Russia

Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες : Ανίκανα για επίθεση τα ρωσικά στρατεύματα

Σύμφωνα με τις βρετανικές πηγές, ο ρωσικός στρατός κατοχής έχει εξαντλήσει προσωρινά το επιθετικό του δυναμικό και θα επιδιώξει να το αναπληρώσει. Παρά αυτό το γεγονός ο εχθρικός στρατός δεν είναι σε θέση να απαντήσει με νέο πλήγμα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν διαρρεύσει στο Twitter, τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις και ο ομάδα Βάγκνερ έχουν παγιωθεί δυτικά του ποταμού Μπαχμούτ στο κέντρο του Μπαχμούτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα, το ποτάμι αποτέλεσε την πρώτη γραμμή της σύγκρουσης. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δυτικό τμήμα της πόλης.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στις πληροφορίες, με μια ευρύτερη έννοια, η Ρωσία εμφανίζει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά τοπικών επιθετικών ενεργειών που έχουν παρατηρηθεί τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023.


Ασταθείς οι επιχειρήσεις στο Μπαχμούτ


Το υπουργείο τόνισε ότι είναι πιθανό τα ρωσικά στρατεύματα να έχουν εξαντλήσει προσωρινά το μαχητικό δυναμικό τους σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και οι τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις δεν μπορούν επί του παρόντος να είναι σταθερές.

«Η ρωσική διοίκηση πιθανότατα θα επιδιώξει να αποκαταστήσει το επιθετικό δυναμικό των στρατευμάτων μετά την αναπλήρωση των αποθεμάτων προσωπικού και πυρομαχικών. Παράλληλα, οι διοικητές είναι πιθανό να αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ της διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων και της παγιωμένης άμυνας ολόκληρης της γραμμής», αναφέρει το μήνυμα.

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει μια τακτική το λεγόμενο «δίχτυ θανάτου», που εξασφαλίζει την καταστροφή έως και 80% του εξοπλισμού και του ανθρώπινου δυναμικού των δυνάμεων κατοχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Ιαν Στάμπς, ανώτερος στρατιωτικός σύμβουλος της βρετανικής αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ, δήλωσε ότι από τον Μάιο του περασμένου έτους, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει χάσει από 20 έως 30 χιλιάδες τραυματίες οι οποίοι σκοτώθηκαν στις μάχες για το Μπαχμούτ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR