USA
Updated at:

Αμερικανοί Seals σε συνεργασία με Έλληνες κομάντος στο κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη (Βίντεο) -Το USS George H.W. Bush στο Ιόνιο

Κύριος στόχος πλέον τα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια στην Ανατολική Μεσόγειο και η δράση του ρωσικού Στόλου στην περιοχή.

Αμερικανοί κομάντος Navy SEAL συνεργάστηκαν με τις Ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ εκπαιδεύονταν με το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κλάσης Οχάιο USS Florida.

Το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές εικόνες των Αμερικανών EAL που εκτέλεσαν  άσκηση με το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κατευθυνομένων πυραύλων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Οι Αμερικανικές “ Φώκιες” που εδρεύουν στην Ανατολική Ακτή, συμμετείχαν σε μια άσκηση διαλειτουργικότητας των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων στο USS Florida (SSGN-728) κλάσης Οχάιο.

Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα στις 26 Φεβρουαρίου στη Μεσόγειο Θάλασσα, αν και το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες μόνο στις 17 Μαρτίου, ενδεικτικό της κατάστασης στην Μεσόγειο.

Όπως φαίνεται, ένα CV-22 Osprey, που ανήκει στην 7η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων της USAF, 352η πτέρυγα Special Operations, πλησιάζει το USS Florida.

Στην συνέχεια, οι Αμερικανοί SEALS προετοιμάζονται να κατεβούν στο υποβρύχιο.Οι κοντινές εικόνες των προσώπων των Navy SEALS έχουν θολώσει για να κρύψουν την ταυτότητά τους.

Κανένα πολεμικό πλοίο-υποβρύχιο  δεν μπορεί να μπει ή να βγει από και προς τα στενά του Ελλησπόντου με κατεύθυνση την Μαύρη θάλασσα ή το Αιγαίο, χωρίς να ελέγχεται από την Ελλάδα και κατ' επέκταση τις ΗΠΑ χάρη στις βάσεις τους, σε Σούδα και Αλεξανδρούπολη.

Οι Ρώσοι έχουν μια επιθετική στάση που δεν ήταν συνηθισμένη στη Μεσόγειο και προηγουμένως ήταν εμφανής μόνο στη Βαλτική. Ο κίνδυνος ενός ατυχήματος είναι πιθανός και όταν υπάρχει τέτοιο ατύχημα ποτέ δεν ξέρεις πού θα μπορούσε να καταλήξει».

Η Συμμαχική Κοινή Δύναμη της Νάπολης είναι μία από τις τρεις διακλαδικές διοικήσεις στη δομή  του ΝΑΤΟ.

Η  ενεργοποίηση του JFC Naples ήταν μέρος του μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ που αποσκοπούσε στην προσαρμογή της συμμαχικής στρατιωτικής δομής στις επιχειρησιακές προκλήσεις σύγχρονου πολέμου, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες απειλές στη νέα χιλιετία.

Η αποστολή της  είναι να προετοιμαστεί, να σχεδιάσει και να διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσει την ειρήνη, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα των κρατών μελών της Συμμαχίας σε ολόκληρο τον τομέα ευθύνης του Saceur (AOR) και πέρα.

Οι Ρώσοι επιζητούν βάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ οι Τούρκοι τον πλήρη έλεγχο ολόκληρων περιοχών, στα πρότυπα της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.    

Η Ελλάδα μόνο να χάσει έχει από όλα αυτά , αφού τα σχέδια Πούτιν-Ερντογάν  στοχοποιούν και το Αιγαίο, το οποίο οι Μπολσεβίκοι δεν επιθυμούν να ελέγχεται από την Ελλάδα, για τα δικά τους σχέδια σε Μέση Ανατολή και Αφρική.

Την ίδια στιγμή το Ισραήλ και η Ελλάδα εμβαθύνουν συνεχώς την αμυντική συνεργασία τους, ενώ στην Ανατολική Μεσόγειο, το Ισραήλ, η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν τριμερείς και διμερείς ασκήσεις αρκετές  φορές το χρόνο.

 

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR