Ελεύθερος σκοπευτής
Armed Conflicts

Φονικό χτύπημα ρεκόρ πέτυχε Ουκρανός sniper που "κυνηγά" Ρώσους έναν-έναν! (Βίντεο)

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αρχηγοί έχουν δηλώσει πως ένας ελεύθερος σκοπευτής τους έχει πετύχει φονικό χτύπημα από την δεύτερη μεγαλύτερη απόσταση στην ιστορία. Αυτό φαίνεται να το κατάφερε όταν πυροβόλησε Ρώσους στρατιώτες από βεληνεκές μεγαλύτερο των 2.500 μέτρων.

Αποκαλυπτικό Βίντεο;

Ο ελεύθερος σκοπευτής, το όνομα του οποίου παραμένει μυστικό, αναφέρεται πως πυροβόλησε και σκότωσε Ρώσο στρατιώτη από απόσταση 2.710 μέτρων. Έπειτα ακολούθησε και άλλο φονικό χτύπημα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του ουκρανικού στρατού, ο οποίος και δημοσίευσε υλικό που αναφέρει πως επιβεβαιώνει το χτύπημα μέσα από την διόπτρα του όπλου του Ουκρανού.

Η θερμική διόπτρα μετά το χτύπημα αναπηδά προς τα πάνω, δείχνοντας πως πατήθηκε η σκανδάλη του τυφεκίου. Έπειτα ο στόχος φαίνεται να πέφτει στο έδαφος, πριν φτάσει σε αυτόν ένας δεύτερος άντρας, πιθανότητα για να του προσφέρει βοήθεια. Αλλά, ο Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής σκοτώνει για δεύτερη φορά, ρίχνοντας και τον δεύτερο άντρα στο έδαφος.

"Όταν ξεκινά το σούρουπο, οι ελεύθεροι σκοπευτές της Εθνοφρουράς πηγαίνουν για κυνήγι. Πολλή γρήγορη και ακριβής δουλεία από έναν από αυτούς χθες το βράδυ," είπε η Εθνοφρουρά της Ουκρανίας σε δήλωση που συνόδευε τις εικόνες του χτυπήματος.

Τις εικόνες μοιράστηκε επίσης το Γραφείο Στρατηγικών Επικοινωνιών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στις 13 Νοεμβρίου, μαζί με μία δήλωση που έλεγε, "'Ένας Ουκρανός ελεύθερος σκοπευτής ήρθε πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ για το μακρινότερο φονικό χτύπημα ελεύθερου σκοπευτή."

CONTINUE READING

"Ο εισβολές εξουδετερώθηκε από ένα ακριβές χτύπημα των ειδικών δυνάμεών μας από απόσταση 2.710 μέτρων - μία απόσταση που τώρα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην παγκόσμια κατάταξη και την οποία επιβεβαιώνουν και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις."

Μέχρι στιγμής, την δεύτερη θέση είχε ένας Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής ονόματι Craig Harrison, ο οποίος σκότωσε δύο μαχητές των Ταλιμπάν από απόσταση 2.475 μέτρων στην περιοχή Χελμάντ του Αφγανιστάν το 2009. Η πρώτη θέση ανήκει σε έναν Καναδό ελεύθερο σκοπευτή, ο οποίος εκτέλεσε έναν στρατιώτη του ISIS από απόσταση 3.540 μέτρων σε απόρρητη τοποθεσία στο Ιράκ το 2017.

Υπάρχουν και Αμφισβητήσεις

Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν την εγκυρότητα του υλικού που αναφέρεται πως επιβεβαιώνει το συμβάν με τον Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή, μιας και ο εχθρός φαίνεται να πέφτει πολύ σύντομα στο έδαφος μετά το πάτημα της σκανδάλης. Αυτό ίσως υποδεικνύει πως η απόσταση μεταξύ των δύο είναι μικρότερη.

Όταν ο Καναδός ελεύθερος σκοπευτής εκτόξευσε το βλήμα, χρειάστηκαν 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα για να φτάσει η σφαίρα τον στόχο. Επιπλέον, και στις δύο περιπτώσεις (με τον Καναδό και Βρετανό στρατιώτη) η απόσταση μετρήθηκε από άλλα μέσα με ακρίβεια. Για παράδειγμα, η απόσταση μεταξύ του Βρετανού ελεύθερου σκοπευτή και του θύματός του μετρήθηκε από ελικόπτερο Apache που έσπευσε στη σκηνή.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR