World

Παρά τον φονικό σεισμό οι επιθέσεις της Τουρκίας σε περιοχές Κούρδων συνεχίζονται αμείωτες

Η Τουρκία συνεχίζει αμείωτες τις επιθέσεις της στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους  Κούρδους στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) παρά την καταστροφή του σεισμού.

Το Σάββατο, τουρκικά στρατεύματα πραγματοποίησαν δεκάδες επιθέσεις σε θέσεις των Δυνάμεων της Λαϊκής Άμυνας (HPG) και των Ελεύθερων Γυναικών Στρατευμάτων (YJA Star) στην περιοχή του Ζαπ.

Συνολικά 63 επιθέσεις με τανκς, οβίδες και βαρύ οπλισμό έπληξαν τις περιοχές των ανταρτών γύρω από τον ορεινό όγκο αντίστασης Girê Cûdî καθώς και στο Çemço και το Sîda, ανέφερε το κέντρο Τύπου του HPG σε δήλωση το Σάββατο.

Επιπλέον, το HPG ανέφερε ότι οι περιοχές αντίστασης Girê Bahar και Girê Amêdî, που βρίσκονται επίσης στην περιοχή Zap, βομβαρδίστηκαν τουλάχιστον έξι φορές από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη την Παρασκευή.

Η πολεμική επιθετικότητα της Τουρκίας συνεχίζεται παρά την εκεχειρία που κήρυξε η κουρδική πλευρά από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την τουρκοσυριακή συνοριακή περιοχή πριν από σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο. Οι Κούρδοι αντάρτες, το HPG και το YJA Star, ωστόσο υλοποιούν το κάλεσμα για παύση όλων των εχθροπραξιών και εξακολουθούν να βρίσκονται σε αμυντική θέση.

Μόνο αμυντικές ενέργειες γίνονται πότε πότε από τους Κούρδους. Το HPG ανέφερε στη σημερινή του δήλωση ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε αμυντική ενέργεια από αντάρτες με βαρύ οπλισμό στο Girê Cûdî.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR