Armed Conflicts

Σφαγή στο μέτωπο! Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν σε Πέντε κατευθύνσεις ενώ αποκρούστηκαν 100 από αυτές

Σφαγή μεγάλης έκτασης πραγματοποιείται και σήμερα, σε πολλές περιοχές στην Ανατολική πλευρά της χώρας.

 

Η περιοχή του Μπαχμούτ είναι ένα σημείο με ομηρικές μάχες, στις οποίες σύμφωνα με πηγές οι Ρώσοι έχουν φτάσει 1,5 χλμ από το κέντρο της πόλης, ενώ φέρονται να έχουν καταλάβει την Βερχόβνα, καθώς οι Ουκρανοί αντιστέκονται λυσσωδώς αποκρούοντας συνολικά 100 ρωσικές επιθέσεις.

Παρόλα αυτά το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο μιλά για ρωσική προέλαση σε 5 σημεία, ενώ έχουμε σκληρές μάχες στο Γιαγκόντοε, με τους Ρώσους να είναι στην Ανατολική όχθη.

Οι ρωσικές δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειές τους σε επιθετικές ενέργειες προς τις κατευθύνσεις Κουπιάνσκ, Λιμάν, Μπαχμούτ, Αβτιγίκα και Σακτράe, σύμφωνα με την πρωινή καθημερινή ενημέρωση του στρατιωτικού Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας στο Facebook στις 24 Φεβρουαρίου", αναφέρουν πηγές .

“Οι Ουκρανοί υπερασπιστές απέκρουσαν περίπου 100 επιθέσεις σε αυτές τις περιοχές", ανέφερε το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο.

Πληροφορίες φέρουν και τις δύο πλευρές ( οι Ρώσοι περισσότερο) να μετρούν χιλιάδες απώλειες στο Μπαχμούτ.
Στις περιοχές Βολούν, Πολίσιγια, Σιβάρσκ και Σλομπόντα στην Βόρεια και Ανατολική Ουκρανία, δεν έχουμε σκληρές μάχης, ή ρωσικές επιθετικές ενέργειες ομάδων μάχης.

https://www.aydinlik.com.tr/haber/yunan-amiral-atesle-oynuyor-depremi-firsat-bildi-370362

Τα ρωσικά στρατεύματα βομβάρδισαν με όλμους και πυροβολικό τους οικισμούς Senkivka, Yeline, Medvedivka, Leonivka και Mikhalchyna Sloboda στην περιφέρεια Chernihiv. Sopych, Korenyok, Hirky, Ryzhivka, Iskryskivshchyna, Volfyne, Oleksiyivka, Vodolohy, Zapsillia και Myropillia στην περιοχή Sumy.

Ενώ πυρά του ρωσικού πυροβολικού έχουμε σε πάνω από 22 περιοχές οικισμών στην Περιφέρεια του Χάρκοβο, συμπεριλαμβανομένων των Chervona Zoria, Veterynarne, Strilecha, Lukysntsi, Vovchanski Hutory, Ustynivka, Bolohivka και Chervone Pershe.

Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίσης επιθέσεις στο Dvorichne και το Ohirtseve.

Στις περιοχές Kupyansk και Lyman, είχαμε αποτυχημένες ρωσικές επιθετικές ενέργειες κοντά στους οικισμούς Stelmakhivka, Dibrova, Bilohorivka, Fedorivka και Rozdolivka.

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πάνω από 20 οικισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Hryanykivka, Synkivka, Kypyansk, Tabayivka στην περιφέρεια Kharkiv, Novoselivske, Stelmakhivka, Makiyivka, Yampil, Nevske, Dibrova και Bilohorivka στην περιφέρεια Luhansk Hryhorivka, Spirne, Berestove, Rozdolivka και Fedorivka στην Περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν επιθέσεις με αεροσκάφη Su-25 σε Hrianykivka, Kotliarivka και Krokhmalne στην περιφέρεια Kharkiv, καθώς και κοντά στο δάσος Serebryansky και Bilohorivka στην περιφέρεια Luhansk.
Η περιφέρεια του Ντόνετσκ υπέστη μεγάλες ζημιές.

Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν στην περιοχή πυρομαχικά τύπου Lancet.

Στο Μπαχμούτ του μετώπου, οι Ρώσοι, κατά το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, απέτυχαν στις επιθετικές ενέργειες τους κατά των θέσεων των Ουκρανών υπερασπιστών κοντά στους οικισμούς Zeleznianske, Ivanivske, Chasiv Yar, Dyliyivka, Vasylivka, Berkhivka και το ίδιο το Bakhmut.

Πάνω από 20 οικισμοί δέχθηκαν πυρά, συμπεριλαμβανομένων των Zeleznianske, Berkhivka, Bakhmut, Ivanivske, Chasiv Yar, Kurdiumivka, Mayorsk, Pivnichne, Ivanopillia και Krasnohorivka στην περιφέρεια του Ντόνετσκ.
Ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε ταυτόχρονη επίθεση κοντά στις περιοχές Vodyane, Nevelsky, Novomykhailivka και Prechystivka, αλλά απέτυχαν.

Πάνω από 25 περιοχές οικισμών δέχθηκαν πυρά, συμπεριλαμβανομένων των Novobakhmutivka, Avdiivka, Berdychi, Orlivka, Pervomaiske, Krasnohorivka, Heorhiivka, Maryinka, Novomykhailivka, Vuhledar και Prechistivka στην περιφέρεια Donetsk.

Στην Ζαπορίζια, οι Ρώσοι βομβάρδισαν τις περιοχές γύρω από τη Vremivka και το Novopil στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Η ίδια η Χερσώνα υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρά πυροβολικού από τις ρωσικές δυνάμεις μεταξύ άλλων.

Η κατάσταση δείχνει να τελματώνει για τους Ρώσους σε ολόκληρο το μέτωπο, ενώ οι Ουκρανοί κρατούν με νύχια και δόντια κάποια σημεία που στηρίζουν ολόκληρο το μέτωπο.

Κλειδί των εξελίξεων είναι το Μπαχμούτ, το οποίο στηρίζει μια μεγάλη έκταση προέλασης. Η ρωσική μαζική επίθεση δεν έχει εκδηλωθεί σε όλη της την έκταση, ενώ και οι Ουκρανοί ετοιμάζουν την δική τους. Όλα αυτά ενώ ο πόλεμος επεκτείνεται χρονικά, ενώ δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα για ειρήνη ή τυχόν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.    
 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR