World

NYT: Η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς πριν από την επίσημη ανακοίνωση της προμήθειάς τους

Προκειμένου να αποκτήσουν πλεονέκτημα, οι δυτικές χώρες επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς πριν από την επίσημη ανακοίνωση της παράδοσής τους.

CONTINUE READING


Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει όπλα μεγάλου βεληνεκούς από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να προμηθεύσουν τέτοια όπλα, ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times, η Δύση παραδέχεται τη δυνατότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει όπλα για να πλήξει στόχους πριν ανακοινωθεί επίσημα. Έτσι, η Δύση σημειώνει ότι δεν είναι υποχρεωμένη να αναφέρει την προμήθεια ορισμένων τύπων όπλων στην Ουκρανία.

Μέχρι σήμερα, οι ήδη ανακοινωθείσες παραδόσεις όπλων όπως τα πυρομαχικά GLSDB με βεληνεκές στόχων περίπου 150-170 χιλιόμετρα, οι πύραυλοι κρουζ AGM-84 με βεληνεκές θαλάσσιων και χερσαίων στόχων έως 240 χιλιόμετρα και οι τακτικοί πύραυλοι κρουζ Storm Shadow με βεληνεκές καταστροφής στόχων έως 250-300 χιλιόμετρα. Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσουν αυτό το όπλο, ωστόσο, λόγω του γεγονότος ότι ελάχιστα είναι γνωστά για τις δυνατότητες των τελευταίων, μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα, ενώ, για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων αεράμυνας, απαιτούνται υπογραφές και αυτό συνεπάγεται την έναρξη χρήσης των όπλων.
 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR