CV-90
World

Σε χρόνο ρεκόρ θέλουν οι Σουηδοί ένα υβρικό ΤΟΜΑ επόμενης γενιάς (Εικόνες)

Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις ελπίζουν να υιοθετήσουν την επόμενη γενιά του οχήματος μάχης πεζικού CV-90, η οποία πιθανότατα θα λειτουργεί με υβριδικό σύστημα ισχύος. Παράλληλα, η φιλοδοξία τους είναι να γίνει η απόκτηση του νέου οχήματος σε "χρόνο ρεκόρ". Αυτή η είδηση έγινε γνωστή μέσω δηλώσεων του διοικητή του σουηδικού στρατού.

Πιο Συγκεκριμένα…

Πιο συγκεκριμένα, στο διεθνές συνέδριο τεθωρακισμένων οχημάτων που έλαβε χώρα στο Τουίκενχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα, ο υποστράτηγος Καρλ Ενγκελμπρέκτσον είπε πως ο σουηδικός στρατός υποστήριξε την ανάπτυξη ενός αναβαθμισμένου CV-90 μεταξύ 2023 και 2027. Ένα τέτοιο πρόγραμμα ανάπτυξης, πρόσθεσε, θα μπορούσε να ακολουθηθεί από έναν άγνωστο αριθμό εκδόσεων επόμενης γενιάς του CV-90 για το 2034 και αργότερα.

Το CV-90

Σήμερα, ο σουηδικός στρατός επιχειρεί έναν στόλο άνω των 500 CV-90 της BAE Systems, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου εύρους σχηματισμών, όπως τεθωρακισμένο όχημα ανάκτησης, όχημα παρατήρησης, διοικητικό όχημα, όχημα μεταφοράς όλμου και κάποιες αντιαεροπορικές εκδόσεις. Τον Νοέμβριο του 2022, ο σουηδικός στρατός ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει νέες εκδόσεις στους σχηματισμούς οχημάτων συντήρησης και οχημάτων μηχανικού.

CONTINUE READING

Το ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ ζυγίζει έως 37 τόνους και μπορεί να επιταχύνει έως 70 χλμ/ώρα. Τα CV-90 τυπικά είναι οπλισμένα με ένα οπλικό σύστημα 30 ή 35 χιλιοστών, ωστόσο οι Σουηδοί χρησιμοποιούν και μία έκδοση 40 χιλιοστών. Πάρα αυτά, είναι διαθέσιμη η επιλογή και ενός ισχυρού όπλου 120 χιλιοστών.

Οι Δηλώσεις

Σύμφωνα με τον Ενγκελμπρέκτσον, ένα επόμενης γενιάς CV-90 πιθανότατα θα αποτελεί μία αναβαθμισμένη εκδοχή της CV-9035NL, μίας από τις τελευταίες εκδόσεις του ΤΟΜΑ που σχεδιάστηκε για τον βασιλικό ολλανδικό στρατό από την αρχική κατασκευάστρια του εξοπλισμού, την BAE Systems Hagglunds. 

Πρέπει να προσθέσουμε πως το επόμενης γενιάς CV-90 θα μπορούσε να διαθέτει έναν υβριδικό ηλεκτρικό κινητήρα, τον οποίο ο Ενγκελμπρέκτσον χαρακτήρισε μία σημαντική προϋπόθεση για τον σουηδικό στρατό, έτσι ώστε να υποστηριχθούν πιο φιλικές προς το περιβάλλον εκπαιδευτικές και μαχητικές επιχειρήσεις.

"Η δουλειά μου ως διοικητής του σουηδική στρατού είναι να δίνω ξεκάθαρες οδηγίες, ειδικά σε αυτές τις εποχές που η αίσθηση της ταχύτητας και των επειγουσών αναγκών είναι σημαντική," εξήγησε ο Σουηδός.

"Αναμένω την γρήγορη υιοθέτηση μοντέλων επίδειξης σχεδιασμένων με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε μπρος το CV-90 επόμενης γενιάς σε χρόνο ρεκόρ," έκλεισε κλείνοντας τις δηλώσεις του. 

GALLERY

CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
CV-90
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR