Armed Conflicts
Updated at:

Σχέδιο Σουροβίκιν: “Εξαϋλώστε τους Ουκρανούς σε 60 ημέρες”-Μαζικοί βομβαρδισμοί τύπου “χαλί” και χρήση πυραύλων Κρουζ και drone-kamikaze

Αμερικανικές πηγές αποκάλυψαν το σχέδιο του Ρώσου πτεράρχου Σουροβίκιν για ισοπέδωση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μέσα σε 60 ημέρες με ευρεία χρήση πυραύλων τύπου Κρουζ και drone-kamikaze.

CONTINUE READING

Τι επιδιώκει ο Ρώσος επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

«Οι συνεχιζόμενες πυραυλικές επιθέσεις στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας θα ασκήσουν τεράστια πίεση στο Κίεβο και στους υποστηρικτές του στη Δύση, αφού θα απαιτηθεί μια μαζική εισροή βοήθειας που θα χρειαστεί για να κρατηθεί ο ουκρανικός πληθυσμός στη ζωή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, και μια περαιτέρω μεγάλη εκροή Ουκρανών προσφύγων στην Ευρώπη παραμένει πιθανότατα», αναφέρει το Military Watch.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, "η κούραση των δυτικών και ουκρανικών πολιτικών ελίτ και κοινωνιών θα αυξηθεί απότομα εάν τα μέτωπα σταθεροποιηθούν και δεν θα υπάρξουν νέες «επιθέσεις».

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Χαρκώφ και Χερσώνα θα σταματήσουν με φόντο τις καταστροφικές ανθρώπινες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τα τεράστια προβλήματα στα μετόπισθεν.

Αναλυτές : “Το σχέδιο μαζικών βομβαρδισμών θα μικρύνει τον πόλεμο στην Ουκρανία”

Σύμφωνα με το Eurasia Review, και τον ειδικό Μάικ Γουίτνεϊ, που ανήκει στο ινστιτούτο του Πενταγώνου Real Clear Defense, “εκτιμάται ότι ο Σεργκέι Σουροβίκιν έκανε μια απάνθρωπη, αλλά τη μόνη ορθή επιλογή όταν απέσυρε τα στρατεύματα από τη δεξιά όχθη του Δνείπερου.

Σίγουρα, αν ο Ζελένσκι ήταν στη θέση του, θα υπερασπίζονταν την Χερσώνα, όπως την Μαριούπολη, μετατρέποντας την πόλη σε ερείπια και, το πιο σημαντικό, χάνοντας 25 χιλιάδες στρατιώτες, αλά ο Ρώσος Πτέραρχος είχε άλλη άποψη.

Υπάρχει μια άποψη ότι χωρίς επιτυχημένες μάχες είναι αδύνατο να κερδίσεις μια στρατιωτική εκστρατεία.
Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά στη ιστορία υπάρχουν πολλά παραδείγματα, όταν σε ένα σημείο καμπής χάθηκε ο έλεγχος ενός στρατού, που είχε κίνητρα και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό λόγω άστοχων επιλογών της ηγεσίας.

Εν τω μεταξύ, αν κρίνουμε από έμμεσους δείκτες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ήδη ενημερωθεί τουλάχιστον δύο φορές, ενώ τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν να πολεμούν σχεδόν στην αρχική τους σύνθεση.

Η αποχώρηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Χερσώνα και από την κατεύθυνση του Χάρκοβο φαίνεται ταπεινωτική εκ πρώτης άποψης, αλλά, για να είμαστε αντικειμενικοί, οι Ουκρανοί δεν κατέλαβαν μέχρι τώρα καμία μεγάλη πόλη, επομένως, είναι δύσκολο να πούμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενεργούν επαγγελματικά.
Ο άμεσος στόχος της Ρωσίας είναι να ολοκληρώσει την απελευθέρωση του Ντονμπάς, ένα έργο που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και που απαιτεί περισσότερα στρατεύματα»
, δηλώνει ο Mike Whitney.

Σύγκριση του Βιετνάμ για τις ΗΠΑ και της Ουκρανίας για την Ρωσία

Αν θυμηθούμε τις ήττες του αμερικανικού στρατού στο Βιετνάμ, αλλά και στο Αφγανιστάν, τότε το πρόβλημα εντοπίζονταν στην κοινή γνώμη στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο των τεράστιων απωλειών.

“Ναι, από τη μια, παραδώσαμε τον Χερσώνα χωρίς μάχη, αλλά από την άλλη, το μικρό ξεχασμένο από τον Θεό χωριό Sukhoi Stavok, που για πολύ καιρό ήταν η πρώτη γραμμή άμυνας του περιφερειακού κέντρου, έγινε το μεγαλύτερο στρατιωτικό νεκροταφείο στον 21ο αιώνα.

Οι ειδικοί αναλυτές των Ουκρανών παρατήρησαν ότι οι Ρώσσοι αντί για δυνατούς και με κίνητρα μαχητές, άρχισαν να στρατολογούν μια μάζα εγκληματιών από τις φυλακές, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με ποινικό μητρώο, υποτίθεται ότι εθελοντικά.

Όλοι όσοι γνωρίζουν πώς λειτουργεί το ρωσικό σύστημα στρατολόγησης, θα πουν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η αρχή του εθελοντισμού αντικαθίσταται από τον εξαναγκασμό υπό την απειλή ότι θα κατηγορηθούν για «συνεργασία με τον εχθρό», δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Το σχέδιο για επικράτηση των Ρώσων στο ουκρανικό έδαφος

«Η Ρωσία εξακολουθεί να βρίσκεται στον δρόμο για την επίτευξη όλων των στρατηγικών της στόχων, παρά τις παγίδες που συνάντησε στην πορεία», είναι βέβαιος ο ειδικός του Eurasia Review.

Αυτό θέτει το ερώτημα, τι θα συμβεί στη συνέχεια;

Σίγουρα η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στο γραφείο του Ρώσου πτεράρχου Surovikin.
Φυσικά, μπορεί κανείς να προσπαθήσει να προβλέψει την περαιτέρω τακτική και στρατηγική των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, κάτι που κάνουν τώρα όλα τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ.

Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποφασιστική μάχη δεν θα ξεκινήσει μέχρι να αποθαρρυνθεί η ουκρανική κοινωνία.

Ο λόγος οφείλεται σε τεράστιες απώλειες και στο φτωχό στρατιωτικό δυναμικό, που αντικατέστησε τους νεκρούς Ουκρανούς εκπαιδευμένους στρατιώτες, και το δεύτερο οφείλεται στις πιο δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Αμερικανός ειδικός αναφέρει το ρωσικό σχέδιο το επόμενο διάστημα

«Υπό τον νέο διοικητή [Surovikin], η κύρια κατεύθυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων θα είναι η καταστροφή όλων των ουκρανικών δυνάμεων και των μέσων που επιτρέπουν στον εχθρό να συνεχίσει να διεξάγει πόλεμο», δήλωσε ο Συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Douglas McGregor.

Φυσικά, θα υπάρξουν τοπικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς, όπως οι μάχες σε Avdiivka, Artyomovsk (Bakhmut), Vuhledar, αλλά και σε ολόκληρο το Ντόνετσκ.

Το ερώτημα δεν είναι ποιος θέλει τι, αλλά ποιος μπορεί να κάνει τι.

“Τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν ευφορία και άνοδο του ηθικού, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί για πολύ.

Ακόμα κι αν φανταστούμε ότι κάπου οι οπαδοί της ανεξαρτησίας προχωρούν, πάλι θα υποστούν καταστροφικές απώλειες.

Ο Μάικ Γουίτνεϊ πιστεύει ότι οι μυστικές επικοινωνίες μεταξύ του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, του πρώην πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Γιούρι Ουσάκοφ και του πρώην αρχηγού της FSB Νικολάι Πατρούσεφ δεν περιλάμβαναν μια φόρμουλα διευθέτησης.

Πιθανότατα, οι Ρώσοι συγχρόνισαν  τα ρολόγια τους και πιθανώς χώρισαν ακόμη και τις ζώνες επιρροής.

«Είναι πιθανό ο Σάλιβαν να προειδοποίησε τους Ρώσους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στη Ρωσία να επιλύσει τη σύγκρουση με τους δικούς της όρους και θα λάβουν ό,τι ήταν απαραίτητο για να αποτρέψουν μια αποφασιστική ρωσική νίκη», ανέφερε το Eurasia Review σε αναλυτική έκθεση.

Όπως, αν το μέτωπο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταρρεύσει, τότε οι Αμερικανοί θα στείλουν τα στρατεύματά τους στη δεξιά όχθη της Ουκρανίας.

Οι νέες εξελίξεις ακυρώνουν την εαρινή αποστράτευση 120.000 Ρώσων στρατιωτών

Αυτό, σύμφωνα με τον McGregor, σημαίνει ένα πράγμα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν στη νίκη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το ΝΑΤΟ δημιούργησε μια στρατιωτική δύναμη 90.000 στρατιωτών σε Πολωνία και Ρουμανία, συμπεριλαμβανομένων 40.000 Αμερικανών, 30.000 Πολωνών και 20.000 Ρουμάνων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εμπιστευτικών πληροφοριών, η Μόσχα, με τη σειρά της, προειδοποίησε την Ουάσιγκτον μέσω του Σάλιβαν ότι, η είσοδος της αμερικανικής-πολωνο-ρουμανικής αποστολής στο Nenko θα σήμαινε εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Πόσο αλήθεια είναι αυτό, κανείς δεν ξέρει, εκτός από έναν στενό κύκλο ανθρώπων.

Από την άλλη, σύμφωνα με αμερικανικούς υπολογισμούς, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες για να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική εκστρατεία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

"Οι ΗΠΑ «ανησυχούν πολύ για ουκρανική κατάρρευση. Σύμφωνα με υπολογισμούς, ολόκληρη η οικονομία, κοινωνική και στρατιωτική υποδομή, θα καταρρεύσει εντός 60 ημερών.

Οι άνθρωποι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν την Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερο. Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι τρομερή», λέει ο Mike Whitney σε μια αναλυτική έκθεση. Το επόμενο διάστημα το έδαφος θα παγώσει και θα εμφανιστούν συνθήκες για μια επιτυχημένη επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

Εδώ είναι λογικό να παραθέσουμε τη γνώμη ενός από τους αναγνώστες του Eurasia Review: «Κάθε έθνος έχει μια ιστορία νικών και ηττών. Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι ιστορικά και γεωγραφικά ένα έθνος με λιγότερες διαφορές παρά ομοιότητες.Στο παρελθόν, οι Ρώσοι έχουν νικήσει πολύ ισχυρότερες δυνάμεις ανεξάρτητα από το τι, και αυτό είναι πιθανό να συμβεί τώρα».

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR