World

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Χερσώνα (εικόνες)

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στην πόλη Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, αναγκάζοντας εκατοντάδες πολίτες να εγκαταλείψουν την πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη. Τα ρωσικά στρατεύματα εκτόξευσαν 33 ρουκέτες σε πολιτικούς στόχους σε μια σειρά βομβαρδισμών από αέρος και πυροβολικό στη Χερσώνα μέσα σε 24 ώρες, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

Πτέρυγα νοσοκομείου στην πόλη όπου λειτουργούσε μαιευτήριο βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις το βράδυ της Τρίτης. Κανείς δεν τραυματίστηκε και το προσωπικό και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο.

 

 

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 58 τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση στη Χερσώνα το Σάββατο, δήλωσαν οι αρχές. Οι ρωσικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από την πόλη Χερσώνα τον περασμένο μήνα, αλλά οι κάτοικοι αντιμετώπισαν ρωσικούς βομβαρδισμούς από την ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου. Περίπου 400 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Χερσώνα την ημέρα των Χριστουγέννων, ανέφερε το BBC, μετά την απότομη αύξηση της έντασης των ρωσικών βομβαρδισμών της πόλης.
 

Ουκρανοί αξιωματούχοι ζητούν από τους κατοίκους της Χερσώνας να εγκαταλείψουν την πόλη

 

Ουκρανοί αξιωματούχοι ζητούν από τους κατοίκους της Χερσώνας να φύγουν, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τις έντονες επιθέσεις της στην πόλη στα νότια της χώρας από την οποία οι δυνάμεις της Μόσχας αποχώρησαν τον περασμένο μήνα, αναφέρει το CNN.

Ορισμένοι κάτοικοι, ωστόσο, που παρέμειναν στην πόλη κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής, διστάζουν να φύγουν, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο που βοηθά στην απομάκρυνση των πολιτών. «Λέω σε αυτούς τους ανθρώπους ότι η Χερσώνα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις αυτή τη στιγμή. Τους ζητώ λοιπόν να φανταστούν ότι πάνε διακοπές για μερικές εβδομάδες. Ίσως είναι πιο εύκολο για αυτούς να αποφασίσουν να φύγουν. Όμως, παρ' όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι μένουν στην πόλη», δήλωσε στο CNN ο Ντμίτρο Ποντούμπνι, μέλος του τοπικού συμβουλίου της Χερσώνας.

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR