Armed Conflicts
Updated at:

Σφυροκoπούν ότι κινείται οι Ρώσοι σε Κρασναλιμάνσκ και Κουπιάνσκ-Επίκεται πιθανή ρωσική επίθεση περικύκλωσης των Ουκρανών (Βίντεο)

Ο πόλεμος στην περιοχή του Μπαχμούτ, αλλά και στα υπόλοιπα  μέτωπα, έχει λάβει απάνθρωπες διαστάσεις, ειδικά όσον αφορά τον ρυθμό αλλά και τον αριθμό των εκατέρωθεν απωλειών από την χρήση βαρέων όπλων.

Οι Ρώσοι, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ανάγεται στην περίοδο 1941-45, κάνουν ευρεία χρήση μαζικών πυρών πυροβολικού όλων των διαμετρημάτων, και πολλαπλών εκτοξευτών, ταυτόχρονα με την χρήση ειδικών δυνάμεων που εισχωρούν σε καίρια σημεία, εξουδετερώνοντας τα πάντα.

Οι Ουκρανοί, προσπαθούν απεγνωσμένα να σταθεροποιήσουν το μέτωπο, τόσο στο Μπαχμούτ, όσο και αλλού, ρίχνοντας στην μάχη νεαρούς Έφεδρους, που γίνονται βορά των ρωσικών όπλων.

Μαζικά πυρά του ρωσικού πυροβολικού κατέστρεψαν  75 στοιχεία πυροβολικού του ουκρανικού στρατού, προκαλώντας και πολλές απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Η επιχειρησιακή μας δύναμη, Πολεμική Αεροπορία και οι σχηματισμοί πυροβολικού  των ομάδων στρατευμάτων  της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν  75  στοιχεία πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε θέσεις βολής, ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό σε 114 περιοχές», αναφέρει η ρωσική έκθεση.

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ , οι μονάδες πυροβολικού της Δυτικής Ομάδας ρωσικών Δυνάμεων εξουδετέρωσαν περίπου 50 Ουκρανούς στρατιωτικούς, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία οχήματα και ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Gvozdika κοντά στο Χάρκοβο, αλλά και αρκετούς α´λλους σε Ροζόβκα και Γκρυανικόβκα.

Στην κατεύθυνση του Κρασναλιμάνσκυ , η ρωσική ομάδα  δυνάμεων "κέντρο" χτύπησε με πυροβολικό τις περιοχές Νιέβσκι και Τσερνόβα Νρίμπροβα.

Εκεί, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας,  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου 90 άτομα, δύο τεθωρακισμένα οχήματα, δύο νταλίκες, ένα οβιδοβόλο D-30 και ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο όπλο Acacia.


 
Χθες βραδυ το ρωσικό πυροβολικό, σφυροκόπησε με πυρά αιφνιδιαστικά, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στη Χερσώνα, δήλωσε στο RIA Novosti πηγή που γνωρίζει την κατάσταση.

Πληροφορίες μιλούν για μεγάλες απώλειες και καταστροφές σε σημείο συγκέντρωσης των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Αντονόβκα , προκαλώντας δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ταυτόχρονα, τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν και αυτά να βομβαρδίζουν τις περιφέρειες της αριστερής όχθης του άξονα  Χερσώνα- Καχόβκα-Νόβαγια Καχόβκα-Αλέσκι και τα γύρω χωριά, με σχεδόν 50 οβίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ρωσικά ΜΜΕ: Σφαγή Ουκρανών Εφέδρων στην Κρεμέναγια

Ρωσική πηγή μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ανέφερε ότι η ουκρανική διοίκηση έστειλε μη εκπαιδευμένους Εφέδρους στρατιώτες κοντά στην Κρεμέναγια.

Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ο Αντισυνταγματάρχης της ρωσόφωνης πολιτοφυλακής Α.Μαρότσκο.

«Νότια του χωριού Κρεμέναγια, έφτασαν περίπου εκατό Έφεδροι Ουκρανοί, οι οποίοι δεν υποβλήθηκαν σε εξειδικευμένη εκπαίδευση και στάλθηκαν στην ζώνη μάχης σχεδόν αμέσως”, είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματικό, “οι Ουκρανοί νεοσύλλεκτοι είχαν τη διαβεβαίωση ότι οδηγούνταν στον χώρο εκπαίδευσης, κάτι που δεν ίσχυε φυσικά και ρίχθηκαν στην μάχη.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν μεγάλες απώλειες μεταξύ τους και να πέσει το ηθικό τους”.

Ο Μαρότσκο είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, υποχωρώντας από την Κρεμέναγια, άφησαν πίσω τους νεκρούς και τους τραυματίες, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθηθούν.

Τους τελευταίους μήνες δίνονται σκληρές μάχες προς αυτή την κατεύθυνση. Ο ουκρανικός στρατός βομβαρδίζει τακτικά την Κρεμέναγια και Σβιάτοβο σε μια προσπάθεια να διασπάσει τη ρωσική άμυνα, ενώ οι απώλειες και για τις δύο πλευρές είναι μεγάλες και αυτό είναι η πάσα αλήθεια.

Στο Μπαχμούτ έχουμε μάχες στο κέντρο της πόλης

Λόγω της αποδυνάμωσης του ελέγχου, οι ρωσικές μονάδες κατάφεραν να διασχίσουν τον ποταμό Μπαχμούτκα εν κινήσει και να αποκτήσουν βάση στην αντίπερα όχθη του, τονίζουν ρωσικές πηγές.

Αυτή τη στιγμή, οι μάχες διεξάγονται πραγματικά στο κέντρο του Μπαχμούτ, το οποίο, υπό τις συνθήκες αλληλεπίδρασης μεταξύ των αποσπασμάτων επίθεσης της Wagner, παρέχει μια ευκαιρία για την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων προς δυτική κατεύθυνση.

Εδικά αυτές τις ημέρες, οι θέσεις του ουκρανικού στρατού δέχονται έντονα πυρά πυροβολικού, ενώ αναφέρεται δράση της ρωσικήυς Πολεμικής Αεροπορίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την εντατική προέλαση των μονάδων της Wagner στο Μπαχμούτ, Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι η επίθεση στην πόλη μπορεί να ολοκληρωθεί όχι μόνο τις επόμενες εβδομάδες, αλλά μέσα σε λίγες ημέρες, κάτι που φυσικά αναμένουμε να δούμε στην πράξη, αφού η πόλη αυτή είναι πλέον το "Στάλιγκραντ" αυτού του πολέμου.

Η Wagner στρατολογεί μισθοφόρους και νισχύει τις δυνάμεις της στο Μπαχμούτ

Ο αρχηγός Ρώσων μισθοφόρων ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια στρατολόγησης, συνεχίζοντας μια δημόσια διαμάχη με τακτικά στελέχη του ρωσικού Υπουργείου άμυνας μετά από απώλειες στο πεδίο της μάχης που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την επόμενη ρωσική επίθεση, αναφέρουν αμερικανικές πηγές.
 
«Κέντρα στρατολόγησης της Wagner έχουν ανοίξει σε 42 ρωσικές πόλεις», ανέφερε ο επικεφαλής του Ομίλου Wagner Γ.Πριγκόζιν  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Παρά την ισχυρή αντίσταση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θα προχωρήσουμε», είπε ο Πριγκόζιν που ηγήται  μιας παρατεταμένης επίθεσης στο Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία.

Πιθανό σχέδιο της Μόσχας είναι ο ευρύτερος εγκλωβισμός μεγάλης ουκρανικής δυνάμεως και η εξόντωση της, με σκοπό την αδυναμία να αναληφθεί οποιαδήποτε ουκρανική επίθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Όλοι πλέον συμφωνούν πως στο Μπαχμούτ πάιζεται το μέλλον του πολέμου στην Ουκρανία, όχι τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης της πόλης, αλλά λόγω των πιθανών απωλειών το επόμενο διάστημα, σε συνδυασμό με το ηθικό των δύο αντιπάλων.    

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR