World
Updated at:

Γ. Μπαλτζώης: Η Ουκρανική αντεπίθεση και η Ρωσική αντίδραση-Ο απρόβλεπτος Κος Πούτιν

Πώς εξελίχθηκε η Ουκρανική αντεπίθεση σε Χερσώνα και Χάρκοβο εξηγεί ο στρατηγός ε.α Ιωάννης Μπαλτζώης που επίσης μιλάει για τις δύσκολες αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα επόμενες κινήσεις των δύο πλευρών.

Η αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων στην Χερσώνα δεν είχε μεγάλη επιτυχία όπως τονίζει ο Στρατηγός. Χαρακτηριστικά ο Κος Μπαλτζώης τονίζει "από ότι φαίνεται δεν είχε μεγάλα αποτελέσματα δεν είχε και αποτελέσματα τέτοια που να κάνει τους Ουκρανούς να πούνε ότι έχουν καταλάβει σημαντικής σημασίας και ότι έχουν αποχωρήσει οι Ρώσοι μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις έχουν εγκλωβιστεί και σύμφωνα με κάποιες πηγές είχανε και πολλές χιλιάδες νεκρούς"

Στην περιοχή του Χαρκόβου τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι Ρωσικές δυνάμεις ουσιαστικά αποχώρησαν τονίζει ο Κος Μπαλτζώης και οι δυνάμεις πολιτοφυλακής δεν θα μπορούσαν να αντισταθούν στις 8 ταξιαρχίες, δηλαδή τους περίπου 12 χιλιάδες άνδρες του Ουκρανικού στρατού.

Οι Μάχες που σημειώθηκαν ήταν στην περιοχή του ίζιουμ. Με την επιχείρηση αυτή οι Ουκρανοί έχουν ανακτήσει περίπου 6-9 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι ένα σημείο που χρειάζεται ανάλυση το γιατί οι Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εγκατέλειψαν αυτήν την περιοχή πριν την Ουκρανική επίθεση δηλώνει ο Κος Μπαλτζώης.

Ρεπορτάζ σε εφημερίδες κυρίως της μέσης Ανατολής γράφουν ότι επίκειται και τρίτη αντεπίθεση των Ουκρανών με στόχο την περιοχή από την Βολντοβάνκα έως την Μαριούπολη όπου και πλέον μαζεύονται και σημαντικές Ρωσικές δυνάμεις Ποια μπορεί να είναι τα επόμενα βήματα των δύο πλευρών. Τι θα κάνει ο Ρώσος Πρόεδρος και πόσο πιθανή είναι η χρήση των πυρηνικών όπλων (τακτικών πυρηνικών).

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR