Armed Conflicts

Το ρωσικό πυροβολικό εξαφάνισε μισθοφόρους στο Μπορόβσκοε-Ουκρανικά drones έτοιμα για επιθέσεις μέχρι τη Σιβηρία

Ουκρανικά drones, μετά τα κτυπήματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, τώρα απειλούν να επιτεθούν σε ρωσικές εγκαταστάσεις όχι μόνο στην Μόσχα αλλά μέχρι την Σιβηρία.

Αυτό αναφέρθηκε στους Financial Times, μετά τα χτυπήματα σε αεροδρόμια κοντά σε Σαράτοφ, Ριαζάν και Κουρσκ.
Ο «ανώνυμος σύμβουλος άμυνας» του Κιέβου δήλωσε το συγκεκριμένο πράγμα στην αμερικανική εφημερίδα.

«Δεν έχουμε πλέον περιορισμούς απόστασης και σύντομα θα είμαστε σε θέση να εξουδετερώσουμε οποιονδήποτε στόχο στο έδαφος της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης και της Σιβηρίας», ανέφερε ο Ουκρανός «σύμβουλος», τονίζοντας ότι μπορεί να επαναληφθούν τέτοιες εναέριες επιθέσεις.

CONTINUE READING

Ο Αμερικανός στρατηγός Μπεν Χότζες μίλησε για το ενδεχόμενο ουκρανικών χτυπημάτων στη ναυτική βάση στην Κριμαία

Ο ίδιος Αξιωματικός τόνισε ότι “αφού δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κατάφεραν και επιτέθηκαν σε δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια με στρατηγικά και μεγάλης εμβέλειας αεροσκάφη που βρίσκονται σε απόσταση άνω των 600 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία, το ίδιο θα γίνει και την Κριμαία”.

Ο Ben Hodges είπε ότι είναι πιθανό να αναμένονται προσπάθειες στο εγγύς μέλλον και στην ναυτική βάση του ρωσικού Στόλου του Εύξεινου Πόντου στην Κριμαία.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Αμερικανός στρατηγός Μπεν Χότζες είπε ότι δεν θα εκπλαγεί απολύτως αν ο ουκρανικός στρατός εξαπέλυε επίθεση στη βάση του ρωσικού ναυτικού, καθώς ο ουκρανικός στρατός κατάφερε να αποκτήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι δεν θα εμπόδιζαν την Ουκρανία να αποκτήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς, γεγονός που δείχνει ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να βοηθήσουν ακόμη και την Ουκρανία στην απόκτηση τέτοιων όπλων.

Το ρωσικό πυροβολικό εξουδετέρωσε μεγάλη συγκέντρωση μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν το σημείο προσωρινής ανάπτυξης μισθοφόρων στην περιοχή του Borovskoye, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αυτοκινούμενα πυροβόλα της 6ης Στρατιάς των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβαν το κτύπημα στο συγκεκριμένο σημείο.

Το καταιγιστικό κτύπημα έλαβε χώρα σε σημείο προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων κοντά στο χωριό Borovskoye στην περιοχή του Χάρκοβο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Ως αποτέλεσμα επίθεσης σε σημείο ανάκτησης στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στον οικισμό Μαλοταράνοβκα στο Ντονέτσκ, καταστράφηκε ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών HIMARS και 48 πύραυλοι του», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Επίσης, στην Ανατολική Ουκρανία και στην περιοχή του Χάρκοβο, ο ρωσικός στρατός έπληξε δύο αμερικανικής κατασκευής ραντάρ αντιπυροβολικού AN / TPQ-50.

«Άλλες τέσσερις εγκαταστάσεις αυτού του τύπου υπέστησαν κρίσιμες ζημιές», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να διεξάγουν προέλαση καταλαμβάνοντας πιο πλεονεκτικές θέσεις.

Πάνω από 130 Ουκρανοί στρατιωτικοί, δύο οχήματα μάχης πεζικού και ένα θωρακισμένο όχημα καταστράφηκαν στον τομέα αυτό από τα πυρά του ρωσικού  πυροβολικού και μαχητικών αεροσκαφών.

Επίσης, ο ρωσικός στρατός σταμάτησε τις ουκρανικές προσπάθειες επίθεσης στο Κίεβο στην κατεύθυνση Kupyansk, εξουδετερώνοντας συγκέντρωση στρατιωτών και εξοπλισμού.

«Έως 70 Ουκρανοί στρατιώτες, ένα ΤΟΜΑ MT-LB, δύο αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S-1 Gvozdika και τρία οχήματα καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ο ρωσικός στρατός απέτρεψε προσπάθειες αντεπίθεσης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Το καθεστώς του Κιέβου έχασε περισσότερους από 40 στρατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και ένα φορτηγό.

«Στην κατεύθυνση του νότιου Ντόνετσκ, ο ουκρανικός στρατός  προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποκαταστήσει την χαμένη θέση του στις περιοχές των οικισμών Novomayorskoye, Vladimirovka και Novopol», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μόλις έχει εισέλθει σε τρομερά επικίνδυνο σημείο, στο οποίο όλα τα δεδομένα είναι ανοικτά και μπορούν να φέρουν ακόμα και παγκόσμια σύρραξη με δεδομένη την συγκέντρωση δυνάμεων του ΝΑΤΟ. Μόσχα και Κίεβο οφείλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό για το μέλλον του πλανήτη ολόκληρου.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR