World

Απίστευτο! Ουκρανός στρατιώτης είχε μέσα του χειροβομβίδα-Χειρουργήθηκε με επιτυχία από στρατιωτικούς γιατρούς

Ένας Ουκρανός στρατιώτης που είχε στο σώμα του μια χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί χειρουργήθηκε με επιτυχία από στρατιωτικούς γιατρούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η παρέμβαση έγινε παρουσία δύο γενετιστών.

«Οι στρατιωτικοί μας γιατροί έκαναν χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν μια χειροβομβίδα VOG που δεν είχε εκραγεί από το σώμα ενός στρατιώτη. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε παρουσία δύο γενικών που επέβλεπαν την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού και του ασθενούς», ανέφερε η ηγεσία του ουκρανικού στρατού, στην ανάρτηση, μαζί με μια ακτινογραφία και μια φωτογραφία του έργου που αφαιρέθηκε από το σώμα του στρατιώτη.

«Ένας από τους πιο έμπειρους χειρουργούς των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υποστράτηγος Andrew Willow, λειτούργησε χωρίς ηλεκτροπήξη, καθώς η χειροβομβίδα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή», πρόσθεσε το Γενικό Επιτελείο.

 

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής και ο τραυματίας στρατιώτης στάλθηκε για να αναρρώσει, αναφέρει η επικαλούμενη πηγή. Τον Νοέμβριο, ένας άλλος στρατιώτης, αυτή τη φορά Ρώσος, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφού οι γιατροί βρήκαν μια χειροβομβίδα που δεν είχε εκραγεί στο σώμα του, ακριβώς κάτω από την καρδιά . Τελικά, οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν την  χειροβομβίδα και να σώσουν τη ζωή του.
 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR