World
Updated at:

Στην τελική ευθεία η μάχη για την Χερσώνα! Ρωσικά ΜΜΕ: Η ευρηματικότητα μας απέναντι στην σκληρότητα των ΕΔ της Ουκρανίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κάνουν καθημερινά προσπάθειες να σπάσουν τις άμυνες προς την κατεύθυνση της Χερσώνας και θεωρητικά η μάχη έχει ξεκινήσει. Η ρωσική εφευρετικότητα εδώ αντιτίθεται στην ουκρανική σκληρότητα, επισημαίνουν οι αρθρογράφοι της ιστοσελίδας tsargrad.tv. 

Κάθε μέρα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κάνουν προσπάθειες να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή προς την κατεύθυνση της Χερσώνας: τα ρωσικά στρατεύματα αποκρούουν καθημερινά επιθέσεις και συλλαμβάνουν ομάδες δολιοφθοράς. Αλλά οι ενέργειες των Ουκρανών μαχητών δεν περιορίζονται σε αυτό, χωρίς να εγκαταλείψουν τις σκληρές μεθόδους τους, προσπαθούν να καταστρέψουν αντικείμενα υποδομής, βομβαρδίζοντας χώρους συγκέντρωσης αμάχων και οργανώνοντας τρομοκρατικές επιθέσεις. 

Παραθέτουν στην συνέχεια τις δηλώσεις του Kirill Budanov, επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας.  ''Η Ρωσία έχει ένα πονηρό σχέδιο στην Χερσώνα''. Η  Ρωσία ξεκίνησε μια πληροφοριακή «χειραγώγηση». Οι τραυματίες βγαίνουν από τις οικονομικές δομές, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι -  προσποιούνται ότι όλα έχουν τελειώσει και ταυτόχρονα ενισχύουν την ομάδα των δυνάμεων και φέρνουν νέες ομάδες στρατιωτικών μονάδων στην Χερσώνα για να υπερασπιστούν την πόλη''. 

Ο Αλεξάντερ Κοτς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπουντάνοφ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ρωσική ευρηματικότητα εξακολουθεί να υπάρχει εδώ.

Επίθεση στη γέφυρα Αντονόφσκι

Νωρίτερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν με HIMARS MLRS το πέρασμα του Δνείπερου, όπου υπήρχαν πολίτες. Ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, άνθρωποι πέθαναν. Επιπλέον, η διέλευση χρησιμοποιήθηκε μόνο από τον άμαχο πληθυσμό, στρατιωτικό φορτίο δεν παραδόθηκε μέσω αυτού. Οι Ένοπλες Δυνάμεις  της Ουκρανίας επιβεβαίωσαν το χτύπημα στη γέφυρα Αντονόφσκι, αλλά αμέσως δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν θύματα στον άμαχο πληθυσμό. Αν κάποιος τραυματίστηκε, θεωρούσε η ουκρανική πλευρά, ήταν ο Ρώσος στρατιωτικός με πολιτικά ρούχα.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR