Society

Τέσσερις ιδέες για ανοιξιάτικη εξόρμηση στην Εύβοια

Τώρα που ανοίγει ο καιρός η πρώτη σκέψη που θα σου έρθει στο μυαλό είναι «πού θα πάμε εκδρομή»; Ευτυχώς υπάρχει πάντα η Εύβοια που σου προσφέρει λύσεις για τις ανοιξιάτικες μονοήμερες. Λίγα χιλιόμετρα, λίγα καύσιμα, πολλή φύση και όμορφες στιγμές. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο; Αν όχι, παρακάτω θα βρεις τέσσερις καλές ιδέες για να περάσεις μια χαλαρή και όμορφη μέρα στην Εύβοια.

Μαρμάρι, νότια Εύβοια


Το παραθαλάσσιο Μαρμάρι στη νότια Εύβοια είναι ότι πρέπει για να αρχίσεις σιγά – σιγά να μπαίνεις σε πιο ανοιξιάτικους και – γιατί όχι – καλοκαιρινούς ρυθμούς. Το Μαρμάρι αποτελεί τον συνδετικό κρίκο της Εύβοιας µε τη Ραφήνα και θα βγεις κερδισμένος αν το επιλέξεις για εκδρομή είτε Κυριακή είτε καθημερινή. Εκτός από τις βόλτες που θα κάνεις, μπορείς να δεις το πιο αξιόλογο µνηµείο αρχαίας λατοµίας, όπου λαξεύτηκαν γιγάντιοι κίονες, µήκους 12 µέτρων. Στον κόλπο του θα αράξεις και θα απολαύσεις ψαρομεζέδες έχοντας θέα τη θάλασσα και ακούγοντας το κύμα.

Και επειδή ενδεχομένως, αν για παράδειγμα, πας Σάββατο να θες να παρατείνεις λίγο τη διαμονή σου στην Εύβοια, εδώ θα βρεις καταλύματα που θα σε καλύψουν πλήρως.

Στενή, ορεινή εκδρομή στην Εύβοια


Αν σε ζαλίζουν οι στροφές τότε θα πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για να φτάσεις σε αυτό το χωριό της Εύβοιας. Ωστόσο εκεί θα απολαύσεις μια από τις ωραιότερες ανοιξιάτικες διαδρομές της ζωής σου. Η Στενή, η οποία απέχει μόλις 29 χλμ. από τη Χαλκίδα είναι ένα χωριό στολίδι απλωμένο στους πρόποδες της Δίρφης. Η οργιαστική βλάστηση­ και τα τρεχούμενα νερά, ειδικά την άνοιξη, δημιουργούν ένα τοπίο ειδυλλιακό. Από αυτά που δεν τα επισκέπτεσαι μόνο μια φορά.

 

Σε λιγότερο από δύο ώρες θα είσαι εκεί και θα απολαμβάνεις καφέ στην γραφική πλατεία. Το σήμα κατατεθέν είναι βέβαια οι πετρόχτιστες βρύσες στα δρομάκια του χωριού καθώς κάθε μία έχει το όνομά της. Αν θες να απολαύσεις και λίγη θέα με θαλασσινή αύρα, κατηφόρισε προς το χωριό Στρόπωνες μόλις 17 χιλιόμετρα μακριά. Συνδυάζει αυτό που λέμε βουνό και θάλασσα. Καθώς στο ένα βρίσκεσαι και το άλλο το έχεις πιάτο μπροστά σου.

Χαλκίδα, στην καρδιά του νησιού


All time classic και όχι άδικα. Η πόλη των τρελών νερών, όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν είναι πάντα μια σταθερά για τις μονοήμερες εκδρομές από την Αθήνα. Σε αυτή την εικόνα της σύγχρονης πόλης θα δεις μικρά γραφικά κάδρα. Ο παραλιακός πεζόδρομος, οι μεγαλοπρεπείς ναοί και τα νεοκλασικά αρχοντικά είναι μερικά από αυτά. Εστιατόρια, μεζεδοπωλεία και ουζερί θα σε ικανοποιήσουν στο έπακρο και μπορεί να σε κάνουν να σκεφτείς και τη διανυκτέρευση στη Χαλκίδα. Δεν είναι άσχημη ιδέα εξάλλου τη δεύτερη μέρα να εξερευνησεις μια άλλη γωνιά στην Εύβοια. Η απόσταση από την Αθήνα, εξάλλου είναι μόλις μία ώρα.

Φυσικά αν πας στη Χαλκίδα δεν πρέπει να χάσεις το ιδιόμορφο παλιρροϊκό φαινόμενο στον πορθμό του Eυρίπου.

Λευκαντί


Η παραλία Λευκαντί απέχει περίπου μία ώρα κι ένα τέταρτο από το κέντρο της Αθήνας. Είναι πολύ δημοφιλής σε ντόπιους και τουρίστες, καθώς έχει μεγάλη σε μήκος ακτή και αμμουδιά που ενδείκνυται για τα παιχνίδια των παιδιών. Μεταξύ άλλων κάποιοι πηγαίνουν εκεί για kite surf .Στο σημείο υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφετέριες που προσφέρονται για θαλασσινούς μεζέδες και ούζο. Έχει δύο παραλίες την μεγάλη πλαζ, και το κρυφό διαμάντι του "Ευβοϊκού" το Μικρό Λιμανάκι που μαζί με την Ξηρόπολη αποτελεί και προστατευμένο αρχαιολογικό χώρο του Ληλάντιου πεδίου .

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR