Καθηγητής Ρ.Γκινγκέρας στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Πώς θα δράσουν οι σύμμαχοι της Ελλάδας σε ένα επεισόδιο

Την ελληνοτουρκική κρίση και το ενδεχόμενο πολέμου, τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας και τη μεταβαλλόμενη γεωπολιτική της ευρύτερης περιοχής σχολιάζει σε αποκλειστική συνέντευξη στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, ο Ράιαν Γκινγκέρας* (Ryan Gingeras), καθηγητής στο Τμήμα Υποθέσεων Εθνικής Ασφάλειας στη Naval Postgraduate School του Ναυτικού των ΗΠΑ και ειδικός στην ιστορία της Τουρκίας, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Έχοντας αναλύσει το γιατί ο Ερντογάν μπορεί να επιλέξει πόλεμο με την Ελλάδα, ο καθηγητής Γκινγκέρας, επισημαίνει πως δεν είναι ακόμη εκατό τοις εκατό σαφές τι θέλει συγκεκριμένα ο Ερντογάν, ωστόσο αναφέρει πως «το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι μια στρατιωτική επιλογή μπορεί να είναι κάτι που σκέφτεται».

«Σίγουρα, οι εκλογές είναι κάτι στο μυαλό του όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά υπάρχουν και άλλα θέματα, ίσως το πιο σημαντικό από τα οποία είναι η επέτειος των εκατό χρόνων της Τουρκικής Δημοκρατίας τον επόμενο χρόνο. Τόσο η εκλογή όσο και η εκατονταετηρίδα μπορεί να τον ανάγκασαν να σκεφτεί τα ζητήματα στο Αιγαίο με περισσότερη επείγουσα ανάγκη», συμπληρώνει.

Περισσότερα βίντεο στο Pentapostagma TV: https://www.youtube.com/channel/UCdsoNzPCkE9OpUTkOobHWUg

Follow Pentapostagma on Google news Google News