World

Ρωσικός όλεθρος! ''Σμπαράλια'' το εργοστάσιο των Grom-2" και "Tochka-U- Κατέστρεψαν MLRS HIMARS- 200 Ουκρανοί νεκροί στο Κραματόρσκ (Βίντεο)

Η Μόσχα θα θεωρήσει επιθέσεις κατά οποιουδήποτε τμήματος των περιοχών της Ουκρανίας που ετοιμάζεται να προσαρτήσει ως επιθετικές ενέργειες κατά της ίδιας της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όλες αυτές οι περιοχές θα γίνουν αναπόσπαστο μέρος και κυρίαρχο έδαφος της Ρωσίας. 

CONTINUE READING

Κατά συνέπεια, η χρήση οποιασδήποτε στρατιωτικής δύναμης κατά των περιοχών DPR, LPR, Χερσώνα και Ζαπορίζια θα εκληφθεί ως επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας.

«Δεν θα είναι τίποτα άλλο», είπε.

200 Ουκρανοί νεκροί στο Κραματόρσκ

Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, έως και 200 ​​εθνικιστές σκοτώθηκαν από επιδρομές πυραύλων σε σημεία προσωρινής ανάπτυξης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Kramatorsk.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μιλάμε για την 81η Αεροπορική Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και την αποθήκη όπλων πυραύλων και πυροβολικού της 80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ουκρανικά στρατεύματα εισέρχονται στο Γιαμπίλ κοντά στο Λιμάν

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εισήλθαν στον αστικό οικισμό Yampil στην περιοχή Ντονέτσκ το οποίο βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Λιμάν.

Το πρωί της Παρασκευής, 30 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έδειχνε έναν Ουκρανό στρατιωτικό να στέκεται έξω από ένα διοικητικό κτίριο και να λέει: "Λοιπόν, το Γιαμπίλ είναι δικό μας".

Δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από την ουκρανική στρατιωτική ηγεσία.

Την ίδια στιγμή, το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) ανέφερε σε ενημέρωση ότι η AFU είχε πιθανότατα σχεδόν ολοκληρώσει την περικύκλωση του Liman και είχε διακόψει κρίσιμες επίγειες επικοινωνίες που υποστήριζαν τα στρατεύματα του ρωσικού στρατού στην περιοχή Drobyshevo-Liman.

Αντίθετα οι Κοζάκοι λένε ότι αποκρούουν τις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο Κράσνι Λίμαν 

Οι Κοζάκοι αποκρούουν τις επιθέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κοντά στο Krasnyy Liman. Οι Ουκρανοί έχουν εξαπολύσει άρματα μάχης, δήλωσε ο Νικολάι Ντιακόνοφ, ο ανώτατος αξιωματούχος της πανρωσικής δημόσιας οργάνωσης για την ανάπτυξη των Κοζάκων, της Ένωσης Κοζάκων Πολεμιστών της Ρωσίας και του Εξωτερικού.

Ο Νικολάι Ντιακόνοφ δήλωσε ότι λαμβάνουν χώρα τεταμένες μάχες κοντά στο Λίμαν. Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στείλει άρματα μάχης, αλλά έπεσαν πάνω σε Κοζάκους. Διευκρινίζεται ότι η επίθεση στο Νεβσκόγιε αποκρούστηκε και τα ουκρανικά άρματα καταστράφηκαν. Το Λίμαν παραμένει υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων.

Οι Κοζάκοι κρατούν τις θέσεις τους, αποκρούοντας τη μία εχθρική επίθεση μετά την άλλη, ανέφερε ο Dyakonov.

Νωρίτερα, στρατιωτικοί ανταποκριτές προειδοποίησαν ότι το πιο δύσκολο τμήμα του μετώπου βρίσκεται τώρα στο Krasny Liman. Οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν την άμυνα του Κράσνι Λιμάν εδώ και αρκετές εβδομάδες, αποκρούοντας σθεναρές επιθέσεις και απόπειρες διάρρηξης από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία καταστρέφει τις ουκρανικές εγκαταστάσεις συναρμολόγησης πυραύλων Grom-2 και Tochka-U

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέστρεψαν τα εργαστήρια συναρμολόγησης των ουκρανικών τακτικών πυραύλων Grom-2 και Tochka-U στο έδαφος της παραγωγικής ένωσης Yuzhny Machine-Building Plant κοντά στο Dnipropetrovsk. Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov σε ενημέρωση στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Konashenkov δήλωσε επίσης ότι μια διμοιρία αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS χτυπήθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια ενός αντιπυραυλικού πολέμου κοντά στην πόλη Mykolayiv.



"Επίσης, 18 HIMARS MLRS καταστράφηκαν στον αέρα πάνω από την πόλη Χερσώνα, κοντά στους οικισμούς Novaya Kakhovka και Chervonyi Mayak στην περιοχή της Χερσώνας και δύο αμερικανικοί πύραυλοι HARM anti-radar καταρρίφθηκαν πάνω από τη Novaya Kakhovka", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας.



Στις 30 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις  του εργοστασίου Intervzryvzprom στο Kryvyy Rih, το οποίο παρήγαγε εκρηκτικά για τις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (AFU).

Μαζική αεροπορική επίθεση πυροβολικού σε ουκρανικές θέσεις που καταγράφηκαν από ελικόπτερο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε ένα βίντεο από τους βομβαρδισμούς των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων κατά των στρατιωτών του Κιέβου στην περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης για την προστασία των δημοκρατιών του Ντονμπάς.


Το υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι το πυροβολικό των αερομεταφερόμενων δυνάμεων, χρησιμοποιώντας drones, εντόπισε θέσεις του ουκρανικού στρατού και κατέστρεψε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό του εχθρού σε μια μαζική επίθεση πυρός. Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν δύο άρματα μάχης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδειξε πλάνα από την καταστροφή θέσεων του ουκρανικού στρατού σε δασώδη περιοχή από μονάδες των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης. Αφού έλαβε τις ακριβείς συντεταγμένες των στόχων, το αερομεταφερόμενο πυροβολικό τους επιτέθηκε μαζικά. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης χειροβομβίδες που έπεσαν από drones.

Ουκρανός Βουλευτής: Η Ουκρανία σκοπεύει να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες της να ελέγχουν δυτικά αεροπλάνα και τανκς

Η Ουκρανία σκοπεύει να εκπαιδεύσει πιλότους και πληρώματα αρμάτων μάχης για να πετάξουν τώρα δυτικά αεροπλάνα και άρματα μάχης.

Ένας βουλευτής και μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας, ο David Arahamiya, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και δεν υπάρχει ακόμη πολιτική απόφαση για την παροχή αρμάτων μάχης και αεροσκαφών, "μαλακώνουμε σταδιακά αυτή τη θέση".

Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία ζητά "να χρησιμοποιηθεί μέρος των προγραμμάτων βοήθειας για την εκπαίδευση".

Σύμφωνα με την Arahamia, η εκπαίδευση πιλότων αρμάτων και αεροσκαφών διαρκεί τρεις έως οκτώ μήνες.

"Γι' αυτό θέλουμε η εκπαίδευση να ξεκινήσει τώρα και ο ίδιος ο οπλισμός θα έρθει με την πάροδο του χρόνου", δήλωσε ο βουλευτής.

ISW: Ο Πούτιν παρεμβαίνει απευθείας στους στρατιωτικούς διοικητές γιατί δεν εμπιστεύεται το ΥΠΑΜ

Οι γραφειοκρατικές αποτυχίες στη ρωσική μερική επιστράτευση μπορεί να υποδεικνύουν ότι ο Πούτιν έχει και πάλι παρακάμψει τη ρωσική ανώτερη στρατιωτική διοίκηση ή το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, αναφέρει στην ημερήσια ανάλυσή του το ISW (Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου).

Η ανάπτυξη επιστρατευμένων ανδρών σε κέντρα εχθροπραξιών στο μέτωπο του Χαρκόβου ή της Χερσώνας μπορεί να υποδηλώνει ότι ο Πούτιν συνεργάζεται απευθείας με διοικητές του Ρωσικού στρατού που βρίσκονται στα μέτωπα, οι οποίοι είναι πιθανό να επιμένουν για ενισχύσεις, αντί – όπως επισημαίνει το ISW – να ακολουθεί τυπικές στρατιωτικές πρακτικές (που απαιτούνται επίσης από τη ρωσική νομοθεσία), όπως η παροχή εκπαίδευσης στους επίστρατους πριν από την ανάπτυξή τους στην πρώτη γραμμή.

Το ISW ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ότι ο Πούτιν παρέκαμψε κατ’ επανάληψη τη ρωσική αλυσίδα διοίκησης όταν λάμβανε αποφάσεις σχετικά με την πρόοδο της ρωσικής «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» – όπως αποκαλεί τον πόλεμο – στην Ουκρανία, πιθανότατα επειδή είχε χάσει την εμπιστοσύνη του στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Politico: Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν κάθε βοήθεια προς τις χώρες που αναγνωρίζουν την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία

Αμερικανοί γερουσιαστές ετοίμασαν νομοσχέδιο για τη διακοπή της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας σε χώρες που αναγνωρίζουν τα εδάφη των περιοχών "DPR", "LPR", Kherson και Zaporozhye της Ουκρανίας ως μέρος του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με τα όσα γράφει το Politico .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την παραμονή της ομιλίας του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου αναμένεται να ανακοινώσει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία, οι αμερικανοί νομοθέτες ανακοίνωσαν νόμο που έχει σχεδιαστεί για να τιμωρεί τις χώρες που αναγνωρίζουν το «δημοψήφισμα» και την προσάρτηση.

Το έγγραφο θα αναγκάσει επίσης την κυβέρνηση Μπάιντεν να τιμωρήσει γρήγορα τη Ρωσία και θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο ετήσιο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική τις επόμενες εβδομάδες.

Έφτασαν στη Μόσχα οι διορισμένοι επικεφαλής των τεσσάρων περιοχών για την τελετή προσάρτησης, που θα γίνει παρουσία του Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κοινοποίησε στη Δούμα τις αιτήσεις των περιφερειών Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζιας και Χερσώνας για την αποδοχή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοινοποίησε στην Κρατική Δούμα τις αιτήσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, της περιοχής της Ζαπορίζια και της περιοχής της Χερσώνας να τις δεχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία ως νέα υποκείμενα», ανέφερε ο Βολοντίν στο κανάλι της Κρατικής Δούμας στο Telegram.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Κρεμλίνο η τελετή για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετά το ψευδοδημοψηφίσματα. Στη Μόσχα έχουν φτάσει ήδη οι ρωσόφιλοι επικεφαλής του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν και του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέκνικ, καθώς και οι διορισμένοι από τους Ρώσους επικεφαλής της διοίκησης της Χερσώνας, Βλαντιμίρ Σάλντο και της Ζαπορίζια, Γεβγάνι Μπαλίτσκι, τους οποίους θα υποδεχτεί ο Πούτιν.

Τα δημοψηφίσματα για το θέμα της ένταξης στη Ρωσία διεξήχθησαν από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και στις περιοχές Χερσώνας και Ζαπορόζια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επεξεργασίας του 100% των ψηφοδελτίων, τα οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ρώσοι, στπ Ντονέτσκ το 99,23% ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο Λουχάνσκ το 98,42%, στην Χερσώνα το 87,05% και στην Ζαπορόζια το 93,11%.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR