Armed Conflicts

Δημιουργία Ρωσικών ειδικών ομάδων για την καταπολέμηση των τανκς του ΝΑΤΟ

Φιλορωσικές σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που εδρεύουν στην Ανατολική Ουκρανία, επισημαίνουν την αυξημένη ουκρανική στρατιωτική δραστηριότητα, επίμονες προσπάθειες να σπάσουν τις ρωσικές γραμμές στην πρώτη γραμμή, μαζική κινητοποίηση στις περιοχές του βάθους παρά τις μεγάλες απώλειες και τη συνεπή άφιξη δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων drones και τανκς για να υποστηρίξουν τη θεωρία τους.

CONTINUE READING

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη δημιουργία ομάδων για την καταπολέμηση των δυτικών αρμάτων μάχης. Σημειώνεται ότι, το αντίστοιχο έργο τέθηκε υπό τις οδηγίες του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγού Γιούνους-Μπεκ Γιεβκούροφ.

«Οι καλύτερες αντιαρματικές μας μονάδες θα σταλούν εκεί όπου αναμένεται η χρήση των πιο σύγχρονων εχθρικών αρμάτων μάχης», αναφέρει.

Πώς και με ποια όπλα θα λειτουργήσουν αυτές οι ομάδες

Ο επικεφαλής του Κέντρου Μάχης Εκπαίδευσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γεβγένι Αριφούλιν,  ανέφερε ότι η Κεντρική Διεύθυνση Μάχης Εκπαίδευσης είχε αναπτύξει μεθοδολογικές συστάσεις και οργάνωσε μια μεθοδολογία για την εφαρμογή τους ,και το Κέντρο Εκπαίδευσης Μάχης πραγματοποίησε και έκανε πράξη αυτές τις μεθόδους. Όπως σημείωσε ο Αριφούλιν, η δημιουργία τέτοιων ομάδων είναι ένα μεγάλο έργο του κρατικού συστήματος.

CONTINUE READING

Στις αρχές Απριλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ  ανακοίνωσε ότι, τα πρώτα άρματα μάχης Leopard και Challenger 2 βρίσκονταν ήδη στην Ουκρανία.

Το πρακτορείο TASS υπολόγισε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία στις αρχές Απριλίου, η Ουκρανία έλαβε μόνο το 19% όλων των αρμάτων μάχης που είχε υποσχεθεί η Δύση.

Το Κίεβο παρέλαβε 57 άρματα μάχης από τα 293 που ανακοινώθηκαν, με 43 οχήματα Leopard που μεταφέρθηκαν από τη Γερμανία, τη Δανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και την Πορτογαλία και 14 Challenger 2 που εστάλησαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Να επισημάνουμε ότι, τα αμερικανικά M1A2 Abrams, τα βρετανικά Challenger 2 και τα γερμανικά Leopard 2 είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα συστήματα επιτήρησης και ελέγχου πυρός, διαθέτουν εντυπωσιακή θωράκιση, υψηλή κινητικότητα και ικανότητα επιβίωσης.

Σε απάντηση στην απόφαση των χωρών μελών του ΝΑΤΟ να μεταφέρουν τα άρματα μάχης τους στην Ουκρανία, το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα ετοιμάζεται να παράγει φέτος 1.500 τεθωρακισμένα οχήματα και έτσι να παρουσιάσει μια ισχυρή «θωρακισμένη γροθιά» στη Δύση.

 Η αύξηση της παραγωγής εγχώριων αρμάτων μάχης είναι ένα σημαντικό, αλλά όχι το μοναδικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσον αφορά την αντιμετώπιση των αρμάτων μάχης των χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό  είναι ότι, θα ενισχυθεί το έργο των αντιαρματικών μονάδων με βάση πληροφορίες σχετικά, με τα τρωτά σημεία και τα πλεονεκτήματα των δυτικών οχημάτων.

«Υποθέτουμε ότι οι ομάδες που δημιουργήθηκαν στο Υπουργείο Άμυνας για την καταπολέμηση των δυτικών αρμάτων μάχης, θα περιλαμβάνουν τις πιο εξοπλισμένες μονάδες με τους πιο σύγχρονους τύπους αντιαρματικών όπλων», αναφέρει ξένο μέσο ενημέρωσης.

Ο Βασίλι Κασίν, διευθυντής του Κέντρου Συνολικών Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών στο Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Ανώτερης Οικονομικής Σχολής,  είπε ότι οι καλύτερες ρωσικές αντιαρματικές  μονάδες θα σταλούν εκεί όπου αναμένεται η χρήση των πιο σύγχρονων εχθρικών αρμάτων. Επιπλέον, θα εκπαιδευτούν επιπρόσθετα στην καταπολέμηση σύγχρονων αρμάτων μάχης από χώρες του ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια και τις τακτικές χρήσης τους.

«Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αντιλαμβάνεται τη δυτική τεχνολογία ως πραγματική απειλή και, από την άποψή μου, χρησιμοποιεί απολύτως σωστές μεθοδολογικές, σε κάποιο βαθμό ακόμη και επιστημονικές προσεγγίσεις. Υποθέτω ότι, οι νέες μονάδες θα γίνουν ένα είδος μεθοδολογικού κέντρου για τη μελέτη και την ανάλυση των διαθέσιμων δεδομένων για τα δυτικά άρματα μάχης, καθώς και για τη σύνοψη των πληροφοριών που έχουν ήδη ληφθεί στην πράξη», δήλωσε.

Όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα , οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των θέσεων των ρωσικών στρατευμάτων, στις περιοχές Ζαπορίζια και Χέρσον.

Τον καθοριστικό ρόλο σε αυτή την επίθεση θα πρέπει να παίξουν τα τανκς, τα οποία για περίπου εκατό χρόνια αποτελούν την κύρια δύναμη κρούσης των χερσαίων δυνάμεων κάθε χώρας. Η ουκρανική ηγεσία έχει επανειλημμένα δηλώσει, την ανάγκη δημιουργίας μεγάλων τεθωρακισμένων ομάδων εκατοντάδων οχημάτων. Μπορεί να υποτεθεί ότι, ακριβώς για την καταπολέμηση αυτής της απειλής δημιουργούνται αρχικά νέες ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR