Middle East

Προεόρτια βίας και νοθείας από Ερντογάν στις εκλογές;-Οι Τούρκοι έκλεισαν την πόρτα στον Αμερικανό Πρέσβη

ανά στο κόκκινο οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, με την Άγκυρα να εκτιμά ότι οι Αμερικανοί παρεμβαίνουν στις εκλογές στην Τουρκία.
 
“Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ δεν θα μπορεί πλέον να επισκέπτεται Τούρκους αξιωματούχους, οι πόρτες του είναι «κλειστές» μετά τη συνάντηση με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιο της ενωμένης αντιπολίτευσης στις εκλογές της 14ης Μαΐου”, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος ηγέτης εξεπλάγη λέγοντας ότι ο Αμερικανός διπλωμάτης «δεν ντρεπόταν» να συμμετάσχει σε τέτοιες εκδηλώσεις και στη συνέχεια να ζητήσει συνάντηση μαζί του.

"Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι' αυτόν· δεν θα μπορέσει να μπει ξανά. Γιατί; Ας μάθει τη θέση του", είπε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ο Φλέικ θα πρέπει να μάθει πώς πρέπει να λειτουργεί ένας πρεσβευτής.

Οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου. Στις 30 Μαρτίου, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας παρουσίασε τον τελικό κατάλογο τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία. Και η προεκλογική εκστρατεία ξεκίνησε επίσημα το βράδυ της ίδιας μέρας.

"Τι κάνει ο απεσταλμένος του Μπάιντεν; Πηγαίνει και συναντιέται με τον κ. Κεμάλ. Ντροπή σας, χρησιμοποιήστε το μυαλό σας. Είστε πρεσβευτής. Ο συνομιλητής σας εδώ είναι ο πρόεδρος. Πώς θα ζητήσετε συνάντηση με τον πρόεδρο μετά από αυτό;" ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Star.

"Οι πόρτες μας είναι κλειστές γι' αυτόν. Γιατί; Ας ξέρει τα όριά του", κατέληξε ο Τούρκος ηγέτης.

Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ελπίζουν να επιλύσουν τις διαφορές με τους Τούρκους μέχρι τον Ιούλιο του 2023, στην ώρα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ. Πριν συμβεί αυτό, η Τουρκία θα διεξαγάγει εκλογές στα μέσα Μαΐου.

Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι οι εκλογές θα μπορούσαν να είναι η πιο σημαντική ψήφος των Τούρκων πολιτών εδώ και γενιές.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες μιλώντας στη Φωνή της Αμερικής  είπαν ότι θα ήταν επωφελές να βρεθεί μια λύση στους δύο μήνες μεταξύ των εκλογών στην Τουρκία και της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τι ετοιμάζει πιθανότατα ο Ερντογάν που δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσει την εξουσία ειρηνικά στην χώρα;

Η αρχηγός του εθνικιστικού Κόμματος M. Akşener είχε αποκαλύψει εδώ και μεγάλο διάστημα, ότι Τούρκοι πολίτες εκπαιδεύονται και  λαμβάνουν όπλα σε στρατόπεδα στην Τουρκία,  ενόψει των επικείμενων εκλογών…οδηγώντας σε καταστάσεις εμφύλιου πολέμου το επόμενο διάστημα.

Ίσως για αυτό ακριβώς η ελληνική ανώτατη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα πρέπει να έχει στο νου της ότι το Αιγαίο και Κύπρο θα γίνουν « η βαλβίδα αποσυμπίεσης» και το κύριο θέμα συσπείρωσης των Τούρκων …το επόμενο διάστημα. 

Όλα πλέον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ενός εσωτερικού εμφυλίου πολέμου …για αυτό και οικονομικά επιφανείς Τούρκοι έρχονται σωρηδόν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα , έχοντας γνώση του τι ακριβώς θα γίνει στην χώρα τους. 

Η  ηγέτης του Κόμματος Meral Akşener είχε αναφέρει παλαιότερα ότι οι πολίτες λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στην περιοχή του Τόκατ της Μαύρης Θάλασσας και στην κεντρική ανατολική επαρχία Κονγιά.

 Η ίδια  είχε δηλώσει ότι πολλοί Τούρκοι πολίτες  έχουν δει να διακινούνται όπλα μακράς εμβέλειας πρόσφατα , τα οποία λέγεται ότι συνδέονται με αυτά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης.

Φόβος , τρόμος και έντονη ανήσυχα έχει καταλάβει το «παλάτι» του Σουλτάνου Ερντογάν μετά τα συνεχιζόμενα αρνητικά γκάλοπ που δείχνουν διαφορά 10 μονάδες με τον Κιλιτσάρογλου.

Μέσα σε όλο αυτό το νοσηρό κλίμα , πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν την  δυσπιστία του ίδιου του Τούρκου προέδρου στις τουρκικές  ένοπλες αλλά και στις μυστικές υπηρεσίες  της χώρας λόγω του κεμαλικού παρελθόντος.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR