Προεξοφλεί κρίση ο Economist: Μπορεί η Τουρκία να επιχειρήσει να καταλάβει το Καστελόριζο;

Το Καστελόριζο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ της Ελλάδας, στην οποία ανήκει το νησί, και της Τουρκίας, της γείτονάς της που θέλει ανεμπόδιστη πρόσβαση στη Μεσόγειο, αναφέρει δημοσίευμα του Economist, προεξοφλώντας πιθανή στρατιωτική κρίση με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Καθώς η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα ακόμα και με πυραύλους μεγαλύτερης εμβέλειας από τον Tayfun, ο Economist στρέφει τα βλέμματα στο Καστελόριζο ως κύριο στόχο του Ερντογάν σε μια πιθανή σύρραξη ή θερμό επεισόδιο.

«Η Τουρκία κατηγορεί τους Έλληνες για στρατιωτικοποίηση των νησιών, σε αντίθεση με τις διεθνείς συνθήκες. Πέρυσι, τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν εικόνες, που καταγράφηκαν από drones, που δείχνουν παραδόσεις τεθωρακισμένων οχημάτων σε ορισμένα νησιά. Η Ελλάδα δεν αρνείται ότι έστειλε νέα στρατεύματα, αλλά ισχυρίζεται ότι το κάνει μόνο για αμυντικούς σκοπούς», αναφέρει επιπλέον το περιοδικό, υπενθυμίζοντας τις δράσεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και την παρακολούθηση των ελληνικών νησιών.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News