Armed Conflicts
Updated at:

Οι ΗΠΑ θα δώσουν ATACMS στο Κίεβο; Οι Ρώσοι εισήλθαν στα περίχωρα Καμενόσκε-Κρασναπόλιε- Καταρρίφθηκε ουκρανικό ελικόπτερο & τουρκικό Bayraktar

Σε μια πληροφορία τις τελευταίας στιγμής, ο Michael McCaul, Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μίλησε για πιθανό σχέδιο αποστολής βαρέων όπλων στην Ουκρανία.

CONTINUE READING

"Η Ουκρανία χρειάζεται πυραύλους  ATACMS μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει την Κριμαία. Όταν τους δίνουμε ό,τι χρειάζονται Stinger, Javelin, HIMARS και  όπλα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς, κερδίζουν", δήλωσε ο ίδιος.

Η Ουκρανία αναμένει την παράδοση των πρώτων 2 παρτίδων αρμάτων μάχης Challenger από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα.

Είναι σίγουρο ότι η Μόσχα θα αντιδράσει σε αυτό το σχέδιο, ενώ ήδη το πράττει με την χρήση θερμοβαρικών όπλων.

Οι Ρώσοι χτυπούν από παντού αναζητώντας το αδύνατο σημείο της ουκρανικής άμυνας

Σύμφωνα με την Μόσχα και το υπουργείο Άμυνας, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν από χαμηλό ύψος στο Αρτεμόβσκ ( Μπαχμούτ).

Την ίδια στιγμή μισθοφόροι της Wagner από τα περίχωρα της πόλης, χρησιμοποίησαν φορητό αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων, καταρρίπτοντας ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8, το οποίο πήρε φωτιά και συνετρίβη στην πόλη, συγκεκριμένα στο ανατολικό τμήμα του Αρτεμόβσκ.

 

Την ίδια στιγμή, ότι το δεύτερο Mi-8 κατάφερε να διαφύγει από τον ρωσικό στρατό.

Στην περιοχή της Οδησσού βρέθηκαν θραύσματα από το καταρριφθέν τουρκικής κατασκευής drone Bayraktar TB2, ενώ εντοπίστηκαν και πυρομαχικά MAM-L.

«Περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί και ένα αυτοκίνητο καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ρώσοι στρατιώτες και Αλεξιπτωτιστές έπληξαν επίσης στόχους στη δασική περιοχή Serebryansky

Οι Ουκρανοί απώλεσαν έως 70 άτομα στρατιωτικό προσωπικό,  τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης δύο αμερικανικής κατασκευής ραντάρ αντι-μπαταριών AN / TPQ-37 και AN / TPQ-50.

Δυτικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι και οι Ρώσοι απώλεσαν 100 άτομα ως νεκρούς και τραυματίες.

Δύο οικισμοί κοντά στο Αρτεμόβσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταλήφθηκαν οι οικισμοί Kamenskoye και Krasnopolyevka, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνουν άλλες ανεξάρτητες πηγές.

«Από τις 23 Ιανουαρίου 2023, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν το Kamenskoye  και την Krasnopolyevka,στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ», ανέφερε το ρωσόφωνο τμήμα στο κανάλι του Telegram.

Στην κατεύθυνση του Orekhov και της Gulyaipol, βρίσκονται σε εξέλιξη ομηρικές εχθροπραξίες.

“Ο ρωσικός στρατός έχει εξαπολύσει επιθέσεις στην περιοχή της Ζαπορίζιε, και αυτήν την στιγμή, διεξάγονται ενεργές εχθροπραξίες προς την κατεύθυνση των οικισμών Gulyaipole και το Orekhov, η κατάληψη των οποίων από τις ρωσικές δυνάμεις θα αποκλείσει εντελώς τους σημαντικούς διαδρόμους μεταφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν ενεργά προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζιε σε ένα ευρύ μέτωπο”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτή τη στιγμή, η τρέχουσα κατάσταση, πιέζει αφόρητα τα ουκρανικά στρατεύματα να υποχωρήσουν προς την κατεύθυνση του ποταμού Δνείπερου, για να απειληθούν με τακτική περικύκλωση.

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, οι ειδικοί αναμένουν ότι ο ρωσικός στρατός μπορεί να κινηθεί προς την  κατεύθυνση του Ζαπορίζιε, λαμβάνοντας έτσι τον έλεγχο των βόρειων συνόρων της περιοχής και δημιουργώντας μια μεγάλης κλίμακας απειλή για περικύκλωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ.

Θερμοβαρικά όπλα χρησιμοποιούν οι Ρώσοι

Ως αποτέλεσμα ρωσικής επίθεσης με θερμοβαρικά όπλα TOS1 σε μια τεράστια περιοχή, αυτή μετατράπηκε κυριολεκτικά σε κόλαση.

Παρακείμενο φυλάκιο του ουκρανικού στρατού σώθηκε μόνο λόγω της παρουσίας κατασκευής από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Σε βίντεο φαίνονται οι συνέπειες ενός εμπρηστικού χτυπήματος στη θέση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Λόγω της πραγματικά καμένης περιοχής, οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες αναγκάζονται απλώς να εγκαταλείψουν αυτήν την περιοχή, καθώς αυτή καταστράφηκε από φωτιά με μεγάλη θερμοκρασία.

Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν εμπρηστικά πυρομαχικά, ενώ πρόσφατα τέτοιες επιθέσεις γίνονται όλο και πιο συχνά, καθώς έτσι θεωρούν ότι θα αναγκάσουν τους Ουκρανούς να υποχωρήσουν, αφού μόνο καλά προστατευμένες οχυρώσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα μπορούν να τους δώσουν καταφύγιο από τέτοιες επιθέσεις.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR