Armed Conflicts
Updated at:

Εξουδετερώθηκε Αμερικανίδα μισθοφόρος- "Μηχανή κρέατος" το Μπαχμούτ-Ανάπηρος έμεινε Ουκρανός διοικητής της 93ης Ταξιαρχίας

Η περικύκλωση των ρωσικών δυνάμεων στο Μπαχμούτ σφίγγει όλο και πολύ, προκαλώντας εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες σύμφωνα με ΜΜΕ.   

Ρωσική εφημερίδα ανέφερε, ότι επίλεκτες δυνάμεις της χώρας κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία εξουδετέρωσαν μια Αμερικανίδα μισθοφόρο με το όνομα Rebecca Maciorowski.

Η Maciorowski γεννήθηκε στο Knoxville του Τενεσί και ήταν 28 ετών. Πήγε στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2022. Οι λεπτομέρειες της εξουδετέρωσης της είναι άγνωστες, αλλά η εφημερίδα τονίζει ότι και “αμερικανικές πηγές” επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για τον θάνατο της.

CONTINUE READING

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι τον Οκτώβριο του 2022, το CNN είχε αναφέρει ότι ο Αμερικανός μισθοφόρος Dane Partridge σκοτώθηκε ενώ πολεμούσε στην Ουκρανία.

Τον Ιούνιο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πολίτης Στίβεν Ζαμπέλσκι πέθανε στην Ουκρανία.

Στις 29 Νοεμβρίου, ένας αξιωματικός του δεύτερου σώματος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ (LPR) Andrei Marochko ανέφερε ότι μισθοφόροι που πολεμούσαν στο πλευρό της Ουκρανίας υπέστησαν μεγάλες απώλειες στην περιοχή των πόλεων Κρεμέναγια, Λισισάνκ και Σβιάτοβο, και σε άλλους τομείς του μετώπου.

«Μηχανή κρέατος το Μπαχμούτ- ο διοικητής του τάγματος της 93ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παρέμεινε ανάπηρος

Ο διοικητής μηχανοκίνητου τάγματος της 93ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έμεινε ανάπηρος, ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ.

Χθες, στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν φωτογραφίες της βράβευσης του διοικητή του τάγματος Dmitro Bukhal από αυτή τη μονάδα, ο οποίος, έχοντας βρεθεί στο Artyomovsk, έμεινε για πάντα ανάπηρος.

Τεράστιες είναι οι απώλειες των Ουκρανών κοντά στο Αρτέμοβσκ, και επιβεβαιώνονται από την οπισθοχώρηση της 93ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας από αυτή την κατεύθυνση.

Παγίδα Μπαχμούτ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας

Κανείς πλέον δεν μετράει τα πτώματα, αλλά τους τραυματίες που τους φέρνουν εκατοντάδες, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες  για το Μπαχμούτ.

Η επίθεση εκεί από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζεται, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τρομερές απώλειες.

 
 
 

Η κλίμακα των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι τέτοια που ακόμη και ο δυτικός Τύπος γράφει για αυτές, καθώς σε συνέντευξη, Ουκρανοί μαχητές μιλούν ειλικρινά για την καταστροφική κατάσταση.

«Τα πτώματα δεν μετρώνται πλέον, μόνο εκατοντάδες τραυματίες μεταφέρονται από το μέτωπο», γράφει στα κοινωνικά δίκτυα ένας από τους συμμετέχοντες στις μάχες  από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Οι New York Times ανέφεραν πρόσφατα περίπου 250 Ουκρανούς τραυματίες την ημέρα στην πόλη αυτήν.

Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο από την ανάκριση ενός στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, με το όνομα Αλεξάντερ Μέρλιν.

Ο Ουκρανός ανέφερε στους Ρώσους στρατιωτικούς ότι υπήρχαν πολλοί ξένοι μεταξύ των μισθοφόρων, που επικοινωνούσαν με τον ουκρανικό στρατό και μεταξύ τους στα πολωνικά και αγγλικά.

Σύμφωνα με τον Μέρλιν, οι μισθοφόροι χρησιμοποιούν συχνά σωματική βία εναντίον στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις παρενόχλησης τους, δημιουργώντας ένταση αναμεταξύ τους.

Ο πόλεμος μέχρις εσχάτων από Ουκρανούς και Ρώσους συνεχίζεται αυξάνοντας τους νεκρούς και τους τραυματίες,  αφήνοντας παράλληλα μια τρομερή παρακαταθήκη για το μέλλον και στις δύο χώρες, που θα προκαλέσει κοινωνικό πρόβλημα για τα επόμενα 30 χρόνια.   

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR