Armed Conflicts
Updated at:

Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές προελαύνουν στην Κρεμμίνα-10.000 Ουκρανοί εγκλωβισμένοι στο Μπαχμούτ (Βίντεο)

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προελαύνουν προς την κατεύθυνση του Kremenny, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, ενώ η κατάσταση σχετικά με τις ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ φέρεται να είναι τραγική.

Αυτό ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ria.ru, επικαλούμενο πηγές στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
“Ρώσοι αλεξιπτωτιστές, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων, προελαύνουν στην περιοχή Κρεμέναγια”, δήλωσαν Ρώσοι Αξιωματικοί στους δημοσιογράφους.

https://videon.img.ria.ru/Out/Flv/20230301/2023_03_01_Kremennayaxxonlinexvideoxcutterco_f523mmom.3ev.mp4

Βίντεο δείχνει ρωσικό άρμα μάχης T-90M Proryv και το σύστημα πολλαπλών εκτοξευτών Solntsepek (TOS) σε δράση στην περιοχή.

Τα πληρώματα των οχημάτων μάχης μίλησαν για τα πλεονεκτήματα της χρήσης τους σε μια επίθεση κατά των ουκρανικών δυνάμεων.

«Εξουδετερώνει αμυντικές θέσεις, ενώ η περιοχή καταστροφής του καλύπτει 40 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα από μια πλήρη βολή πυραύλων», είπε στους δημοσιογράφους ο διοικητής του πληρώματος TOS-1A.

Περίπου 2.500 Ουκρανοί παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ

Περίπου 2.500 Ουκρανοί και μισθοφόροι είναι φυλακισμένοι στο Μπαχμούτ, αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα EXXpress.

Ο Ζελένσκι διέταξε να κρατηθεί το Μπαχμούτ «μέχρι τέλος» και δεν επέτρεψε στις ουκρανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την πόλη «στην ώρα τους».

Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έχει ήδη ενημερώσει το Κίεβο ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που παρέμειναν στην πόλη δεν είχαν την ευκαιρία να αποσυρθούν.

Αυτή η κίνηση όμως έχει προκαλέσει την παγίδευση  σε χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες και ξένους μισθοφόρους στο Μπαχμούτ.

Ορισμένες πηγές κάνουν λόγο ακόμη και για 12.000 Ουκρανούς στρατιωτικούς και μισθοφόρους που έχουν εγκλωβιστεί σε μια στενή λωρίδα γης χωρίς πυρομαχικά και προμήθειες τροφίμων.

Οι Ρώσοι εκτιμούν ότι μόλις το Μπαχμούτ εξαλειφθεί πλήρως ως αμυντική θέση, η Ουκρανία θα χάσει την ισχυρότερη προκεχωρημένη θέση της στην περιοχή.

Μετά το Μπαχμούτ οι Ρώσοι θα έχουν το πεδίο ανοικτό να προχωρήσουν σε επίπεδο, σε ανοιχτό έδαφος προς το Κραματόρσκ και το Σλαβιάνσκ.

Οι μονάδες του μισθοφορικού στρατού της "Wagner" κατάφεραν να προχωρήσουν βαθιά  στη βόρεια κατεύθυνση, εκδιώκοντας  τον ουκρανικό στρατό από το έδαφος του οικισμού Yahidne, μαζί με άλλο οικισμό που βρίσκεται στα δυτικά του Μπαχμούτ, και όλα φαίνεται να λαμβάνουν τέλος.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η κατάσταση γύρω από το Μπαχμούτ είναι απελπιστική για τους Ουκρανούς και  προς όφελος του ρωσικού στρατού, δεδομένου του ρυθμού προόδου του, αφού η πόλη έχει περικυκλωθεί πλήρως, αναμένοντας μόνο το πότε θα πέσει.

Οι μάχες για το τελευταίο οικισμό δεν κράτησαν πολύ, ωστόσο, τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μόνο έναν ελάχιστα μικρό διάδρομο, ο οποίος παρέχει μια ευκαιρία μόνο για την υποχώρηση του ουκρανικού στρατού πριν την τελική επίθεση.

Όλα κρίνονται στο Μπαχμούτ για αυτό και οι Ουκρανοί αντιστέκονται λυσσαλέα, με το ζήτημα είναι όμως για πόσο χρονικό διάστημα.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR