Armed Conflicts
Updated at:

Στο Κίεβο σκάβουν καταφύγια λόγω της μεγάλης ρωσικής επίθεσης-Ρότα προς τις ακτές των ΗΠΑ η Φρεγάτα “Ναύαρχος Γκορσκώφ” με πυραύλους Zircon

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρωσική φρεγάτα «Ναύαρχος Γκορσκώφ» οπλισμένη με τους πανίσχυρους πυραύλους «3M22 Zircon», εντοπίστηκε από ραντάρ επιφανείας στην μέση του  Ατλαντικού Ωκεανού με πορεία στις αμερικανικές ακτές και την Μεγαλούπολη Ν.Υόρκη.

CONTINUE READING

Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η σημασιολογική παρουσία ενός μόνο ρωσικού πολεμικού πλοίου προς τις αμερικανικές ακτές, το οποίο πιθανότατα “συνοδεύουν” ένα με δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια, το ένα είναι πιθανόν το “ Στρατηγός Σουβόρωφ” που εντάχθηκε πριν μερικές ημέρες στην δύναμη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κατανοούμε όμως ότι η Μόσχα προσπαθεί να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στις ΗΠΑ, για αυτό που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, το οποίο κινδυνεύει να εξαπλωθεί σε Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο σύμφωνα με πολλούς πλέον.  

Οι Ουκρανοί ενισχύουν το Κίεβο με ειδικά καταφύγια αναμένοντας ρωσική επίθεση

Το Κίεβο προετοιμάζεται για την επίθεση του ρωσικού στρατού, ενώ δημιουργούνται ενεργά αμυντικές γραμμές, όπως εμφανίζουν εικόνες στην ουκρανική πρωτεύουσα.

“Πρόκειται για δημιουργία προστατευτικών δομών και σημείων βολής σε πιθανές κατευθύνσεις επιθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Για αυτό, χρησιμοποιούνται κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι οποίες τοποθετούνται κάτω από το επίπεδο της επιφάνειας του εδάφους για μέγιστη ασφάλεια”, αναφέρει Ουκρανός ειδικός.

Η παρουσία σμήνους από Κοράκια ξύπνησε συνομοσιολογικές θεωρίες στο Κίεβο

Την ίδια στιγμή συνομοσιολογικού τύπου εικόνες από το Κίεβο, θεωρούν ότι η παρουσία σμήνους Κορακιών από την πόλη προμηνύει “ κακά” για την τύχη της.

Εικόνες και πληροφορίες σε κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τεράστια κοπάδια κοράκια γύρω από το Κίεβο, θεωρώντας το ως κακό σημάδι, μόνο που ο πόλεμος και οι μάχες ανήκουν στην εποχή του 2023, και όχι στην αρχαιότητα κατά την οποία οι μάντεις διάβαζαν τα σπλάχνα των ζώων.    

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε Τρία ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα

Η Πολεμική Αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατέρριψε τρία ρωσικά ελικόπτερα Ka-52 το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου 2022, αναφέρουν ουκρανικά ΜΜΕ.

Ιστοσελίδα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Telegram: «Κατά τη διάρκεια μιας 30λεπτης αντιαεροπορικής μάχης από τις 00:00 έως τις 00:30 στις 24 Ιανουαρίου, μονάδες των αντιαεροπορικών πυραυλικών δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας κατέστρεψαν τρία ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 στο Ανατολικό μέτωπο».

Οι Ρώσοι προελαύνουν και περικυκλώνουν τον Μπαχμούτ εισερχόμενοι από διάφορες πλευρές στην πόλη ενώ χτυπούν το Κουπιάνσκ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν προς την Πρασκόβεεβκα ενώ διέσχισαν τον ποταμό Μπαχμούτ. Στην περιοχή συνεχίζονται σφοδρές μάχες”.

 

Οι θέσεις των ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων όμως, δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο ρωσική επέκταση  βόρεια και νότια του Πριγκόρνε, με την παρουσία τους στις συντεταγμένες 48.647699, 38.004572.

Επίσης, ρωσικά στρατεύματα προέλασαν  στα βόρεια προάστια της πόλης Ιβάνσκοε καθώς οι μάχες συνεχίζονται  σε Ιβάνσκοε και Κλισίβκα.

Οι Ρώσοι κυκλώνουν από παντού το Αρτεμόβσκ( Μπαχμούτ)

Ρώσοι μαχητές εισήλθαν σ τα πρώτα σπίτια στο Αρτεμόβσκ από την νότια πλευρά με τη βοήθεια αντιαρματικών συστημάτων.

Τα αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα όπως τα Fagot, Metis και Kornet είναι ιδανικά για αστικές μάχες, αφού από μεγάλες αποστάσεις, ένας πύραυλος μπορεί να σταλεί απευθείας σε ένα παράθυρο.

“Στοχοποιήσαμε γρήγορα, φορτώσαμε και χτυπήσαμε τον στόχο μέσα στο κτίριο», είπε ένας από τους Ρώσους μαχητές.

Οι Ρώσοι απέκρουσαν επίθεση των Ουκρανών στον Δνείπερο

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απέτρεψαν μια προσπάθεια των ουκρανικών στρατευμάτων να διέλθουν τον Δνείπερο.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, ο ρωσικός στρατός απέτρεψε μια προσπάθεια μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να περάσουν στην αντίπερα όχθη του Δνείπερου στην περιοχή Νόβα Καχόβκα, δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της περιοχής της Χερσώνας.

"Το πρωί, έγινε προσπάθεια να διασχίσουν την περιοχή Κορσόυκ, Ντεπριάνυ και η προσπάθεια απέτυχε. Στην απέναντι όχθη, βρέθηκε μεγάλη δύναμη οχημάτων μάχης πεζικού και στρατού η οποία ανταπέδωσε τα πυρά. Αποτέλεσμα: έξι ουκρανικά οχήματα μάχης πεζικού, τρία σκάφη, και 100 Ουκρανοί νεκροί και τραυματίες», είπε ο ίδιος.

Το δεξιό τμήμα της περιοχής της Χερσώνας βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών στρατευμάτων από τον Νοέμβριο.

Την Κυριακή και το βράδυ της Δευτέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν την Νόβαγια Καχόβκα  με πυροβολικό, προκαλώντας ζημιές σε Τέσσερις πολυκατοικίες, οι οποίες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Σχέδιο καταστροφής όλων των γεφυρών στον Δνείπερο

Σύμφωνα με άλλες πηγές και την βρετανική υπηρεσία πληροφοριών (MI-6), το Γραφείο του Ουκρανού Προέδρου ανακοίνωσε ότι το Κρεμλίνο σχεδιάζει να καταστρέψει όλες τις γέφυρες στον Δνείπερο.

“Η Ρωσία μεταβαίνει σε νέο στάδιο του πολέμου, που προβλέπει την πλήρη καταστροφή των υποδομών της Ουκρανίας”, αναφέρει η ανακοίνωση.  

“Οι ρωσικές μονάδες προελαύνουν προς την κατεύθυνση Ουλγκεντάρ κοντά στον οικισμό Βελίκαγια Νοβοσέλκα”, δήλωσε ο Ν. Πουσίλιν, επικεφαλής των Ρωσόφωνων δυνάμεων.

"Υπάρχουν επιτυχίες στην περιοχή Βελίκαγια Νοβοσέλκα”, όσο  για τις περιοχές Ουλγεντάρ και Πάβλοβκα, υπάρχουν συνεχείς βολές πυροβολικού, ενώ εκεί οι μονάδες μας δεν έχουν σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες ημέρες", είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ο αριθμός των μισθοφόρων της Wagner στην Ουκρανία φτάνει τα 50.000 άτομα, και αυτό δείχνει μια μεταστροφή της φιλοσοφίας της Μόσχας στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ρωσικές ενισχύσεις για την επικείμενη μεγάλη επίθεση

“Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες νέους στρατιώτες για να ενισχύσουν τις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία τους τελευταίους μήνες”, δήλωσε ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ τη Δευτέρα.

“Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κάνει ελάχιστη διαφορά στη σύγκρουση”, είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι αυτά φτάνοντας στην πρώτη γραμμή είναι «ακατάλληλα εξοπλισμένα, κακώς εκπαιδευμένα» για να «ορμήσουν στο πεδίο της μάχης».

Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να φτάνουν στο πεδίο της μάχης μετά την ανακοίνωση της ρωσικής πλευράς για κινητοποίηση 300.000 Εφέδρων τον Οκτώβριο.

Την Παρασκευή, ο Αμερικανός επικεφαλής του Μικτού επιτελείου Στρατηγός Μακ Μίλευ είπε ότι η Ρωσία έχει υποστεί « πάνω από 100.000 [απώλειες] μέχρι τώρα».

Άλλη μία ακόμη αλλαγή ηγεσίας στον ρωσικό στρατό

Ως Διοικητής της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ορίστηκε ο Στρατηγός Σεργκέι Κουζόβλεφ.

Η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, που προηγουμένως διοικούνταν από τον Σεργκέι Κουζόβλεφ, είχε επικεφαλής τον Αντιστράτηγο Γεβγκένι Νικιφόροφ.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρέζνικοφ παραιτήθηκε μετά το σκάνδαλο με την αγορά προϊόντων για τον ουκρανικό στρατό.

Ο ίδιος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επιμελητεία του ουκρανικού στρατού, παραιτήθηκε μετά από κατηγορίες σχετικά με την αγορά τροφίμων.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν μεγάλη ρωσική επίθεση πριν την παραλαβή ολόκληρου του δυτικού στρατιωτικού πακέτου βοήθειας στο Κίεβο, η οποία θα φέρει ακόμα πιο κοντά σενάρια εμπλοκής ρωσικών και δυτικών δυνάμεων σε ουκρανικό έδαφος.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR