Armed Conflicts

Ρωσικοί πύραυλοι κρουζ & UAV χτυπούν τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Στις 17 Οκτωβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε αναφορά για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε πολλές απόπειρες να διασπάσει τις ρωσικές άμυνες σε διάφορες περιοχές, αλλά απέτυχε.

Μια τακτική ομάδα τάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) έκανε μια ανεπιτυχή προσπάθεια να εξαπολύσει επίθεση προς το χωριό Στριάποβκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνιετσκ στην κατεύθυνση Λισιτσάνσκ. Οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν πίσω στις θέσεις τους. Πάνω από 50 Ουκρανοί στρατιώτες, 6 τανκς, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 4 φορτηγάκια pickup καταστράφηκαν.

Μια άλλη αποτυχημένη επιθετική επιχείρηση έλαβε χώρα στις πρώτες γραμμές στην περιοχή Χερσώνα. Τα ρωσικά στρατεύματα απέτρεψαν μια προσπάθεια των μονάδων AFU να σπάσουν την άμυνα κοντά στο χωριό Μπρουσκίνσκογιε που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Νταβίντοφ Μπροντ. Πάνω από 100 Ουκρανοί στρατιωτικοί, 13 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και 8 μηχανοκίνητα οχήματα καταστράφηκαν.

Η AFU υπέστη επίσης μεγάλες απώλειες στην περιοχή του Χάρκοβο. Το ρωσικό πυροβολικό και τα πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτικές θέσεις της 14ης και 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας της AFU κοντά στο Σίνκοβκα, το Πετροπαβλόφσκ, το Πεστσάνογιε, το Ιβάνοβκα και το Μπερεστόβογιε στην περιοχή Κουπιάνσκ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, σκοτώθηκαν 160 Ουκρανοί στρατιωτικοί και καταστράφηκαν 4 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 2 πυροβόλα , 1 pickup και 2 μηχανοκίνητα οχήματα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/Nik-3.mp4?_=8

39 μονάδες πυροβολικού στις θέσεις βολής τους, 2 θέσεις διοίκησης και 127 στρατιωτικές θέσεις της AFU καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κοντά στο χωριό Ντβουρέστσναγια στην περιοχή του Χάρκοβο και Ντρομπίσεβο στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ. 6 ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν κοντά στη Φιγκόλεβκα στην περιοχή Χάρκοβο, στο Βερχνεκαμένσκογιε, στο Σολεντάρ στο Ντόνιετσκ, στη Νοβογκριγκόροβκα στην περιοχή Νικολάεφ, στη Νοβοπέτροβκα και στο Νταβίντοφ Μπροντ στην περιοχή Χερσώνα.

Στην περιοχή του Νικολάεφ, μια αποθήκη καυσίμων για στρατιωτικό εξοπλισμό AFU καταστράφηκε κοντά στην ομώνυμη πόλη της περιφέρειας. Ένα σημείο για εργασίες επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκε κοντά στο Μπερεζνεγκοβάτογιε.

Οι απώλειες της Ουκρανίας περιελάμβαναν επίσης μια ουκρανική συστοιχία Smerch MLRS και μια συστοιχία τύπου M777 αμερικανικής κατασκευής, καθώς και 9 UAV. Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν 21 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από HIMARS και Olkha MLRS καθώς και 2 πυραύλους αντι-ραντάρ HARM αμερικανικής κατασκευής.

Κύριος στόχος οι ουκρανικές ενεργειακές υποδομές

Οι ρωσικοί πύραυλοι και τα UAV συνεχίζουν καθημερινά τις επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στρατιωτικών και ενεργειακών υποδομών σε ολόκληρη την Ουκρανία. Στις 17 Οκτωβρίου, ρωσική επίθεση έπληξε την πρωτεύουσα της Ουκρανίας Κίεβο. Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τουλάχιστον 5 χτυπήματα ρωσικών UAV.

Σύντομα, οι στόχοι αποκαλύφθηκαν. Τουλάχιστον ένα από τα UAV χτύπησε το κτίριο της Ukrenergo στο Κίεβο. Αυτό είναι το κέντρο συντονισμού των εργασιών των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας σε όλη τη χώρα. Ένας άλλος στόχος χτυπήθηκε κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Κίεβο. Ένα ακόμη χτύπημα καταγράφηκε στην περιοχή του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας του εργοστασίου του Κιέβου Άρσεναλ. Σύμφωνα με τις τοπικές αναφορές, ο σταθμός τροφοδοσίας θερμότητας Νο. 1 της Kievenergo που βρίσκεται κοντά στο κέντρο γραφείων 101 Tower και ο CHP Νο. 2 κοντά στο νησί Ρίμπαλσκι θα μπορούσαν επίσης να στοχοποιηθούν.

Τα κύρια χτυπήματα στο Κίεβο δέχθηκαν και πάλι ηλεκτρικούς υποσταθμούς με τάση 35 έως 110 kV, τροφοδοτώντας με ενέργεια βιομηχανικές επιχειρήσεις. Οι ισχυρές εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Κιέβου δεν χτυπήθηκαν. Τα ρωσικά drones εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν εμπόδια να πετούν πάνω από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να τα φωτίσουν με προβολείς και επιχείρησαν να τα πυροβολήσουν με όπλα.

https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/K-4.mp4?_=1

Εν τω μεταξύ, άμαχοι που έχουν εσκεμμένα εφοδιαστεί με όπλα από την αρχή των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία προσπαθούν επίσης να βοηθήσουν τον στρατό να αναχαιτίσει τα UAV, πυροβολώντας τα από τα μπαλκόνια τους. 

Ρωσικοί πύραυλοι Kalibr και UAV Geranium έπληξαν πολλούς στρατηγικούς στόχους στις νότιες περιοχές της Οδησσού και του Νικολάεφ. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι χθες το βράδυ, δεκαπέντε drones καταρρίφθηκαν από τις δυνάμεις και τα μέσα της αεράμυνας της Αεροπορικής Διοίκησης Γιουγκ: έξι πάνω από την περιοχή της Οδησσού και εννέα πάνω από την περιοχή του Νικολάεφ. Η επιτυχία που δηλώθηκε από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης διαψεύστηκε από πυρκαγιές και εκρήξεις σε αυτές τις περιοχές.

Οι στόχοι περιελάμβαναν δεξαμενές καυσίμων κοντά στο λιμάνι του Νικολάεφ και την αποθήκευση μαζούτ του CHP, καθώς και τουλάχιστον μια στρατιωτική αποθήκη με ουκρανικά όπλα. Τουλάχιστον μία άγνωστη εγκατάσταση υποδομής χτυπήθηκε στα περίχωρα της Οδησσού. Εκρήξεις σημειώθηκαν και στην πόλη Οτσάκοφ.

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα των πρωινών επιδρομών στην ενεργειακή υποδομή, εκατοντάδες οικισμοί έμειναν χωρίς παροχή ενέργειας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι την περασμένη ημέρα, οι ένοπλες δυνάμεις συνέχισαν να χτυπούν με υψηλής ακρίβειας όπλα μεγάλης εμβέλειας με βάση τον αέρα και τη θάλασσα σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής διοίκησης και στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας. «Όλες οι καθορισμένες εγκαταστάσεις έχουν χτυπηθεί», αναφέρει η έκθεση.

https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/Dnepr.mp4?_=10https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/Nik-6.mp4?_=9https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/Kiev-2-1.mp4?_=2https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/Kiev-3.mp4?_=3https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/Kiev.mp4?_=4https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/UkrEnergo.mp4?_=5https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/Nik-1.mp4?_=6https://s4.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2022/10/Nik-4.mp4?_=7

 

 

 

 

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR