Armed Conflicts
Updated at:

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με HIMARS στην Μελιτόπολη ενώ οι Ρώσοι ''καίνε'' με TOS-1A την Κρεμενάγια (Βίντεο)

Δραματικές εξελίξεις στο μέτωπο του ουκρανικού πολέμου, αφού ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β. Ζελένσκυ δήλωσε ότι, υπό την απειλή απώλειας προσωπικού λόγω της ρωσικής  περικύκλωσης, η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα λάβει τις σωστές αποφάσεις, αναφερόμενος στην απόσυρση των στρατευμάτων από το Μπαχμούτ τις επόμενες ώρες.

Προηγουμένως, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε ήδη δηλώσει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα υπερασπιστούν τον Μπαχμούτ, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, αλλά οι μεγάλες απώλειες άλλαξαν την στάση του.

Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι τόσο μεγάλη πόλη όσο άλλες πόλεις του Ντονμπάς, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικό για το Κίεβο να την υπερασπιστεί.

«Το πιο σημαντικό για μένα είναι να μην χάσουμε τον στρατό. Και, εάν υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε προσωπικό λόγω της περικύκλωσης, θα υπάρξουν κατάλληλες και σωστές αποφάσεις επί τόπου», είπε ο Ζελένσκι.

Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν με HIMARS στην Μελιτόπολη

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν για άλλη μια φορά στη Μελιτόπολη με συστήματα HIMARS. Σήμερα, 6 Απριλίου, το βράδυ, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε πυραύλους HIMARS στην Μελιτόπολη.

Ωστόσο, χάρη στο έργο της ρωσικής αεράμυνας, και οι έξι πύραυλοι καταρρίφθηκαν επιτυχώς, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της περιοχής Ζαπορίζιε.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, από τους βομβαρδισμούς δεν υπήρξαν τραυματίες και ζημιές στην πόλη. Ωστόσο, αυτό το περιστατικό ήταν άλλη μια υπενθύμιση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν όπλα ικανά να πραγματοποιήσουν πλήγματα βαθιά οπουδήποτε ακόμη και βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Οι Ρώσοι “ καίνε” με TOS-1A την Κρεμενάγια

Το ρωσικό σύστημα θερμοβαρικών πυραύλων χτύπησε  προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Κρεμενάγια σε 7 δευτερόλεπτα.

Κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης συμπίεσης του ουκρανικού στρατού από την περιοχή αυτή, ο ρωσικός  στρατός ανακάλυψε ένα προπύργιο του ουκρανικού στρατού.

Το τελευταίο ήταν αρκετά καλά οχυρωμένο και δεν έδινε ευκαιρία για χερσαία επίθεση, διότι θα προκαλούνταν μεγάλες απώλειες.

Ωστόσο, ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε το σύστημα TOS-1A Solntsepyok.

Σε βίντεο του ρωσικού στρατού έχουμε μαζική εκτόξευση πυραύλων στην οχυρή περιοχή του ουκρανικού στρατού.
Περίπου 24 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν, δηλαδή ένα πλήρες φορτίο πυρομαχικών, συνέπεια της οποίας ήταν η καταστροφή για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, (δηλαδή, η οχυρωμένη περιοχή έπαψε να υφίσταται ως τέτοια).

Η χρήση βαρέων συστημάτων φλογοβόλων κατά τη διάρκεια των μαχών αποδείχθηκε εξαιρετικά αποτελεσματική, αλλά μόνο σε σχετικά μικρές αποστάσεις, λόγω των χαρακτηριστικών των ίδιων των πυρομαχικών.
Ωστόσο, κάθε τέτοιο χτύπημα συνοδεύεται από πολύ σοβαρή ζημιά στον εχθρό.

Το TOS-1A "Solntsepyok" είναι ένα ρωσικό σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης που χρησιμοποιεί πυρομαχικά θερμοβαρικού τύπου για να καταστρέψει ανθρώπινο δυναμικό, τεθωρακισμένα οχήματα και δομές μηχανικής σε σημαντική απόσταση.

Είναι σχεδιασμένο για χρήση σε ορεινές και δασώδεις περιοχές, καθώς και σε αστικές περιοχές.
Το TOS-1A είναι εξοπλισμένο με έναν ισχυρό κινητήρα και μπορεί να μεταφερθεί γρήγορα από τη μια περιοχή στην άλλη.

Kit καθοδηγούμενων βομβών στην Ουκρανία 

Οι ΗΠΑ παραδίδουν νέους πυραύλους και βόμβες JDAM-ER στην Ουκρανία Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν στην Ουκρανία νέα όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη στη σύγκρουση.

Οι αναλυτές του Avia.pro επέστησαν την προσοχή σε ορισμένα στοιχεία του πακέτου της νέας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. Παρά τις φαινομενικά τυπικές παραδόσεις, οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να μεταφέρουν νέα πυραυλικά όπλα και συστήματα στην Ουκρανία που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ουκρανία μέχρι στιγμής.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο στοιχείο "Κινητά συστήματα καθοδηγούμενων πυραύλων με λέιζερ για την αντιμετώπιση UAV (κινητά συστήματα πυραύλων καθοδηγούμενων με λέιζερ c-UAS)".

Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για συστήματα VAMPIRE και APWKS, τη μεταφορά των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προαναγγείλει στο ποσό των 14 μονάδων.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR