Zvezda - Ρώσοι snipers στο Βουχλεντάr
Armed Conflicts

Φονικό δίδυμο Ρώσων ελεύθερων σκοπευτών εν δράσει κοντά στο Βουχλεντάρ -Οι ρωσικοί «Υάκινθοι» έσπειραν την καταστροφή σε κρυμμένους Ουκρανούς (Βίντεο)

«Έλεγξε τον εχθρό, παρακολούθησε όλες τις κινήσεις και αποδιοργάνωσε την εργασία εχθρικών ομάδων». Με αυτήν την φράση ξεκίνησε το νέο της άρθρο η ρωσική κρατική Zvezda, συνεχίζοντας λέγοντας πως αυτά τα καθήκοντα αναλαμβάνουν σήμερα ζευγάρια ελεύθερων σκοπευτών της χώρας στην Ουκρανία. Ο πρώτος διορθώνει τα πυρά του σκοπευτή και ο δεύτερος πυροβολεί με ακρίβεια.

Στα περίχωρα του Βουχλεντάρ, οι ελεύθεροι σκοπευτές της Άπω Ανατολής το κάνουν αυτό καθημερινά, αλλά η δουλειά τους είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού μειώνει την κινητικότητα Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή. Ωστόσο, οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν από που δέχονται πυρά και έτσι τα ρωσικά ζευγάρια πρέπει συχνά να αλλάζουν θέσεις πυρός.

CONTINUE READING

«Τα περισσότερα κτήρια είναι κατεστραμμένα και ψάχνουμε να βρούμε κτήρια με σκεπή. Τα drones συνεχίζουν να λειτουργούν» φαίνεται να δήλωσε ένας ελεύθερος σκοπευτής με το ψευδώνυμο Έλβις.

Σύμφωνα με την Zvezda, πολλοί λίγοι τολμούν να τα βάλουν με τους Ρώσους ελεύθερους σκοπευτές. Συνήθως όταν ακούνε βολές από τα τυφέκιά τους, οι Ουκρανοί στρατιώτες το βάζουν στα πόδια. 

«Συνήθως οι Ουκρανοί καταφεύγουν σε ιδιωτικές κατοικίες, διώχνουν τους ιδιοκτήτες και παραμένουν στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα» πρόσθεσε η ρωσική σελίδα.

Οι Φονικοί «Υάκινθοι» Ξαναχτυπούν

Σε άλλη πρόσφατη δημοσίευση της Zvezda τώρα, το Κρεμλίνο δημοσιοποίησε ένα βίντεο της μαχητικής εργασίας των πληρωμάτων των αυτοκινούμενων πυροβολικών συστοιχιών 2S5 Giatsint-S της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, οι οποίες πραγματοποιούσαν καθήκοντα καταστροφής θέσεων πυρών Ουκρανών στρατιωτών στην χώρα. 

Οι αναγνωριστικές μονάδες αποκάλυψαν τις καμουφλαρισμένες ουκρανικές θέσεις των αντιαεροπορικών συστοιχιών του εχθρού σε δασώδης περιοχή και έδωσαν τις συντεταγμένες στο βαρύ πυροβολικό των «Υακίνθων» της Μόσχας. Οι συστοιχίες έπειτα κινήθηκαν στις θέσεις πυρός και κατέστρεψαν τους ουκρανικούς στόχους.

Νέες Τακτικής Χρήσης Ρωσικών Drones

CONTINUE READING

Τέλος, μία νέα είδηση από την Avia-pro αναφέρει πως σύμφωνα με τον Alexey Dmitrashkovsky, επικεφαλής του κέντρου τύπου των αμυντικών δυνάμεων στην κατεύθυνση της Ταυρικής, ο ουκρανικός στρατός έχει παρατηρήσει αλλαγές στις δράσεις των ρωσικών εναέριων υποστηρικτών δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνε με τον Ουκρανό, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις χρησιμοποιούν εχθές αεροσκάφη σε ομάδες τριών, σε αντίθεση με τα ζεύγη που χρησιμοποιούσαν προηγουμένως. Σύμφωνα με τον Dmitrashkovsky, τα δύο από αυτά επιχειρούν μαζί και τραβούν την προσοχή των αμυντικών συστημάτων, ενώ το τρίτο χρησιμοποιείται για να πλήξει τον στόχο.

Ο ίδιος σημείωσε πως αλλαγές έχουν γίνει και στις τακτικές χρήσης ρωσικών επιθετικών drones. Ανέφερε πως οι αεράμυνες τους αντιμετωπίζουν μη επανδρωμένα αεροχήματα τύπου Geran συνεχώς, ωστόσο λίγο μετά εμφανίζονται και τα γνωστά ρωσικά Lancet στο ουρανό. Η ρωσική στρατηγική αφορά την αποστολή Garen για εντοπισμό και μετά την χρήση Lancet για καταστροφή συστημάτων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR