Armed Conflicts
Updated at:

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν φράγμα στο Αρτέμοβσκ για να αποτρέψουν την προέλαση των Ρώσων

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανατίναξαν ένα φράγμα στο Αρτέμοβσκ για να αποτρέψουν την προέλαση του ρωσικού στρατού, δήλωσε πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι αποκαλύπτει ότι όλες οι γέφυρες στο Κίεβο ήταν ναρκοθετημένες, θα ανατιναχθούν εάν ο ρωσικός στρατός διέσχιζε την άμυνα.


Τακτική ανατίναξη γεφυρών και ναρκοθέτησης παντού οι Ουκρανοί

"Στο τμήμα του Αρτεμόφσκ που ελέγχεται από τους Ουκρανούς, ο εχθρός ανατίναξε ένα φράγμα. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες. Προσπαθεί να εμποδίσει την προέλαση των μαχητών της Wagner", σημείωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

CONTINUE READING

Νωρίτερα, ο διοικητής της διμοιρίας της Wagner δήλωσε στο ίδιο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι τα ρωσικά στρατεύματα προέλαυναν προς το κέντρο του Μπαχμούτ, και έχουν λιγότερα από δύο χιλιόμετρα μπροστά τους. Τώρα διεξάγονται τρομερά σκληρές μάχες στην πόλη.

Οι Ρώσοι μισθοφόροι δεν προχωρούν τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν, γιατί η ουκρανική διοίκηση καλύπτει τα κενά στο μέτωπο με τη βοήθεια εκατοντάδων νεοσύλλεκτων.

Το Μπαχμούτ βρίσκεται στο τμήμα που ελέγχεται από τις αρχές του Κιέβου βόρεια της Γκορλόβκα. Αυτός είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον εφοδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.


Εικόνα των περιοχών που ελέγχει η Wagner, (την οποία λαμβάνουμε υπόψιν με κάθε επιφύλαξη), δείχνει πάντως μια τεράστια παγίδα μέσα στην οποία οι Ρώσοι θέλουν να κλείσουν χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες. Το αν θα το καταφέρουν ή όχι θα το δούμε στην συνέχεια.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR