World
Updated at:

Γερμανός Στρατηγός: Τα Δυτικά όπλα τσακίζουν τον λεγόμενο δεύτερο ισχυρότερο στρατό στον κόσμο (Βίντεο)

Ο ουκρανικός στρατός επιδεικνύει τα πλεονεκτήματα των δυτικών όπλων έναντι των σοβιετικών μοντέλων στο πεδίο της μάχης ενάντια στον ρωσικό στρατό, επισημαίνει ο Γερμανός Στρατηγός Πολεμικής Αεροπορίας και Αναπληρωτής Ανώτατος Διοικητής των Μικτών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ Chris Badia. 

"Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας δείχνει ένα πράγμα - οι δυτικές τεχνολογίες παίζουν βασικό ρόλο", πρόσθεσε ο Badiya, σημειώνοντας ότι η Ουκρανία είναι ικανοποιημένη με τον σύγχρονο εξοπλισμό σε σύγκριση με τα σοβιετικά συστήματα - και "πόσο γρήγορα τον συνηθίζουν και πόσο καλύτερα είναι. ".

Σημειώνει ότι δεν έχει σημασία αν πρόκειται για οβίδα ή κάποιο άλλο όπλο, αλλά «η γενική εμπειρία και παρατήρηση που παρέχουν είναι ότι από τη στιγμή που η δυτική τεχνολογία μπει στο παιχνίδι, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει».

Ειδικότερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταβαίνουν ενεργά επί του παρόντος στην εκπαίδευση και στη χρήση δυτικών μοντέλων όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, που επί του παρόντος προέρχεται κυρίως ως μέρος της αμυντικής βοήθειας από συμμάχους και εταίρους. Επιπλέον, οργανωτικοί μετασχηματισμοί πραγματοποιούνται και στον ουκρανικό στρατό στο πλαίσιο της μετάβασης στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, επισημαίνουν στην ιστοσελίδα defence-ua.com. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR