Armed Conflicts
Updated at:

Ο Πούτιν έδειξε το Κίεβο! Κύμα οργής κατά των Ρώσων αξιωματικών που οδήγησαν στο θάνατο εκατοντάδες στρατιώτες την παραμονή πρωτοχρονιάς (Βίντεο)

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν μιλώντας σε στρατιωτικούς για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αποκάλυψε την συνέχιση του πολέμου μέχρι τέλους, δείχνοντας, σύμφωνα και με παλαιότερες δηλώσεις του. ότι θα φτάσει μέχρι τέρμα, υπονοώντας φυσικά την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων ακόμη και στο Κίεβο.

Το σχέδιο “αποστρατικοποιήσεως” του Κρεμλίνου επεκτείνει τον πόλεμο και συνεχίζει την “σφαγή” στο Ντονιέτσκ και αλλού, ενώ ουσιαστικά προλέγει την ύπαρξη πολλών ακόμα θυμάτων, και ανάμεσα στις ρωσικές δυνάμεις, όπως το προχθεσινό κτύπημα σε κτίριο στην Makiivka, όπου βρισκόντουσαν εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες.  

 
Οργή στην Ρωσία για την τοποθέτηση στρατιωτών χωρίς τις ανάλογες οδηγίες με αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων από αυτούς

Ένας από τους κορυφαίους Ρώσους αμυντικούς μπλόγκερ αμφισβητεί τον επίσημο απολογισμό των νεκρών που  έδωσε στην δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας από την επίθεση στη Makiivka.

Εργαζόμενοι και μέλη του υπουργείου εκτάκτων αναγκών απομακρύνουν τα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου κτιρίου που υποτίθεται ότι ήταν επαγγελματικό κολέγιο, που χρησιμοποιήθηκε ως προσωρινό καταφύγιο για Ρώσους στρατιώτες, 63 από τους οποίους σκοτώθηκαν σε επίθεση ουκρανικού πυραύλου, όπως δήλωσε την προηγούμενη ημέρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Σ.Πεγκώφ, ο οποίος διαθέτει την ιστοσελίδα  με το ψευδώνυμο "WarGonzo", δημοσίευσε ένα πεντάλεπτο βίντεο στο κανάλι του στο Telegram το πρωί της Τρίτης, συζητώντας αυτό που αποκάλεσε ως «τραγωδία της Makiivka».

«Παρά την επίσημη δήλωση του Υπουργείου Άμυνας, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι ακόμη άγνωστος», είπε ο Pegov στο βίντεο.

«Στο βαθμό που μπορούμε να εμπιστευτούμε τις δικές μας πηγές που εργάζονται στο σημείο όπου συνέβη αυτή η τραγωδία, εξακολουθούν να σκάβουν τα ερείπια αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς, ο αριθμός των θυμάτων αυτής της τραγωδίας, που αφορά Εφέδρους όσο και υπηρετούντες στρατιωτικούς, συμπεριλαμβανομένων μελών της ρωσικής εθνικής Φρουράς, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος», τόνισε ο ίδιος.

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι περίπου 400 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 300 τραυματίστηκαν, αλλά ο ίδιος δηλώνει ότι ο ακριβής αριθμός δεν «διευκρινίζεται».

Σε κάθε περίπτωση, θα αντιπροσώπευε ένα από τα πιο θανατηφόρα μεμονωμένα επεισόδια του πολέμου για τις ρωσικές δυνάμεις.

Ρώσοι εθνικιστές μπλόγκερ και βουλευτές της Δούμας ζητούν την   τιμωρία Ρώσων Αξιωματικών για την τραγωδία αυτή

Οι ίδιοι κατηγορούν την ηγεσία των ρωσικών δυνάμεων, ότι αγνόησε τους κινδύνους, ενώ η οργή αυξάνεται στην χώρα για τη δολοφονία Ρώσων στρατιωτών σε μια ουκρανική επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι Ρώσοι εθνικιστές κατηγόρησαν το υπουργείο Άμυνας ότι αγνόησε τις διαδικασίες ασφαλείας λίγες μέρες μετά το χτύπημα της Ουκρανίας.

Οι μπλόγκερ ανέφεραν ότι η έκταση της καταστροφής στο Makiivka ήταν αποτέλεσμα των πυρομαχικών που ήταν αποθηκευμένα στο ίδιο κτίριο με έναν στρατώνα, παρά το γεγονός ότι οι διοικητές γνώριζαν ότι ήταν εντός εμβέλειας ουκρανικών ρουκετών.

Ο Σεργκέι Μιρόνοφ, Βουλευτής  και πρώην πρόεδρος της Γερουσίας της Άνω Βουλής της Ρωσίας, απαίτησε ποινική δίωξη  για τους αξιωματούχους που «είχαν επιτρέψει τη συγκέντρωση στρατιωτικού προσωπικού σε ένα απροστάτευτο κτίριο», και σε «όλες τις ανώτερες αρχές που δεν παρείχαν το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας".

Σε ρεπορτάζ από το Κίεβο, ο Λουκ Σράγκο του πρακτορείου ειδήσεων FRANCE 24 είπε, ανεξάρτητα από τις αποκλίσεις στα στοιχεία, ήταν μια «τεράστια παραδοχή» αυτή που έκανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, καθώς η Μόσχα υποβαθμίζει συνεχώς τις απώλειες της στον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Η επίθεση στο Makiivka είναι πιθανό να αυξήσει την πίεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν”, δήλωσε ο Σράγκο.

«[Ο Πούτιν] δέχεται ήδη κριτική από διάφορους τομείς της ρωσικής κοινωνίας, ιδιαίτερα από εθνικιστές και την ακροδεξιά πτέρυγα, που λένε ότι η Ρωσία δεν πολέμα αυτόν τον πόλεμο αρκετά καλά, και αυτή η κατάστασση δεν θα πάει αρκετά μακριά», είπε ο ίδιος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε λίαν κομβικό σημείο, με τις απώλειες και από τις δύο πλευρές να είναι μεγάλες, ενώ Ρώσοι και Ουκρανοί διεξάγουν ομηρικές μάχες.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR