USA

Ξένα ΜΜΕ: Για να εξαλείψουν οι ΗΠΑ το τεράστιο έλλειμμα τους θα πυροδοτήσουν νέο μέτωπο στην Ταϊβάν

Πραγματικά ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, εντός δηλαδή ευρωπαϊκού εδάφους, αφού κάποιοι φέρονται να παίζουν τις τύχες του κόσμου στα χέρια τους, για δικό τους όφελος φυσικά.   

Μετά την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ σκοπεύει να ξεκινήσει μια νέα ένοπλη σύγκρουση στην Ταϊβάν, όπως ανέφερε ουσιαστικά και ο Γενικός Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ στο Μόναχο, αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ.

"Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την έναρξη της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης. Το ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εμπλέκεται σε μια κρίση που οι ίδιες ξεκίνησαν. Ωστόσο τώρα, η Συμμαχία έχει ήδη επινοήσει ένα ακόμη μέτωπο εναντίον της Κίνας στην Ταϊβάν", αναφέρει το άρθρο των Times.

Η εφημερίδα τονίζει ότι το ΝΑΤΟ, ως μια ξεπερασμένη συμμαχία από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στρατιωτικές συγκρούσεις.

Ως εκ τούτου, η Συμμαχία αυξάνει την ένταση στην Ασία, προετοιμάζοντας την επόμενη σύγκρουση στο νησί της Ταϊβάν.

Η Ουάσιγκτον ελπίζει ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να επεκτείνει την παρουσία του σε όλο τον κόσμο και όχι απλώς να παραμείνει ένας διατλαντικός στρατιωτικός οργανισμός.

“Με βάση αυτό, οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεχίσουν να κλιμακώνουν τις εξωτερικές απειλές, να ενώνουν τις συμμετέχουσες χώρες των οποίων τα συμφέροντα δεν συμπίπτουν με τα αμερικανικά, και να τις αναγκάζουν να ξοδεύουν περισσότερα για τον στρατιωτικό προϋπολογισμό”, εξήγησε στην εφημερίδα ο Κινέζος στρατιωτικός ειδικός Σονγκ Ζονγκπίνγκ.

Μια πιθανή αμερικανική επέμβαση στο νησί αυτό να πυροδοτούσε τον Γ' παγκόσμιο πόλεμο, αφού οι Κινέζοι έχουν δηλώσει την πολιτική της ενιαίας χώρας τους, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα κάνουν πίσω ποτέ και για κανέναν.   

Η Κίνα θα προμηθεύσει με όπλα την Ρωσία προκαλώντας οργή στις ΗΠΑ

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μετά τις πληροφορίες ότι κινεζικοί πύραυλοι Κρουζ, και άλλα όπλα, πιθανότατα έχουν ήδη παραδοθεί στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία, εγείροντας την σφοδρή αντίδραση των ΗΠΑ.    
«Προτρέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να επανεξετάσουν σοβαρά τις ενέργειες και τις πράξεις τους, να λάβουν πιο πρακτικά μέτρα για να εκτονώσουν την κατάσταση και να διευκολύνουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και να σταματήσουν να μεταθέτουν ευθύνες και να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες», δήλωσε Κινέζος αξιωματούχος.

Κινέζοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Κίνα θα συνεχίσει να στέκεται σταθερά στο πλευρό του διαλόγου και της ειρήνης και θα διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο συμβάλλοντας στην εκτόνωση της κατάστασης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε δηλώσει ότι "οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει το ενδεχόμενο «θανατηφόρου» στρατιωτικής βοήθειας στη Ρωσία, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να είναι τόσο όπλα όσο και πυρομαχικά. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιωτικές κινεζικές εταιρείες παρείχαν στη Ρωσία μέγιστη «μη θανατηφόρα» υποστήριξη.

Οι ΗΠΑ έχουν έλλειμμα στον προϋπολογισμό τους που ξεπερνά τα 20τρις δολάρια, κινδυνεύοντας άμεσα πολλά προγράμματα και σχέδια.

Για τον λόγο αυτόν οι αμερικανικές εταιρείες θα πρέπει να λάβουν πολλά και μακρόχρονα συμβόλαια σε όλους τους τομείς, από τον τομέα της άμυνας έως τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Στο πλαίσιο αυτό οι εντάσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη  και η αύξηση των προϋπολογισμών άμυνας των χωρών της δύσης, γίνονται με στόχο την αύξηση των κερδών αμερικανικών κολοσσών.

Όλα αυτά όμως κινούνται πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί της διεθνούς καταστάσεως, όπου παραμονεύει το ατύχημα για να έχουμε κάτι ακόμα χειρότερο που ονομάζεται παγκόσμια σύρραξη.   

     

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR