Russia

Σόιγκου: Η Ρωσία θα δημιουργήσει ναυτικές βάσεις στο Μπερντιάνσκ και στη Μαριούπολη

Η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει βάσεις για την υποστήριξη του στόλου της σε δύο πόλεις-λιμάνια στη νότια Ουκρανία που κατέλαβε η Μόσχα κατά τη διάρκεια της επίθεσής της, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Τα λιμάνια στο Μπερντιάνσκ και τη Μαριούπολη λειτουργούν πλήρως. Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε εκεί βάσεις για πλοία υποστήριξης, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διάσωσης και μονάδες επισκευής πλοίων του ναυτικού», είπε ο Σόιγκου σε έκθεση κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και των ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων της χώρας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να αναπτύσσει το στρατιωτικό της δυναμικό και τη μαχητική ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων στο πλαίσιο της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία που υποστηρίζεται από τη Δύση.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και οι μαχητικές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεών μας αυξάνονται συνεχώς και καθημερινά. Και αυτή τη διαδικασία, φυσικά, θα χτίσουμε», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της χώρας του.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα «βελτιώσει επίσης την πολεμική ετοιμότητα της πυρηνικής μας τριάδας».

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε τον νέο υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Zircon, τον οποίο τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από τον Ιανουάριο.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR