ρωσική στολή θερμικής μόνωσης
Armed Conflicts

Αόρατοι Κομάντος: Ρώσοι στρατιώτες φορούν στολές που τους «εξαφανίζουν» από ουκρανικές κάμερες! Πώς λειτουργούν; (Εικόνες & Βίντεο)

Ρωσικές σελίδες και λογαριασμοί έχουν ξεκινήσει να δημοσιεύουν στο διαδίκτυο υλικό και άρθρα σχετικά με μία νέα τακτική των ρωσικών στρατιωτών στην Ουκρανία. Τα στρατεύματα της Μόσχας λοιπόν ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν ειδικές στολές με επένδυση θερμικής μόνωσης, η οποία κάνει τον στρατιώτη λιγότερο ορατό έναντι εχθρικών θερμικών καμερών.

Ως αποτέλεσμα, φωτογραφίες που δείχνουν την δράση αυτών των στολών κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι στολές δεν αποτελούν κάτι το ασυνήθιστο, ενώ βάση τον πληροφοριών ρωσικών διαδικτυακών καταστημάτων είναι αρκετά οικονομικές. Ένας από τους κατασκευαστές προσφέρει μία ολοκαίνουργια στολή έναντι 47 δολαρίων.

CONTINUE READING

Η εταιρεία επίδειξε επίσης τις δυνατότητες του προϊόντος της σε σχετικό βίντεο. Πράγματι, η ειδική αυτή στολή κάνει τα αντικείμενα που εκπέμπουν θερμότητα λιγότερο ορατά σε θερμικές κάμερες και γενικά σε όλες τις συσκευές θερμικής απεικόνισης.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα του προϊόντας έρχεται από μία πολυστρωματική δομή του υφάσματος που υποτίθεται πως μονώνει την θερμότητα του ανθρώπινου σώματος. Είναι λογικό φυσικά πως η στολή κάνει τον στρατιώτη που την φορά να νιώθει αρκετά πιο θερμός από το κανονικό.

Το σημαντικότερο μέρος της παραγωγής αυτής της στολής είναι να βρεθεί το σωστό υλικό που μπορεί να μονώνει την θερμότητα του ατόμου και να εκπέμπει χαμηλή ακτινοβολία στο υπέρυθρο φάσμα. Έπειτα δημιουργούνται δύο διαφορετικές στρώσεις αυτού του υλικού, οι οποίες χωρίζονται με συνθετικό χοντρό ύφασμα. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν βίντεο στο διαδίκτυο, τα οποία ξεκίνησαν να δημοσιεύονται ακόμη και 10 χρόνια πριν, που δείχνουν πώς να κατασκευάσεις μόνο σου μία τέτοια στολή με λεπτομερείς οδηγίες.

Τελικώς, το αποτέλεσμα κρίνεται από την δημιουργικότητα του κατασκευή, ο οποίος θα επιλέξει τον χρωματισμό και λοιπές λεπτομέρειες.

Υπερθέρμανση: Το Μεγαλύτερο Ζήτημα

Το κύριο πρόβλημα βέβαια ξεκινά όταν ο στρατιώτης πρέπει να κινηθεί φορώντας αυτήν την στολή, μιας και το άτομο είναι πλήρως μονωμένο και κατ' επέκταση η κινητικότητά του μειώνεται.

CONTINUE READING

Την λύση εδώ φαίνεται πως έδωσαν κάποιες δυτικές εταιρείες, οι οποίες δημιούργησαν αρκετά ελαφρύτερα σετ που μοιάζουν σαν κάπες, οι οποίες αποκρύπτουν τον στρατιώτη έναντι εχθρικών υπέρυθρων καμερών και μειώνουν τις πιθανότητες κατάρρευσής του λόγω υπερθέρμανσης, ειδικά το καλοκαίρι.

Ωστόσο, λεπτομερείς δοκιμές από τρίτους πελάτες δείχνουν ότι ούτε αυτή η τακτική κάνει θαύματα. Σε καλοκαιρινές περιόδους αυτές οι στολές είναι πραγματικά «καζάνια που βράζουν». Όπως και να έχει όμως, η χρήση τους δεν πρέπει να υποτιμηθεί από τους Ουκρανούς στρατιώτες, μιας και προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε όσους τις φορούν.

GALLERY

ρωσική στολή θερμικής μόνωσης
ρωσική στολή θερμικής μόνωσης
ρωσική στολή θερμικής μόνωσης
ρωσική στολή θερμικής μόνωσης
ρωσική στολή θερμικής μόνωσης
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR