Ρωσικό τανκ
Russia
Updated at:

Μόσχα: "Δεν σηκώνουν κεφάλι οι Ουκρανοί, προελαύνουμε ανενόχλητοι Νότια" (Βίντεο)

Σύμφωνα με την ρωσική Zvezda, το επίσημο αμυντικό κανάλι που διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο άμυνας, ρωσικές μονάδες προχωρούν προς τις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην κατεύθυνση του νότιου Ντονέτσκ.

"Το πυροβολικό και τα άρματα μάχης συνεργάζονται εξαιρετικά, με αποτέλεσμα ο εχθρός να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι."

Τι Ακριβώς Αναφέρει το Άρθρο;

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της διαδικτυακής σελίδας της Zvezda, οι μάχες συνεχίζονται όσο ο συνταγματάρχης απονέμει μετάλλια στους στρατιώτες. Από το μέτωπο λείπουν μόνο οι Ρώσοι μαχητές της 150ης μεραρχίας που θα παρασημοφορηθούν. 

"Έφτασα από την έξοδο. Μέσα στην λάσπη. Πλύθηκα. Χαιρέτησα την γυναίκα μου και την μητέρα μου. Θα περιμένουν και η νίκη θα είναι δική μας!" - φαίνεται πως δήλωσε στρατιώτης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, οι στρατιώτες αυτοί θα επιστρέψουν πολύ σύντομα στο πεδίο της μάχης. Έτσι και αλλιώς, η Zvezda αναφέρει πως χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να μπουν στο όχημα. Τα οχήματα μάχης σπεύδουν αμέσως στην γραμμή πυρών. Κάθε στόχος είναι δύσκολος, αλλά τα ρωσικά άρματα μπορούν να εκτοξεύσουν άμεσα πυρά ή ομοβροντία βλημάτων.

CONTINUE READING

"Η αναγνωριστική αποστολή μας ανακάλυψε συγκεντρωμένο εχθρικό πεζικό. Φτάσαμε, δουλέψαμε γρήγορα και φύγαμε εξίσου ταχύτατα για να μην πας καταλάβουν," αναφέρεται πως δήλωσε άλλος στρατιώτης των Ρώσων.

Το άρθρο συνεχίζει, λέγοντας πως δεν μπορεί να αναφερθεί η κατεύθυνση στην οποία πορεύονται τα ρωσικά τανκς της 150ης μεραρχίας, εννοείται για λόγους μυστικότητας και ασφάλειας.

Τι Έχουν Καταφέρει Μέχρι Στιγμής

Οι Ρώσοι προελαύνουν στην κατεύθυνση της πόλης Pervomaisky. Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, ο ρωσικός στρατός καταλαμβάνει την οχυρωμένη περιοχή της Κρασνογκορόβκα και της Marinka. Η ουκρανική αντίσταση βρίσκεται στην πόλη Αβντιβκά, η οποία αποτελεί το κύριο μέσο υποστήριξης των ενόπλων δυνάμεων των αμυνόμενων. Σύμφωνα με τους Ρώσους αυτή η περιοχή προσπερνάται από διαφορετικές κατευθύνσεις. 

"Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν βρίσκονται εδώ σε μεγάλα νούμερα. Οι περισσότεροι είναι επισκέπτες από ξένες χώρες," φαίνεται πως δήλωσε Ρώσος που υπηρετεί στις δυνάμεις εισβολής της Μόσχας. 

Η Zvezda κλείνει το άρθρο λέγοντας πως η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη, όχι μόνο λόγω των ναρκών στο έδαφος, αλλά και λόγω της λάσπης. Η βροχερή εποχή έχει μετατρέψει τους δρόμους σε κανονικό "παγοδρόμιο" σύμφωνα με τη Μόσχα.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR