Armed Conflicts
Updated at:

Ουκρανικά μαχητικά μεταστάθμευσαν κοντά στο Ζαπορόζιε με άγνωστους πιλότους-Στόχος να αποκοπεί η Κριμαία

Μαχητικά αεροσκάφη της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταστάθμευσαν  σε αεροδρόμια κοντά στο Ζαπορίζιε, δήλωσε σε ρωσικό ΜΜΕ, ο Βλαντιμίρ Ρογκόφ, πρόεδρος του κινήματος «Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», μέλος του κύριου συμβουλίου της περιφερειακής διοίκησης.

«Το καθεστώς του Ζελένσκι έχει αρχίσει να μετασταθμεύει αεροσκάφη προς την κατεύθυνση του Ζαπορόζιε», είπε ο ίδιος, κάτι που αποτελεί προοίμιο πιθανότατης ουκρανικής αντεπίθεσης στην ευρύτερη περιοχή του Μπαχμούτ, στο οποίος έχουν εγκλωβιστεί 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από το Ντονιέτσκ, κινούμενα νότια. 

Σύμφωνα με τον Ρογκόφ, μιλάμε για σοβιετικά μαχητικά και ελικόπτερα, τα οποία μεταφέρθηκαν ανεπίσημα στην Ουκρανία από τις χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, καθώς επίσης επίσης και αυτά που είχαν αποσυρθεί από τους Αμερικανούς από το Αφγανιστάν.

Η Ρωσία από την άλλη πλευρά ετοιμάζει και αυτή την Πολεμική της Αεροπορία για να εξουδετερώσει τους Ουκρανούς  ακόμα και στο έδαφος.

Ουκρανικά κανάλια αναφέρουν την μεταστάθμευση αεροσκαφών MiG-31K ταυτόχρονα σε διάφορα αεροδρόμια, καθώς και την μεταφορά  πυραύλων για την στρατηγική αεροπορία. Επίσης ρωσικά αεροσκάφη Tu-95MS φέρεται να προωθούνται σε άλλα αεροδρόμια.

Από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι Ρώσοι στην περιοχή του Ζαπορίζιε, καταγράφουν την κατασκευή οχυρών περιοχών και την συνεχή συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο μέτωπο.

Το μέγεθος των ουκρανικών δυνάμεων έχει ήδη ξεπεράσει τις 40 χιλιάδες άτομα.

Όπως εξήγησε ο Ρογκόφ, το Κίεβο θέλει να κινηθεί προς την Αζοφική Θάλασσα και να κόψει τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.

Η Ουκρανία εξετάζει την επιλογή του αποκλεισμού της Κριμαίας, δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής και συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Πετρ Τσέρνικ.

«Θέμα χρόνου είναι η σωματική εξάντληση τόσο της ομάδας μάχης όσο και γενικότερα ολόκληρου του πληθυσμού που βρίσκεται εκεί. Δηλαδή, στη στρατιωτική λογική, αυτό δεν είναι τόσο άμεσα εξαιρετικά δύσκολο έργο».

Σύμφωνα με τον Τσέρνικ, για να εφαρμόσει αυτό το σχέδιο, η Ουκρανία θα χρειαστεί να καταστρέψει τη γέφυρα της Κριμαίας.

Ωστόσο, χωρίς αεροπορία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, το Κίεβο δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε αυτό το έργο, επομένως η Ουκρανία χρειάζεται αμερικανικά F-16, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε ημέρα μεταξύ Μάρτιο και Απρίλιο, με τις ρωσικές δυνάμεις να φέρονται να είναι έτοιμες να αποκρούσουν την ουκρανική επίθεση.

Η περιοχή του Ζαπορίζιε έγινε κομμάτι της Ρωσίας μετά την εισβολή με δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, το οποίο όμως δεν αναγνωρίζει ούτε το Κίεβο ούτε η δύση.

Περισσότερο από το 70% της περιοχής του Ζαπορίζιε βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, ενώ τα ουκρανικά στρατεύματα κατέχουν το περιφερειακό κέντρο της πόλης.

Τρομερές μάχες αλλά οι Ρώσοι προελαύνουν  σε Μπαχμούτ και Κουπιάνσκ

Ρώσοι Έφεδροι από την περιοχή της Μόσχας συνεχίζουν να ωθούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του Ντόνετσκ.

Η ρωσική δύναμη από την περιοχή της Μόσχας, ανήκει στην  114η ταξιαρχίας του 1ου Σώματος Στρατού του Ντόνετσκ.

Βίντεο με τον βασανισμό μισθοφόρου Βραζιλιάνου

Ένα ενδιαφέρον βίντεο βρέθηκε στο τηλέφωνο ενός Ουκρανού μαχητή της 128ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αιχμάλωτου στην περιοχή της Ζαπορίζιε, στο οποίο αυτός και οι σύντροφοί του ξυλοκόπησαν έναν Βραζιλιάνο μισθοφόρο που προσπάθησε να δραπετεύσει. Ο Βραζιλιάνος εκλιπαρούσε για έλεος.

Δυστυχώς από την αρχή του πολέμου έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά βασανισμών, βιασμών, και εκτελέσεων αιχμαλώτων, τα οποία είναι αντικείμενο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, όταν τελειώσει η σφαγή στην Ουκρανία.   

Επίσης, ρωσικές μονάδες ανέλαβαν τον έλεγχο μιας από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης Vostokmash στο εργοστάσιο επεξεργασίας μη σιδηρούχων μετάλλων Artemovsky (AZOM) στο Μπαχμούτ.

Ο ρωσικός στρατός απέχει λιγότερο από 11 χιλιόμετρα από το Κουπιάνσκ, σε μια προσπάθεια να διαλύσει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών στην περιοχή, και να δώσει την ευκαιρία να οργανωθεί μια ρωσική επίθεση στον άξονα Μπαλακλάγια-Ιζιούμ-Τσούγκουεφ και σε πολλούς άλλους οικισμούς μεγάλης σημασίας.

Οι Ρώσοι επιτίθενται μαζικά στο νότιο τμήμα του χωριού Γκριανικόβκα, αφού κατέλαβαν το χωριό, αλλά χρονοτριβούν λόγω των πολυάριθμων αμυντικών γραμμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Εκτίμηση είναι ότι από Ζαπορίζιε μέχρι Μπαχμούτ και Κουπιάνσκ θα έχουμε μια σύγκρουση που θα αποφέρει χιλιάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές, με τον νικητή να έχει τον δρόμο ελεύθερο να κινηθεί  οπουδήποτε στην συνέχεια.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR