσμα της μαχητικής χρήσης, καμουφλαρισμένες οχυρωμένες θέσεις πεδίου και τεθωρακισμένα οχήματα των Ουκρανών καταστράφηκαν. Στο τέλος των εξορμήσεων, το ρωσικό τεχνικό και μηχανικό προσωπικό προετοίμασε τα αεροσκάφη για τις επόμενες αποστολές.

Ρωσικά Πληρώματα Περιέγραψαν Μάχες «Σώμα με Σώμα» με Ουκρανούς

CONTINUE READING

Τέλος, σε άρθρο της ρωσικής κρατικής Zvezda φαίνεται υλικό όπου ένα ρωσικό άρμα μάχης εκτοξεύει πυρά έναντι εχθρού και γρήγορα αλλάζει θέση για να αποφύγει αντίποινα.

«Εργαζόμαστε, κινούμαστε προσεκτικά μπροστά, μας κυνηγάνε drones και πυροβολικό και ότι άλλο κυνηγά τεθωρακισμένα» φαίνεται να δήλωσε ένας οδηγός τανκ με το ψευδώνυμο Κράσνι. 

Όπως ανέφερε ο μαχητής, στην αρχή ήταν δύσκολα ωστόσο τώρα συνήθισε την καθημερινότητα του πολέμου ως μέλος ενός ρωσικού τεθωρακισμένου οχήματος. Σε μία μάχη Ουκρανοί χτύπησαν το όχημά τους, ωστόσο εργάστηκαν σαν ομάδα και επιβίωσαν, ανέφερε η Zvezda. 

«Το κύριο είναι να σώσεις την ζωή του πληρώματος και να ολοκληρώσεις την μαχητική αποστολή, τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους» πρόσθεσε.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR