Greek-Turkish Relations
Updated at:

“Στραβοί πιλότοι” σε τουρκικά F-16 χτύπησαν φιλότουρκους Τζιχαντιστές και αρχηγείο των ΗΠΑ στην Συρία-Οι Κούρδοι κατά της Λωζάννης ετοιμάζουν κράτος

Πριν λίγο το τουρκικό πυροβολικό ξεκίνησε να ρίχνει βλήματα εναντίον του χωριού Bênê στη Sherewa στην Βόρεια Συρία, γύρω στις 9 το πρωί τοπική ώρα.

Τουλάχιστον 20 οβίδες οβίδες έχουν χτυπήσει το χωριό μέχρι στιγμής. Το τουρκικό κράτος βομβάρδισε χωριά ανατολικά και δυτικά του Κομπάνι και ένα χωριό στην περιοχή Τιλ Ριφέτ του καντονιού Σεχμπά λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

CONTINUE READING

Μαχητικά αεροσκάφη του τουρκικού στρατού επιτέθηκαν στο αρχηγείο των αμερικανικών στρατευμάτων στη Χασάκα.

Αυτές οι αμερικανικές δυνάμεις είναι υπεύθυνες για την εκπαίδευση των στρατευμάτων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Χασάκα, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια περίοδο, η Τουρκική πολεμική αεροπορία έκανε το “θαύμα” της, και κατά τους βομβαρδισμούς Κούρδων και Σύριων αμάχων στην Βόρεια Συρία, εξολόθρευσε άγνωστο αριθμό φιλότουρκων πολιτοφυλακών σε χωριό στην περιοχή  Τελ Αμπιάντ.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό που αποκαλύπτουν κουρδικές πηγές, αφού και στο παρελθόν οι Τούρκοι πιλότοι έχουν κτυπήσει φιλότουρκους Τζιχαντσιτές, ενώ είχαμε περιστατικά βομβαρδισμών πολύ κοντά σε Τούρκους στρατιώτες στην Συρία.

Οι Τούρκοι πιλότοι δεν φημίζονται άλλωστε και για την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια τους, παρά τα “φτιαγμένα” βίντεο του τουρκικού υπογείου άμυνας.     

   

Επτά Τούρκοι στρατιώτες νεκροί από Κούρδους αντάρτες

Οι κουρδικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE) πραγματοποίησαν δύο ξεχωριστές ενέργειες την Κυριακή σε αντίποινα για τις φονικές τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Ροζάβα που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματισμούς το βράδυ του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση τους, η κουρδική πλευρά ανακοίνωσε τον θάνατο 7 στρατιωτών και αστυνομικών του τουρκικού κράτους την Κυριακή.

«Το τουρκικό κράτος εισβολής συνεχίζει αμείωτα τις επιθέσεις του κατά των εδαφών μας. Οι ήδη συνεχιζόμενες επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί από αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες ημέρες.

Οι αεροπορικές επιθέσεις που συνεχίζονται εδώ και δύο ημέρες έχουν στοχεύσει κυρίως οικισμούς αμάχων, αφήνοντας πολλούς από τους πολίτες μας νεκρούς ή τραυματίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παρέχοντας λεπτομέρειες για τις δύο ενέργειες αντιποίνων που πραγματοποιήθηκαν από τις δυνάμεις τους στις 20 Νοεμβρίου, το HRE είπε ότι η πρώτη δράση είχε στόχο τον Αστυνομικό Σταθμό Ειδικών Επιχειρήσεων Öncüpınar (PÖH) στο χωριό Öncüpınar του Κιλίς στα σύνορα με τη Συρία.

Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν ένας αρχηγός της αστυνομίας και 3 αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι 8.
Η δεύτερη δράση HRE είχε στόχο τη βάση Dabiq στην περιοχή Marê, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3 Τούρκοι στρατιώτες και άλλοι 4 να τραυματιστούν.

 

Οι Κούρδοι κατά της συνθήκης της Λωζάννης με στόχο την δημιουργία κράτους

Κουρδικό ΜΜΕ, ανέφερε ότι πλησιάζει η εκατονταετηρίδα της Συνθήκης της Λωζάνης που μετέτρεψε το Κουρδιστάν σε αποικία 4 διαφορετικών κρατών.

Η Κουρδική Συμμαχία είναι κατά της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία περιλαμβάνει 52 πολιτικά κόμματα και θεσμούς, ανακοίνωσε το σχέδιο δράσης της σε δελτίο τύπου στην πλατεία Place de Riponne, όπου υπογράφηκε η συνθήκη πριν από 99 χρόνια.

Εκτός από τους κουρδικούς θεσμούς, και Ελβετοί ομοσπονδιακοί βουλευτές παρευρέθησαν σε συνέντευξη Τύπου για την επέτειο των διαπραγματεύσεων της Συνθήκης της Λωζάνης στις 20 Νοεμβρίου μπροστά από το κτίριο όπου πραγματοποιήθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδος-Τουρκίας.

Ο αντιπρόεδρος του Ελβετικού Δημοκρατικού Κουρδικού Συμβουλίου (CDK-S) İsmail Kardaş δήλωσε ότι συμμετείχαν μαζικά στη δράση κατά της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία καθόρισε τη μοίρα των Κούρδων.

«Δουλεύουμε πάνω σε αυτό εδώ και μέρες. Εξαιτίας αυτής της συνθήκης, οι Κούρδοι έχουν υποστεί διάφορες θηριωδίες τα τελευταία 100 χρόνια. Δεν αποδεχόμαστε πλέον αυτή τη συμφωνία», σημείωσε ο ίδιος βάζοντας " "φωτιά στην Αθήνα.

Τι θα κάνει η Ελλάδα μπροστά σε αυτά τα σχέδια τα οποία δυστυχώς συμπίπτουν με τα τουρκικά σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο;

Οι Κούρδοι ετοιμάζουν πυρετωδώς κράτος με στόχο να ενώσουν όλα τα "εδάφη" στα οποία ζουν Κούρδοι, σε Συρία, Τουρκία, Ιράν και Ιράκ, και στην προσπάθεια αυτή θέλουν να μπλέξουν την Ελλάδα αφού απαιτούν την ακύρωση της συνθήκης της Λωζάννης, πάνω στην  οποία έχουν καθοριστεί τα σημερινά ελληνοτουρκικά σύνορα, τα οποία αμφισβητούν και οι Τούρκοι, για τους δικούς τους λόγους .     

Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν, στην επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης, απειλεί ότι θα “ έρθει βράδυ” μιλώντας ξεκάθαρα για επεκτατικά σχέδια, ενώ βομβαρδίζει  μεγάλες περιοχές στη βόρεια Συρία καθώς ισχυροποιεί ταυτόχρονα την παρουσία του στην Λιβύη.

Για όλα αυτά οφείλουμε να είμαστε πανέτοιμοι διότι ο κίνδυνος μπορεί να έρθει από οπουδήποτε κατά της χώρας μας. 

 

GALLERY

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR