Armed Conflicts
Updated at:

Ανησυχητικές εξελίξεις! Οι Ρώσοι μετακίνησαν βαλλιστικούς πυρηνικούς πυραύλους Yars στο Τβερ-Ουκρανική επίθεση στο Μπιέλγοραντ

Μια άκρως ανησυχητική εξέλιξη έχουμε από την ρωσική πλευρά αφού δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν την μετακίνηση συστοιχιών ( άγνωστου αριθμού) βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων Yars στην περιοχή Τβερ κοντά στα σύνορα με την Λευκορωσία.

CONTINUE READING

Το ανησυχητικό είναι η πολεμική ετοιμότητα αυτών των συστοιχιών, καθώς και η κοντινή απόσταση από την Ουκρανία.   

Γιατί οι Ρώσοι μετακίνησαν τους βαλλιστικούς πυρηνικούς πυραύλους με πρόσχημα άσκηση πιθανόν, τόσο κοντά στην ουκρανική επικράτεια ενόψει μετακίνησης δυτικής βοήθειας;

Πιθανόν η Μόσχα να θέλει να επιτεθεί πριν παραλάβουν οι ουκρανικές δυνάμεις βαρέως τύπου δυτικό εξοπλισμό, ενώ μετά την κατάληψη του Σολεντάρ και της πολιορκίας του Μπαχμούτ, αναζητά νέα επέκταση προς δυτικά, πριν την μεγάλη κυοφορούμενη γενική επίθεση που ετοιμάζεται εδώ και μεγάλο διάστημα.   

Οι Ρώσοι συγκέντρωσαν αριθμό ρεκόρ πυραύλων Kalibr στον Εύξεινο Πόντο

Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναπτύξει αριθμό  ρεκόρ πυραύλων Kalibr στον Εύξεινο Πόντο από τις 17 Ιανουαρίου, αναφέρουν ουκρανικές πηγές.

Αυτό δήλωσε η επικεφαλής του Κοινού Κέντρου Τύπου των  Δυνάμεων της Νότιας Ουκρανίας Natalia Humeniuk στην ουκρανική εθνική τηλεόραση στις 17 Ιανουαρίου.

«Σήμερα, υπολογίζουμε ότι το σύνολο των πυραύλων Κρουζ, και των έξι ρωσικών πολεμικών πλοίων, που βρίσκονται επί του παρόντος σε υπηρεσία μάχης, έως και 44 πυραύλους», είπε η Humeniuk.

«Δηλώνουμε ότι μια πυραυλική επίθεση είναι πάρα πολύ πιθανή. Αυτό συμβαίνει επειδή όλα τα ρωσικά πολεμικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή σε θέσεις μάχης, οπλισμένα και έτοιμα για συνέχιση των επιθέσεων με πυραύλους», τόνισε η ίδια.

Η Humeniuk είπε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός ρωσικών πυραύλων Κρουζ Kalibr που έχουν αναπτυχθεί στον Εύξεινο Πόντο, έχει καταγραφεί μόνο κατά την διάρκεια της επίθεσης του Φεβρουαρίου και ήταν 48.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την τελευταία της μαζική επίθεση στις 14 Ιανουαρίου. Οι επιθέσεις των Ρώσων τείνουν να υλοποιούνται  κάθε 10 ημέρες έως δύο εβδομάδες, αν και το ακριβές πρόγραμμά τους είναι απρόβλεπτο, όπως και ο συνδυασμός των όπλων που χρησιμοποιούνται.

Ουκρανική επίθεση στο Μπιέλγκοραντ με μεγάλες εκρήξεις

Εκρήξεις συγκλονίζουν το Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, αναφέρουν  οι αρχές, τονίζοντας την ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας.

Εκρήξεις συγκλόνισαν τη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ τη νύχτα 16-17 Ιανουαρίου. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας δήλωσε ότι τα συστήματα αεράμυνας έχουν αναπτυχθεί.

Ο Β. Γκλάντκοφ , Κυβερνήτης του Μπιέλγοραντ έγραψε στο Telegram: "Το σύστημα αεράμυνας μας ενεργοποιήθηκε πάνω από το Μπέλγκοροντ και την ευρύτερη περιοχή. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαπιστώνουν εκρήξεις στο έδαφος. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές".

Περικύκλωση του Μπαχμούτ επιδιώκουν οι Ρώσοι μετά την κατάληψη του Σολεντάρ

Οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν να περικυκλώσουν τον Μπαχμούτ από τα βόρεια, και από την περιοχή του Σολεντάρ, όπως αναμένονταν από το νότο, χρησιμοποιώντας ως εφαλτήριο την Κουρντουμόβκα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν παντού νέες γραμμές άμυνας. Οι Ουκρανοί έσκαβαν θέσεις για άρματα μάχης κοντά στο Κραματόρσκ.

Η Ρωσία μετέφερε μεγάλες εφεδρείες στην Κρεμέναγια στην περιοχή του Ντονιέτσκ, αποστέλλοντας εκεί επίλεκτους αλεξιπτωτιστές, Σπετσνάζ και έναν αριθμό μισθοφόρων.

Επίσης, η  πρώτη ομάδα εθελοντών από τη Σερβία παρακολουθεί πολεμική εκπαίδευση στα πεδία εκπαίδευσης της περιοχής Ζαπορίζιε ως μέρος σερβικού εθελοντικού τάγματος.

Όλα δείχνουν νέα ρωσική επίθεση, ενώ οι Ουκρανοί λαμβάνουν θέσεις για να την αποκρούσουν, εν μέσω πληροφοριών για μεταφορά αεροσκαφών, αρμάτων μάχης και άλλου βαρέως οπλισμού από την δύση στο Κίεβο.  

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR