Society
Updated at:

Γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας! Ολοκληρώθηκε η ταφή του Σμηναγού Τσιτλακίδη- Βαθιά συγκίνηση και βουβός πόνος- Αθάνατοι!

Νεώτερη ενημέρωση

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα οδύνης η ταφή του Στάθη Τσιτλακίδη, που βρήκε τραγικό θάνατο κατά την πτώση του αεροσκάφους F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα, την περασμένη Δευτέρα.

Τραγικές φιγούρες, η οικογένειά του, η αρραβωνιαστικιά του και ο κουμπάρος του που κρατούσε το ξίφος του.

Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον αδικοχαμένο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Γρανίτη Νευροκοπίου στη Δράμα έφτασε περίπου στις 11:30 το πρωί το φέρετρο του κυβερνήτη του Φάντομ που έπεσε και οδήγησε στον θάνατο τον ίδιο και τον συγκυβερνήτη Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος κηδεύτηκε χθες.

Ο επικήδειος του αδελφού του, ήταν ιδιαίτερα συγκινητικός. «Είσαι ο ήρωάς μας, δεν είσαι απλά ένας άνθρωπος, είσαι αυτός που μας έμαθε ότι το αδύνατο είναι δυνατό. Πως από ένα μικρό χωριό εδώ στον Γρανίτη της Δράμας, μπορούμε να κάνουμε όλοι το αδιανόητο. Ευχαριστούμε που μας στάθηκες σαν αδελφός, σαν φίλος» είπε μεταξύ άλλων ο αδελφός του σμηναγού Τσιτλακίδη.

 

Αρχικό κείμενο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εξόδιος ακολουθία για τον αδικοχαμένο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στον Γρανίτη Νευροκοπίου στη Δράμα έφτασε περίπου στις 11:30 το πρωί το φέρετρο του κυβερνήτη του Φάντομ που έπεσε και οδήγησε στον θάνατο τον ίδιο και τον συγκυβερνήτη Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος κηδεύτηκε χθες.

Οι συγκεντρωμένοι υποδέχτηκαν το φέρετρο του πιλότου που είναι καλυμμένο με την ελληνική σημαία με χειροκροτήματα. Το φέρετρο είχαν στα χέρια τους συνάδελφοι του Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Τραγικά πρόσωπα είναι οι γονείς του αδικοχαμένου πιλότου και η αρραβωνιαστικιά του. Νωρίτερα, η μητέρα του κοιτούσε συνεχώς τον ουρανό και το μόνο που έλεγε ήταν «ψηλά ψηλά».

Στην κηδεία δίνουν το το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Τραγική φιγούρα, η μητέρα του 31χρονου πιλότου, η οποία, καθώς προχωρούσε προς την εκκλησία έλεγε ψιθυριστά «ψήλα, ψηλά» και κοίταζε τον ουρανό. Στις 10 έφτασε και η σύντροφος του αδικοχαμένου πιλότου, κρατώντας μία φωτογραφία του στα χέρια της. 

CONTINUE READING

«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί. Ο πιλότος της περιοχής που μας πρόσεχε. Πετούσε και τον θαυμάζαμε. Κατά κάποιον τρόπο ήταν ο ήρωάς μας . Πετούσε χαμηλά, βγαίναμε έξω από τα σπίτια για να τον δούμε. Τον θαυμάζαμε πολύ», είπε κάτοικος του χωριού.

Η κηδεία αναμένεται να γίνει στις 12.00 ενώ η σορός του αναμένεται από στιγμή σε στιγμή στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Το χωριό Γρανίτης Νευροκοπίου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, έχει  βυθιστεί στο πένθος. Με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα ο Δήμος αποφάσισε:

Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Να κατατεθεί στεφάνι από τον δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.
Να δοθεί το επώνυμο του σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης είτε σε μεγάλο δημοτικό κτίριο.

 Λίγο πριν τις 8 το πρωί ξεκίνησαν να μεταφέρονται στον Ιερό Ναό τα πρώτα στεφάνια και, κατά πληροφορίες, ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 100. Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν, είναι του Α.Σ. Άρη που ήταν η αγαπημένη ομάδα του πιλότου. Πολλά είναι και τα στεφάνια πολιτικών, μεταξύ αυτών και του προέδρου της Βουλής και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.α.

Από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης έχασε τη ζωή του, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, το επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθεί το ονοματεπώνυμό του πιλότου είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης, είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του άτυχου σμηναγού αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους θα βρίσκονται εκεί για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Στάθη.

Στην εξόδιο ακολουθία, εκτός από την οικογένεια και τους συγγενείς του 31χρονου, αναμένεται να παραστεί πλήθος κόσμου για το ύστατο χαίρε στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, ενώ το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται από νωρίς στην εκκλησία για να καθαρίσουν το χιόνι πριν τη μεταφορά της σορού και την άφιξη του κόσμου.

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι για τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Εξάλλου, ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου σε συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος.
  • Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα και κτίρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου από ώρα την 11η πρωινή της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2023, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
  • Να παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
  • Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Να ονομαστεί μία κεντρική οδός ή ένα δημοτικό κτήριο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου «ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΙΤΛΑΚΙΔΗΣ».

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR