Armed Conflicts
Updated at:

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν γέφυρες στο Μπαχμούτ αφήνοντας αιχμαλώτους στους Ρώσους; -Ρωσικές δυνάμεις εντός Κουπιάνσκ

Δραματικές ώρες ζουν οι Ουκρανοί στο Μπαχμούτ αφού η πόλη όπως όλα δείχνουν έχει χαθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, ενώ το ΝΑΤΟ μετακινεί δυνάμεις και μεταφέρει αεροσκάφη B-52 και εναέριας διοίκησης, δείγμα των προθέσεων της συμμαχίας.

Σήμερα 3 Μαρτίου 2022, ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι ο ουκρανικός στρατός ανατίναξε σχεδόν όλες τις γέφυρες στα περίχωρα του Μπαχμούτ, σύμφωνα με δήλωση μισθοφόρου  της ομάδας Wagner.

Αυτό σημαίνει στην στρατιωτική “διάλεκτο” ότι πιθανότατα, όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες που έχουν μείνει στην πόλη, αγά η γρήγορα θα αιχμαλωτιστούν από την ρωσική μισθοφορική οργάνωση, και μιλάμε πιθανόν και για χιλιάδες στρατιώτες, ενώ δεν γνωρίζουμε πόσοι τελικά κατάφεραν και σώθηκαν προς τα δυτικά.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές τονίζουν ταυτόχρονα ότι στο προάστιο της πόλης Κουπιάνσκ, στους οικισμούς Πετοπάβλοκα  και περσοτρανέβνοε στην περιφέρεια του Χαρκόβου τέθηκαν υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων.

Πρόκειται, εφόσον ισχύουν όλα αυτά για μια μετατόπιση των ουκρανικών δυνάμεων σε ένα αρκετά ευρύ μέτωπο, αποκαλύπτοντας την πολύ δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει το Κίεβο στην ευρύτερη περιοχή.

Το Μπαχμούτ φέρεται να έχει καταληφθεί σχεδόν ολόκληρο  

"Όταν υποχωρεί ο ουκρανικός στρατός ανατινάζει τα πάντα, καταστρέφει τις υποδομές. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα αφού σχεδόν όλες οι γέφυρες στα περίχωρα του Μπαχμούτ ανατινλάχθηκαν", ανέφερε μεγάλο ρωσικό ΜΜΕ, επικαλούμενο μαρτυρίες μαχητών.

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν στόχους  στους εγκαταλειμμένους οικισμούς κοντά στο Μπαχμούτ, προσπαθώντας να σταματήσουν την περικύκλωση της πόλης από την Wagner”, συνέχισε ο Ρώσος μισθοφόρος.

“Επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις κάνουν τα πάντα ώστε η ρωσική πλευρά να χρειαστεί να αποκαταστήσει περισσότερες μη στρατιωτικές υποδομές στο μέλλον”, κατέληξε ο ίδιος.

Νωρίτερα από την ανατίναξη των γεφυρών, ο ιδρυτής του Ομίλου Wagner, ο περιβόητος Γ. Πριγκόζιν, δήλωσε ότι το Μπαχμούτ είναι πλήρως περικυκλωμένο.

Ο ίδιος κάλεσε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιτρέψει σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να εγκαταλείψουν την πόλη.

Την προηγούμενη μέρα, ο Σεργκέι Ραχμάνιν, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας, Άμυνας και Πληροφοριών της ουκρανικής βουλής, δήλωσε ότι η κατάσταση στο Μπαχμούτ είναι κρίσιμη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από στρατιωτική άποψη, δεν έχει νόημα να υπάρχουν Ουκρανοί στρατιώτες στην πόλη με οποιοδήποτε κόστος.

“Το κύριο πρόβλημα είναι ότι οι ρωσικές μονάδες έχουν ουσιαστικά αποκόψει όλες τις γραμμές ανεφοδιασμού για την ουκρανική ομάδα στρατευμάτων”, επεσήμανε ο Ουκρανός βουλευτής.

Την Τρίτη, το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN μετέδωσε μια συνέντευξη με έναν Ουκρανό στρατιωτικό στην οποία ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στο Μπαχμούτ, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι λένε επίσημα.

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι η απόκτηση του ελέγχου του Μπαχμούτ από τον ρωσικό στρατό θα ήταν ένα βήμα προς την απελευθέρωση ολόκληρου Ντονιέτσκ.

Το Μπαχμούτ βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της ρωσόφωνης περιοχής, βόρεια της πόλης Γκορλόβκα.

Μιλάμε για έναν σημαντικό κόμβο μεταφορών για τον εφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων στο Ντονμπάς.

Έτοιμα 13 ρωσικά πολεμικά πλοία και υποβρύχια για καταιγισμό πυραύλων κατά των ουκρανικών δυνάμεων  

Το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει 13 πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων δύο υποβρυχίων στη Μαύρη Θάλασσα για να απειλήσει την Ουκρανία.

Πρόκειται για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, που διαθέτει 13 μονάδες επιφανείας, οι οποίες μεταφέρουν πυραύλους Kalibr, ενώ υπάρχουν και 2 υποβρύχια κλάσης Kilo.

Το σενάριο δράσης της Μόσχας, εξαρτάται από τις μάχες στο Ντονιέτσκ και το Χέρκοβο, ενώ σε κάθε προσπάθεια των Ουκρανών να κτυπήσουν με πυραύλους την Κριμαία, τα ρωσικά πλοία θα ξεκινήσουν μαζικά πυραυλικά χτυπήματα σε Οδησσό και άλλες πόλεις.

Το ζήτημα σε όλα αυτά είναι το θα πράξουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αφού δεν είναι εφικτή η άμεση συμμετοχή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR