Armed Conflicts
Updated at:

Οπισθοχώρηση του Κιέβου από Μπαχμούτ-Οι Ρώσοι προέλασαν βαθιά στη Μαρίνκα-Aπάντησαν με πυραυλικές επιθέσεις οι Ουκρανοί

Μία στο καρφί και μία στο πέταλο έχουν οι Ρώσοι τις ουκρανικές δυνάμεις, μετά την αιφνιδιαστική πρωινή επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις ανατίναξαν μια γέφυρα κοντά στην ανατολική πόλη Μπαχμούτ, σε ένδειξη ότι μπορεί να σχεδιάζουν να υποχωρήσουν από την περιοχή, κάτι που θα έδινε στη Ρωσία μια σημαντική, συμβολική ώθηση ενόψει της πρώτης επετείου του πολέμου.

Το  Κρεμλίνο είχε συγκεντρώσει μεγάλη δύναμη για την κατάληψη της πόλης με επικεφαλής την Wagner.

Τώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ρωσική προέλαση   στην πόλη Maryinka, και πριν δύο ώρες  στις 15 Φεβρουαρίου 2023 σύμφωνα με πηγές έχουμε τα εξής :

"Στη Maryinka, οι μάχες συνεχίζονται εντός της ίδιας της πόλης. Η προέλαση των Ρώσων έχει φτάσει βαθιά στην κατοικημένη περιοχή μέσω της λεωφόρου Druzhba, αλλά είναι σταδιακή λόγω της παρουσίας εξοπλισμένων οχυρώσεων σε πολυώροφα κτίρια.

Αυτή τη στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αλλάξει τακτική κατά την εισβολή στη Maryinka ( μετά τις πρόσφατες σοβαρές απώλειες),  και κινούνται για να περικυκλώσουν διάφορα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται οι Ουκρανοί, ενώ στην συνέχεια υλοποιούν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από το νότο και το βορρά.

Στην περιοχή του εργοστασίου επισκευής ελαστικών, ο καθαρισμός του εδάφους της επιχείρησης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η προέλαση προς την οδό Chapayev έχει ξεκινήσει.

Στα βόρεια της πόλης, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις περικύκλωσαν τις μονάδες της 79ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Εφόδου και των μαχητών της Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας  από θέσεις στα χωράφια ανατολικά των αγροτικών εκτάσεων , προχωρώντας από την οδό Geologichnaya κατεχόμενες  θέσεις σε αποθήκες.

Επιπλέον, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αλλάζοντας και αυτά την τακτική τους σε Krasnogorovka και Pobeda, ρίχνοντας το φορτίο τους από ασφαλή απόσταση.

Έτσι κτυπήθηκαν οι Αλεξιπτωτιστές της 79ης ουκρανικής Ταξιαρχίας. Εξαιτίας αυτού, ορισμένες από τις δυνάμεις αυτές αποσύρθηκαν από το μέτωπο και τέθηκαν σε Εφεδρεία".

Οι μάχες για τη Maryinka είναι αλήθεια ότι διεξάγονταν εδώ και αρκετούς μήνες, με την ρωσική πλευρά να έχει “απωθήσει” τους Ουκρανούς σε πολλά σημεία, ενώ οι μάχες περιπλέκονται από την πυκνή αστική ανάπτυξη.

Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα το μεσημέρι οι Ρώσοι επιτέθηκαν από τα νότια προς τα βόρεια της πόλης.

Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει την περικύκλωση της μεγάλης οχυρωμένης περιοχής από δύο πλευρές και να αναγκάσει τους Ουκρανούς μαχητές να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

 

Απώλειες στρατιωτών από Ρωσία και Ουκρανία

Σε τέτοιου τύπου επιθέσεις δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην υπάρχουν σημαντικές απώλειες, τόσο φυσικά από τους επιτιθέμενους Ρώσους όσο και από τους Ουκρανούς, που αμύνονται ή οπισθοχωρούν σε διάφορα σημεία για να μην περικυκλωθούν.   

Οι συνολικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ημερησίως μόνο σήμερα έχουν φτάσει τους 190 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες, ενώ και οι Ρώσοι έχουν και αυτοί πολλές απώλειες, τις οποίες επισήμως δεν ανακοινώνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι στην κατεύθυνση του Λουγκάνσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο STAKHANOV, για να αποσπάσουν την πρωτοβουλία από τον ρωσικό στρατό.

Επιθέσεις Ρωσικών δυνάμεων σε πολλαπλά μέτωπα

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να έχουν κάνει διάρρηξη του μετώπου στο NEVSKY και την MAKEEVKA καθώς και στην GRYANOVKA.

Στόχος είναι να αναγκάσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να διασχίσουν τον ποταμό OSKOL, σύμφωνα με το  κανάλι του Ρώσου ανταποκριτή WarGonzo.

Μονάδες της "Wagner" μάχονται μπροστά στο ανατολικό τμήμα του Μπαχμούτ, καθώς υπάρχουν μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι Ουκρανοί κινούνται αργά και σταθερά προς τα πίσω.

«Προχωράμε προς τον ποταμό Bakhmutovka. Η απόσταση από τους Ουκρανούς δεν είναι μεγαλύτερη από 650 μέτρα. Αρχίζουμε να ελέγχουμε και να παρατηρούμε σχεδόν όλο το ανατολικό τμήμα», ανέφερε Ρώσος μισθοφόρος.

Το σίγουρο και το επιβεβαιωμένο είναι ότι οι Ρώσοι επιτίθενται και έχουν προελάσει σε ορισμένα σημεία ολόκληρου του μετώπου, αλλά ο ρυθμός και κυρίως η ταχύτητα της προέλασης τους, σε συνδυασμό με τις απώλειες θα καταδείξει τι ακριβώς θα πετύχουν.

Συνάντηση του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία  

Πριν λίγο ο ύπατος αρμοστής για την εξωτερική πολιτική Ζ.Μπορέλι δήλωσε: “Καλώ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που διαθέτουν σύγχρονα και αποτελεσματικά άρματα μάχης, τα οποία μαζεύουν σκόνη στις αποθήκες τους και είναι άχρηστα, να τα δώσουν στην Ουκρανία».

Η δεύτερη μέρα της συνάντησης του Ramstein ήταν αφιερωμένη όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη.

Μιλάμε για την ανάπτυξη επιπλέον 40.000 στρατιωτών και τον διπλασιασμό του αριθμού των μάχιμων μεραρχιών από τέσσερις σε οκτώ.Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Θα συζητηθεί επίσης ένας νέος οδηγός πολιτικής για τον αμυντικό σχεδιασμό.

"Αυτό θα είναι ένας βασικός μοχλός αλλαγής τα επόμενα χρόνια. Για να διασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των δυνατοτήτων που είναι απαραίτητες για αξιόπιστη αποτροπή και άμυνα", είπε ο Γενικός Γραμματέας.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν επίσης για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και για την αύξηση της παραγωγής όπλων και πυρομαχικών.

"Θα λάβουμε μέτρα για να ενισχύσουμε την προστασία της κρίσιμης υποδομής μας, συμπεριλαμβανομένων των υποβρύχιων καλωδίων και αγωγών. Όλα αυτά απαιτούν πόρους. Επομένως, θα εξετάσουμε επίσης πώς να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες στη συμμαχία", πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Όλα δείχνουν “προετοιμασίες” της συμμαχίας για πιθανά σενάρια κατά της Ρωσίας στο μέλλον.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR