World
Updated at:

Νοθεία πριν την βία στις τουρκικές εκλογές- Δημοσκόπηση δείχνει τον Ερντογάν 9 μονάδες μπροστά

Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 14 Μαΐου 2023. Ειδικά στις προεδρικές εκλογές, οι ψήφοι του υποψηφίου της Λαϊκής Συμμαχίας, του σημερινού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του υποψηφίου της Εθνικής Συμμαχίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την έρευνα του Απριλίου της εταιρείας έρευνας κοινής γνώμης Metropoll, η Λαϊκή Συμμαχία προηγείται κατά 9,4 μονάδες της Εθνικής Συμμαχίας.

Αναφέρεται ότι οι ψήφοι των δύο συμμαχιών μειώθηκαν σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ το ποσοστό των ψήφων της Συμμαχίας Εργασίας και Ελευθερίας υπό την ηγεσία του HDP αυξήθηκε κατά 0,9%.

CONTINUE READING


Ο Özer Sencar, ιδιοκτήτης της Metropoll Research, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter: "Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Metropoll για τον Απρίλιο, η Λαϊκή Συμμαχία προηγείται κατά 9 μονάδες της Συμμαχίας Μιλλέτ".


Σύμφωνα με την Metropoll, όταν κατανέμονται οι ταλαντευόμενοι ψηφοφόροι, η Λαϊκή Συμμαχία λαμβάνει το 45,8% των ψήφων, ενώ η Εθνική Συμμαχία λαμβάνει το 36,4%.

Το ποσοστό των ψήφων της Συμμαχίας Εργασίας και Ελευθερίας είναι 13,9 % εκατό.

Ο Özer Sencar είχε μοιραστεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της ίδιας έρευνας στις 8 Απριλίου. Σύμφωνα με αυτό, ο Kılıçdaroğlu έλαβε το 42,6 τοις εκατό των ψήφων, ο Erdoğan το 41,1 τοις εκατό, ο Muharrem İnce το 5 τοις εκατό και ο Sinan Oğan το 2,2 τοις εκατό.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR